Expekt Blogg

Manchester City Live på söndag!!

Manchester City Live på söndag!!

”Det är städer jag behöver/städer när jag blöder” sjunger Joakim Thåström på en platta från 1999.

Tio år tidigare hade han lämnat Stockholm och Sverige för Amsterdam i ett försök att komma i kontakt med ett mer europeiskt musikklimat.

Få artister har låtit olika städer dra sina allra stökigaste gator rakt igenom skapar-hjärtat som Joakim Thåström.

Några av de värdigaste, varmaste och längsta relationer vi har i livet har vi till städer. Oavsett om vi blöder eller skrattar så har vi våra favoritstäder, våra undangömda smultronställen i slutet av gator som de vanliga turisterna aldrig hittar.

Vi återvänder till de där städerna för att vi varje gång återfinner oss själva där. I Rom, i Milano, i London eller Madrid blir vi de människor vi innerst inne kan/vill/drömmer om att vara.

Jag älskar mina italienska hemkomster. Jag älskar Rom, Venedig, Turin, Siena, Florens, Lucca och Milano.

Jag vet vad jag får och vad jag alltid återvänder till; en slags hemkomst, ett tillstånd av värdighet och frid. Det är som om mina andetag och stadens rytm faller på plats, som om vi hjälps åt att överleva.

Jag traskar gator upp och ner utan att bli trött i benen. I Rom blir jag aldrig trött. Att få komma dit är som första gången varje gång.

Sedan finns det andra platser och städer som bara brinner i ens hjärta, hur många gånger man än besöker dem. För min del är Paris en sådan sak. Estetiskt inte allt för olik Rom (jag försöker verkligen anstränga mig här) men ändå är stämningen på gatorna och allting annat inte ens i närheten.

För mig, alltså.

För tusen andra är Paris en öppen, blommig famn av varsamt dragspel, kultur och exploderande skönhet.

För det är hela grejen med städer. Våra upplevelser är subjektiva. Vi korresponderar på exakt den frekvens som våra hjärtan är inställd på.

Därför kan en människa älska London genom hela sitt liv medan en annan bara upplever hela skiten som ett stinkande ghetto, som en virvelvind av fula glashus och spetsiga kontor från helvetet.

Men ibland behöver man bli utsatt för lite andra intryck.

I helgen flyger jag med resten av gänget i Studio Allsvenskan till Manchester för att tack vare nya expekt få se Manchester City live på plats. Det blir min första gång i den staden och det blir första gången jag ser en Premier League-match live.

Manchester är en stad som vaggar ett ömt gammalt hjärta. Rockband som The Smiths och Oasis har sina rötter där. Även ett av de bästa banden som någonsin funnits (givetvis rent objektivt) Joy Division hade mycket med staden att göra eftersom det klassiska skivbolaget Factory Records var stationerat där.

Dessutom finns det en annan sak här. Jag är uppväxt i Göteborg men flyttade till Norrköping 2004 och lärde mig verkligen älska den staden. Jag minns att ett stort skyltfönster längs trånga men charmiga Drottninggatan hade en stor teckning på fabrikerna vid vattenfallen och texten: ” Norrköping-Sveriges Manchester”.

Det är något med arbetarstäder.

Vad som också är intressant är att fotbollen spelat en enorm roll i alla de här tre städerna. Fotboll VAR en gång i tiden en väg ut ur tristess och likformighet för arbetarklassen. Nu är den moderna fotbollen som bekant något annat men att just få komma till Manchester och uppleva hur den staden handskats med den nya tiden ska bli verkligen intressant.

Jag kommer dessutom få vara med på den stora The VIP-Tour och ni komma få se resultatet på mina och Studio Allsvenskans plattformar.

Vi ses.

**Spel:**Eftersom det blir City live blir det även en rak seger för dem mot Aston Villa på söndag.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Swish
Trustly
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av Expekt Nordics Ltd, ett bolag registrerat i Malta under organisationsnummer C86968 och registrerad adress Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta, med telefonnummer +46 8 124 11 401 och e-postadress: kundservice@expekt.se

Expekt Nordics Ltd har tilldelats licens i Sverige av Spelinspektionen för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning under licensärende 18Li7388 och är giltig till den 31 december 2023. Spelinspektionen är den ansvariga licens- och tillsynsmyndighet av alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige. Mer information finns på www.spelinspektionen.se.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spelberoende medföra många gånger sociala, hälsomässiga och ekonomiska problem för individen och dess närstående. Spela ansvarsfullt. Om du eller någon du känner är spelberoende och vill ha hjälp, ring Stödlinjen: 020 81 91 00

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.