Expekt Blogg

San Siro vibrerar i mörkret

San Siro vibrerar i mörkret. Denna drömmarnas teater ser ut att lyfta några meter från marken när man närmar sig arenan i det tidiga kvällsmörkret.

Jag är i Milano och har fått glädjen att besöka Inter inifrån. Det händer något med mig när jag står utanför San Siro. Jag har varit här säkert tio gånger tidigare men varje gång är som första gången. När jag står och ser upp på arenan är det som allt blir förklarat. Mitt eget hjärtas lag spelar sina matcher på en annan plats, ändå är det något som viskar rakt in i mig, ändå är det en slags hemkomst att få passera grindarna och ta plats inne på San Siro.

Det har egentligen inte med de två lagen som har denna arena som sin hemmaborg. Det handlar mer om konstformen fotboll som sådan. San Siro är också ett neutralt minnesmärke över allt det vi känner när vi går på fotboll.

Så många miljoner hjärtan har brunnit, lidit och älskat här inne. Spår av alla de känslorna sitter kvar. Det är de känslorna som gör att man själv känner sig fri och lycklig som ett barn bara av att kliva ut på arenan, klättra uppför de branta stentrapporna, höra sångerna, se gräsmattan där nere, känna hur detta vänliga hjärta, denna innerliga kammare och sal, fylls med människor som på något nästan övernaturligt sätt kopplar upp sig mot San Siros hjärta.

Vi får gå runt planen, bakom ena målet, och ner till innerplan på motsatt sida. Vi ser Inter värma upp inför matchen mot Udinese. Jag står några få meter ifrån alla de där stjärnspelarna som är med och definierar min kärlek till sporten, vecka efter vecka. För alldeles oavsett om de spelar i mitt hjärtas lag eller inte så är alla dessa spelare ambassadörer för sin stad, för sina supportrar och i förlängningen för alla oss som förlorat våra hjärtan till fotbollen.

Allt mörker rasar av. All patetisk oro man bär på lättar hur enkelt som helst när man får kliva in på San Siro och bli en del av något större.

Långsamt fylls arenan av människor. Det sker nästan utan att man märker det. När matchen drar igång rymmer San Siro drygt 70.000 människor och varenda en av dem är med och skapar stämningen och inramningen. Varenda en av oss bli en del av upplevelsen. Det är då det slår mig.

San Siro är inte en fotbollsarena av sten som bara står där. San Siro är alla vi. Det är vi som är allt det vi känner. Vi verkställer kärleken. Ibland brukar det lite slarvigt heta att något ”sitter i väggarna”.

Det sitter inte i väggarna. Det är vi som skapar passionen med våra dedikerade hjärtan. San Siro är den heliga Graal som vi öser våra drömmar i.

Högtidligt uttryckt?

Sannerligen. Men också sant och oöverskådligt vackert.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Swish
Trustly
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av Expekt Nordics Ltd, ett bolag registrerat i Malta under organisationsnummer C86968 och registrerad adress Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta, med telefonnummer +46 8 124 11 401 och e-postadress: kundservice@expekt.se

Expekt Nordics Ltd har tilldelats licens i Sverige av Spelinspektionen för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning under licensärende 18Li7388 och är giltig till den 31 december 2023. Spelinspektionen är den ansvariga licens- och tillsynsmyndighet av alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige. Mer information finns på www.spelinspektionen.se.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spelberoende medföra många gånger sociala, hälsomässiga och ekonomiska problem för individen och dess närstående. Spela ansvarsfullt. Om du eller någon du känner är spelberoende och vill ha hjälp, ring Stödlinjen: 020 81 91 00

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.