Expekt Blogg

Ösregnet i ditt hjärta är aldrig för evigt

Det finns alltid en chans till. Det finns alltid en gryning som kommer över hustaken på ben av guld, av sol, av hopp och drömmar. Just när du trodde att mörkret blivit en inneboende från helvetet så möter du någon som rör vid dig som en sol, som en solidarisk susning från en helt annan, daggvåt plats, en lund med grönska, frisk luft, ljus och värme.

Du är alltid värd denna chans. Hur många gånger du än drattar på arslet och vaknar med ansiktet i rännstenen, så förtjänar du alltid den tröstande handen som sträcks ut mot dig, till dig, och hjälper dig upp.

Efter varje nederlag och varje förlust kommer ännu en match, en ny chans till seger, en ny kraftfull källa till revansch, värdighet och upprättelse.

Romas Andrea Belotti värvades som en stjärna till Roma inför 2022. Under sommaren 2021 hade han varit med om att skjuta Italien till EM-guld och han hade under flera säsonger öst in mål för Torino.

Sedan gick tiden. Omgångarna kom och försvann. Till sist hade hela serien spelats klart. 38 fullmatade omgångar.

Inte ett enda mål. Belotti gick alltså runt en hel serie, 38 matcher utan att göra ett enda mål för Roma.

Det gick så långt att människor gömde sig bakom kuddar framför teven när han fick bollen i avslutsläge för man visste att han skulle missa och man visste att hela världen, och han själv, bara skulle tänka på att han skulle missa…

Det var en ren jävla plåga. Ibland, sista veckorna av säsongen 2022, såg det till och med ut som domare och motståndare HJÄLPTE honom att göra mål. Han fick ta en straff eller två. Han missade allt.

Förra helgen drog Serie A igång. Utsålt Stadio Olimpico i Rom. Det dröjer bara några minuter innan Belotti dunkar in 1-0 för Roma.

Men VAR-djävulen har hittat en halv millimeter på fel sida så det döms bort och man tänker: “Vad är det med dig, Gud? Hur kan du starta den här säsongen på exakt samma vidriga sätt som du avslutade förra? Han fick jubla, vi fick jubla, hela Rom fick jubla, halva Italien fick jubla och så döms han bort för offside med en mikromillimeter…Vad är detta, Gud?”

Guds kvarnar mal långsamt men de mal tålmodigt.

Så bara några minuter senare tar Belotti emot ett inspel, tråcklar sig förbi sin försvarare och stänker 1-0.

Målet är godkänt. Det är som om alla drar ett djupt och underbart andetag av lättnad och solidarisk medkänsla för den gode Belotti.

I andra halvlek gör han sitt och Romas andra mål på hörna och det är inte svårt att föreställa sig hans oerhörda glädje, hans innerliga lättnad. Tänk att gå under alla de där 38 matcherna 2022 och under en brutal försäsong och undra om man har kvar talangen och gåvan, det enda man blivit välsignad med.

Sedan får man bevisa att man fortfarande har förmågan, att man kan utöva den enda konstform man dedikerat sitt liv till…

Att även (tidigare Lazio-spelaren) Candreva gör två mål och Salernitana klarar oavgjort kan vi tala om en annan gång….

Glöm aldrig att du alltid är värd en andra chans. Regnet som drar in och parkerar över ditt hjärta är inte för evigt.

Tips: Belottis Roma möter Hellas Verona borta på lördag och Milan möter Torino. Annars är det också en massa fina allsvenska matcher i helgen. In och kolla nya expekt och förstärk din upplevelse.

/ Marcus Birro


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Swish
Trustly
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av Expekt Nordics Ltd, ett bolag registrerat i Malta under organisationsnummer C86968 och registrerad adress Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta, med telefonnummer +46 8 124 11 401 och e-postadress: kundservice@expekt.se

Expekt Nordics Ltd har tilldelats licens i Sverige av Spelinspektionen för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning under licensärende 18Li7388 och är giltig till den 31 december 2023. Spelinspektionen är den ansvariga licens- och tillsynsmyndighet av alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige. Mer information finns på www.spelinspektionen.se.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spelberoende medföra många gånger sociala, hälsomässiga och ekonomiska problem för individen och dess närstående. Spela ansvarsfullt. Om du eller någon du känner är spelberoende och vill ha hjälp, ring Stödlinjen: 020 81 91 00

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.