nya expekt Blogg

Den bästa tiden ligger framför dig.

Var det inte jul alldeles nyss? Var det inte en kvart sedan vi skålade in 2023?

Tiden skenar under våra steg. Varje gryning har en liten klocka som ringer. Varje morgon vi vaknar talar en röst till oss om att vår tid är utmätt, att allt vi har är just idag men att den gåvan också är värd så oändligt och obegripligt mycket.

Varje dygn är ett helt liv i koncentrerad form. Om vi tänker oss dagarna som går som mikroskopiska liv kanske det blir lättare att låta bli att förspilla eller förslösa tiden vi får.

Rockgruppen KENT sjunger på en av sina sista plattor att vi, när vi var unga, var vi miljonärer utan att veta om det. Ett annat sätt att säga att ungdomen är bortkastad på de unga.

Man förstår inte att livet som ligger framför är en ovärderlig skatt, att den tiden är värd mer än alla stålar i världen.

Samtidigt är det en lika stor gåva att bli äldre. Jag har redan hunnit fylla 51 år och det känns helt overkligt. Samtidigt har mina samlade erfarenheter lärt mig så oändligt mycket och har skickat ut mig på en av de häftigaste resorna jag fått vara med i hela mitt liv. Nämligen den jag upplever just nu.

Mitt liv blommar på ett sätt som det aldrig gjort tidigare. Jag är tacksam för det och kanske kan det skänka lite hopp till alla er där ute som mitt i den tidiga medelåldern tror att den bästa tiden ligger bakom er.

Det är helt enkelt inte sant. Den bästa tiden ligger framför dig. Håll ut.

För så är det med allas våra liv; vi lever inte ett enda. Vi lever flera, vi ömsar skinn, som ormen, och återupptäcker och återuppväcker oss själva gång på gång genom livet.

Alltså är det ingen lögn när vi häpet utbrister: “Men Gud, det känns som om det hände i ett annat liv.”

Fotbollsmässigt då, december 2023?

Jag har funderat mycket på vem som ska ta över som svensk förbundskapten och själva det faktum att nästan inget namn känns klockrent är ett bevis för två saker. Dels att uppdraget är svårare och snårigare än vad folk kanske tror. Men också att vi om något år kommer få skriva om historien när det gäller Janne Andersson.

Jag tror det var tränare Mikael Stahre (nu i Thailand) som tidigt deklarerade att han tyckte att Janne skulle få förlängt. Då var han helt ensam om att tycka så men jag minns att jag både reagerade och tidigt sympatiserade med den tanken.

Janne Andersson (och hans kompanjon Peter Wettergren icke att förglömma) ska ha all heder av sitt arbete med det svenska landslaget genom åren.

Nu sägs det att Olof Mellberg är hetaste namnet att ta över. Vi får väl se hur det blir.

Champions Leagues gruppspel är färdigspelat och tre av fyra italienska lag tog sig vidare; Napoli, Inter och Lazio är klara för slutspel. Milan vann sin sista match och får därmed spela vidare i Europa League. De sena avgörandet mot Newcastle räckte inte för avancemang men man slutar ändå trea.

År efter år fortsätter skamfilade och baktalade Serie A att göra riktigt bra ifrån sig ute i Europa.

Missa inte att Nya Expekt höjer oddsen på CL-spelet tisdagar och onsdagar och mellan klockan 12-13 på lördagar har man sin Guldtimmen då vi höjer oddsen på 1X2-spelet på Premier League.

Skriven av Marcus Birro

Marcus Birro är en flerfaldigt prisbelönad författare och sportjournalist. Han har givit ut 25 böcker och arbetat i femton år som sportjournalist, bland annat på kvällstidning, i teve och med podcast. Han leder just nu Studio Allsvenskan som är en av Sveriges största plattformar om svensk fotboll. Under 2023 är han aktuell med boken om Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.