nya expekt Blogg

BETTINGBLOGGEN: FA-CUPEN, LA LIGA OCH SHL

Årets första bettingblogg är här och vi rekar en fredags-, lördags- och söndagsmatch! Dessutom med en spelrek på hockey för första gången hittills. Så vad kikar vi på i helgen?

Till helgen spelas 16-delsfinaler i FA-cupen och redan ikväll hittar vi den kanske hetaste matchen, nämligen mellan Tottenham - Manchester City, vilket blir den första matchreken.

Under lördagen byter vi gräsplan mot is och vänder blicken mot SHL! Toppmöte mellan Färjestad - Leksand där ett formstarkt bortalag hoppas bryta en negativ trend. Synar vi en bortavinst i reken? Läs och se!

Vi avslutar helgen med lite ligafotboll i den spanska huvudstaden. Atletico Madrid tar emot Valencia som har något på gång. Däremot är hemmalaget ruskigt starka just hemma. Kan man förbli obesegrade? Kika in vad vi tror!

Läs mer och ta del av kupongerna i denna blogg, eller bygg dina egna i vår Bet Builder-funktion.

Välkomstbonus för alla spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

Fredag: Tottenham - Manchester City | 21:00 | FA-cupen

16-delsfinal i anrika FA-cupen och möjligen den hetaste matchen denna runda. I föregående omgång slog Tottenham ut Burnley med 1-0 medan Man City “städade av” Huddersfield med 5-0. Senast mötet mellan dessa lagen var i december, en ligamatch som slutade 3-3. Nu är det dags igen och inför mötet rekar vi följande Bet Builder på matchen:

Över 2.5 mål i matchen - Manchester City har gjort 48 mål i ligan och snittar 2.4 mål per match. Samtidigt sitter Tottenham på 44 mål och ett snitt per 2,10 mål per match. De 4 av 5 senaste matcherna för Man City (exkl. klubb-VM) har slutat i över 2.5 mål. Detsamma gäller för Tottenham.

Båda lagen gör mål: ja - Tottenham har gjort mål i samtliga av sina matcher denna säsong. För Manchester Citys har man lyckats hitta insidan av målet i samtliga matcher utom tre. Det senaste mötet mellan lagen slutade 3-3, och tre av de fyra senaste mellan lagen har båda gjort mål.

Över 10.5 hörnor i matchen totalt - Tottenham snittar 12.52 hörnor totalt per match denna säsong (5.71 för och 6.81 mot). Samma siffror för Manchester City är ett totalsnitt på 10.80 med 7.05 för och 3.75 mot.

Över 9.5 skott på mål i matchen - Tottenham har skjutit sex eller fler skott på mål i sina tre senaste matcher och har fjärde flest skott på mål i ligan med 5.86 i snitt per 90 min. Man City mäktade med hela elva skott på mål mot Newcastle senast, dessförinnan sju mot Huddersfield och fyra mot Sheffield, i ligan har man flest skott på mål och snittar 6.7 per 90 min.

  • Över 2.5 mål i matchen
  • Båda lagen att göra mål: ja
  • Över 10.5 hörnor i matchen
  • Över 9.5 skott på mål i matchen = @ 3.70

TILL ODDSEN

*Angivna odds kan komma att ändras

Lördag: Färjestad - Leksand | 18:00 | SHL

Hockeydebut i bettingbloggen! Under lördagen väntar rival- och tillika toppmöte i SHL när 2 Färjestad tar emot gästande 3 Leksand. Det är två jämna lag där ett formstarkt bortalag nu tar sig an en uppgift man haft svårt för på senare tid. Färjestad har nämligen vunnit båda matcherna mellan lagen denna säsong. Faktum är att Färjestad vunnit de åtta senaste matcherna mellan lagen i SHL. Inför säsongens tredje drabbning mellan värmlänningarna och dalmasarna kikar vi på följande Bet Builder kupong:

Leksand att vinna - Trots att Färjestad ligger före i tabellen och har en övertygande statistik mot Leksand, är de blåvita dalmasarna formstarkast i ligan de 10 senaste matcherna (bara tre förluster, varav två på övertid). Dessutom är man ligans bästa bortalag, som visserligen ställs mot ligans näst bästa hemmalag, Färjestad har dock bara skrapat ihop en vinst på sina fem senaste hemmamatcher och har dessutom två raka förluster. Här tror vi att Leksand bryter den negativa trenden.

Max Véronneau att göra minst ett poäng (inkl. förlängning) - Leksands 28-årige forward har hittat formen på senaste och toppar poängligan de 10 senaste matcherna i hela ligan med 11 poäng (5 + 6). Stod för en assist i lagets senaste match. Ligger trea i den interna poängligan med 28 poäng på 36 matcher.

Över 4.5 mål i matchen (ordinarie tid) - Färjestad snittar 3,17 gjorda mål och 2,37 insläppta mål per match denna säsong medan Leksand snittar 3.08 gjorda och 2.39 insläppta. Vidare har de tre senaste matcherna mellan lagen resulterat i över 4.5 mål totalt. För Leksands del har de fem senaste matcherna landat i över 4.5 mål, medan det för Färjestad blivit fallet i två av de fem senaste.

  • Leksand att vinna (ordinarie tid)
  • Max Véronneau att göra minst ett poäng (inkl. förlängning)
  • Över 4.5 mål i matchen (ordinarie tid)
  • = @ 5.50**

TILL ODDSEN

*Angivna odds kan komma att ändras

Söndag: Atletico Madrid - Valencia | 21:00 | La Liga

Ett formstarkt Valencia reser till huvudstaden för att ta sig an tabellfyran Atletico Madrid i den 22 omgången av La Liga. Valencia toppar formtabellen de senaste fem matcherna med fyra vinster och en oavgjort, medan Atletico mäktat med två vinster, en oavgjort och två förluster på samma tid. Så här ser Bet Buildern ut för söndagens spanska drabbning:

Atletico Madrid att vinna - Valencias form till trots, är Atletico Madrid obesegrade på hemmaplan denna säsong medan Valencia vunnit tre, kryssat tre och förlorat fem på bortaplan. Valencia vann visserligen senaste mötet mellan lagen med 3-0, men man har inte besegrat Atletico Madrid på bortaplan sedan 2011.

Över 2.5 mål i matchen totalt - Atletico Madrid snittar 2.00 gjorda mål per match denna säsong, medan Valencia snittar 1.3. 4 av de 5 senaste matcherna för respektive lag har slutat i över 2.5 mål totalt och detsamma gäller för 4 av de 5 senaste matcherna mellan lagen.

Morata över 1.5 skott på mål - Den spanska anfallaren har gjort det bra i La Liga hittills denna säsong där han ligger trea i skytteligan med 13 mål (nästan en tredjedel av lagets samtliga). För att göra mål behöver man oftast skjuta, något han också gärna gör vilket statistiken visar. Han snittar 1.69 skott på mål per 90 minuter, vilket är näst högst i ligan.

  • Atletico Madrid att vinna
  • Över 2.5 mål i matchen totalt
  • Morata över 1.5 skott på mål
  • = @ 4.90

TILL ODDSEN

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.