nya expekt Blogg

Champions League åttondelsfinaler - första veckan

Åttondelsfinaler i Champions League - del ett

Säsongens Champions League är äntligen tillbaka i form av slutspel när det vankas åttondelsfinaler! 16 lag ska bli hälften så många och det är ett par riktiga stormöten att vänta. Så när spelas åttondelsfinalerna i Champions League? De fyra första åttondelsfinalerna hittar vi tisdag den 14 februari och onsdag den 15 februari, samtliga med avspark 21.00. Nedan följer första veckans åttondelsfinaler med datum, avsparkstid, information om lagen samt mötena och självklart odds och specialer.

14 Februari 21.00

PSG - Bayern München **1:**2.55 |X: 3.90 | **2:**2.55

Veckans och möjligtvis hela åttondelens hetaste och största möte. PSG kom tvåa i sin grupp bakom Benfica på lika många poäng. Man gjorde fjärde flest mål tillsammans med Benfica i gruppspelet (16) och i truppen finns Mbappé som ligger delad etta i skytteligan och Messi som ligger delad etta i assistligan. Bayern München vann sin grupp, som på förhand ansågs vara den tuffaste då man placerade sig före både Inter och Barcelona. Vidare gjorde man näst flest mål i gruppspelet (18) och är det enda laget i årets gruppspel som vunnit samtliga matcher. Lagen möttes i Champions League finalen säsongen 2019/2020 där Bayern München vann med 0-1 efter mål av före detta PSG-spelaren Kingsley Coman. Året därpå möttes man i kvartsfinalerna och då var det PSG som drog det längsta strået efter en 0-1 förlust hemma följt av en 2-3 vinst borta.

Att gå vidare: PSG 2.30 | Bayern München 1.65

Expekt Special: Messi + Coman över 4.5 skott på mål ihop.

Milan - Tottenham **1:**2.50 |**X:**3.35 | **2:**3.00

Milan kom tvåa i sin grupp med 10 poäng efter att ha förlorat två gånger om mot gruppettan Chelsea. Vidare har man en rejäl formsvacka i Serie A och förlorade dessutom senaste derbyt mot Inter. Samtidigt möter man ett Tottenham som vann sin grupp på 11 poäng före Eintracht Frankfurt, Sporting och Marseille. Dessutom blev lagets stora stjärna Harry Kane historisk nyligen när han slog klubbens målrekord och blev deras främste målskytt genom tiderna. Lagen har mötts en gång tidigare i Champions League sammanhang 2011. Även då var det i en åttondelsfinal där Tottenham gick segrande efter 0-1 och 0-0 i returen. Milan får fortsatt klara sig utan Zlatan Ibrahimovic i åttondelsfinalerna.

Att gå vidare: Milan 2.50 | Tottenham 1.60

Expekt Special: PSG - Bayern München + Milan - Tottenham över 4.5 mål i båda matcherna kombinerat.

15 Februari 21.00

Club Brugge - Benfica 1: 4.00 | X: 3.65 | 2: 1.95

Club Brugge både imponerade och överraskade när man tog sig vidare från gruppen före både Leverkusen och Atletico Madrid, dessutom släppte man bara in fyra mål i gruppspelet och höll nollan i fem av sex matcher. Motståndet Benfica imponerade även de rejält genom att vinna sin grupp före PSG och slå ut Juventus. Man lyckades göra 16 mål i gruppen vilken är fjärde mest tillsammans med PSG. Det är första gången lagen ställs mot varandra i Champions League när Club Brugges starka defensiv tar mot Benficas heta offensiv.

Att gå vidare: Club Brugge 3.70 | Benfica 1.28

Expekt Special: Club Brugge - Benfica + Dortmund - Chelsea över 4.5 mål i båda matcherna kombinerat.

Dortmund - Chelsea 1: 2.50 | X: 3.40 | 2: 2.90

Dortmund kom tvåa i sin grupp efter Manchester City och möter nu ett Chelsea som vann sin grupp före AC Milan. Chelsea har haft det tufft i Premier League denna säsong men har fått in en hel del intressanta nyförvärv sen gruppspelet. Dortmund å sin sida håller sig alltjämt i toppskiktet av Bundesliga och är i god form inför det första mötet. Lagen har inte mötts i Champions League tidigare.

Att gå vidare: Dortmund 2.45 | Chelsea 1.57

*Angivna odds kan komma att ändras.

18+. Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.