nya expekt Blogg

Champions League åttondelsfinaler - andra veckan

Åttondelsfinaler i Champions League - del två

Drömmar ska fortsätta frodas, förutsättningar skapas och fotboll av absolut högsta klass ska spelas. Den andra veckan av åttondelsfinalerna i Champions League är här när ytterligare åtta lag ger sig in i slutspelet. För de som undrar när Champions League matcherna spelas är det återigen, tisdag och onsdag med avspark 21.00. I det här blogginlägget listar vi match för match med relevant information inför respektive möte, självklart kompletterat med odds och våra egna expekt specialer.

21 februari 21.00

Liverpool - Real Madrid 1: 2.25 | X: 3.50 | 2: 3.35

Fjolårets Champions League final får sig en repris redan i åttondelen. Senast vann Real Madrid finalen med 0-1 och nu kliver man in som gruppsegrare mot ett Liverpool som kom tvåa i sin grupp. De fyra senaste Champions League matcherna mellan lagen har resulterat i tre Real Madrid vinster och en oavgjord. Mesta mästarna ‘Los Blancos’ går aldrig att räkna bort i Champions League sammanhang med sina 14 titlar, samtidigt har Liverpool övertygat mer här än i ligan.

Att gå vidare: Liverpool 2.10 | Real Madrid 1.75

Expekt Special: Napoli och Liverpool - minst 9 skott på mål sammanlagt.

Expekt Special: Darwin Núñez och Victor Osimhen - minst 5 skott sammanlagt.

Eintracht Frankfurt - Napoli 1: 3.25 | X: 3.50 | 2: 2.30

Fjolårets Europa League vinnare Eintracht Frankfurt knep andraplatsen i sin grupp efter Tottenham och man blev det enda laget att gå vidare på en negativ målskillnad. På andra sidan planen står Napoli som vann sin grupp före Liverpool, dessutom är man det lag som gjort flest mål (20) i hela gruppspelet. Hemma i Italien leder man också Serie A. Lagen har mötts en gång tidigare i en Europa League åttondelsfinal 1994. Då vann Frankfurt med 1-0 och 0-1.

**Att gå vidare:**Eintracht Frankfurt 3.25 | Napoli 1.35

22 februari 21.00

RB Leipzig - Manchester City **1:**4.60 | X: 3.75 | 2: 1.86

Leipzig slutade tvåa bakom Real Madrid i sin grupp och Manchester City vann sin före Dortmund. Bortalaget förblev obesegrade genom hela gruppspelet och släppte endast in två mål. Lagen möttes i Champions League gruppspelet förra säsongen vilket resulterade i en Manchester City vinst med 6-3 och en Leipzig vinst med 2-1.

Expekt Special: Haaland, Grealish och Werner minst 5 skott sammanlagt.

**Att gå vidare:**RB Leipzig 5.75 | Manchester City 1.14

Inter - FC Porto 1: 1.76 | X: 3.70 | **2:**5.30

Inter slutade tvåa före Barcelona och bakom ett obesegrat Bayern München, samtidigt som FC Porto vann sin grupp. Senast lagen möttes var i Champions League gruppspelet 2005, väl då vann Porto det första mötet med 2-0 och Inter det andra med 2-1. Båda lagen går bra i sina respektive ligor och det är ett på förhand jämnt möte att vänta.

Expekt Special:Inter vinner och minst ett mål av Džeko och Martínez sammanlagt.

**Att gå vidare:**Inter 1.60 | FC Porto 2.35

Vinnarodds

Hur det kommer att sluta kan ingen veta. Samtliga vill, samtliga kommer göra allt, men bara ett lag kommer att lyckas. Vilka blir det? Här är topp tre listan på favoriter att vinna säsongens Champions League:

  1. Manchester City: 3.0
  2. Bayern München:4.80
  3. Liverpool, Napoli, Real Madrid: 12.00

Ta del av samtliga vinnarodds här.

Veckans Expekt Specialer i Champions League:

*Angivna odds kan komma att ändras.

18+. Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.