Expekt Blogg

Fotbolls-VM 2023 - allt du behöver veta

Fotbolls-VM 2023

Det har äntligen blivit dags för fotbolls-VM igen! Under juli och augusti ska damernas VM spelas i Australien och Nya Zeeland och Sverige reser dit med drömmar om guld. Regerande världsmästarna USA är favoriter och EM-vinnarna England strax därefter.

För Sveriges del är man inte bland de största favoriterna inför turneringen. I EM förra sommaren åkte man ut i semfinalen mot England och senast man spelade en VM-final var 2003, där det blev förlust mot Tyskland. Trots det kommer man göra allt för att vinna sitt första VM-guld någonsin, lyckas man? Nedan går vi igenom det mesta du behöver veta inför fotbolls-VM 2023!

Expekt Special: Sverige att vinna VM + göra minst ett mål i varje match @ 50.00

När börjar dam-VM?

Sommarens fotbolls-VM börjar den 20 juli där turneringens första match är den mellan Nya Zeeland - Norge 09:00 följt av Australien - Irland 12:00. Därefter fortsätter turneringen spelas en månad fram till söndagen den 20 augusti.

Vart spelas dam-VM?

Fotbolls-VM 2023 spelas i Australien och Nya Zeeland utspritt i nio städer. Adelaide, Auckland, Brisbane, Dunedin, Hamilton, Melbourne, Perth, Sydney och Wellington. Det är första gången någonsin som fotbolls-VM arrangeras i Oceanien.

När är finalen i dam-VM?

Finalen i fotbolls-VM 2023 spelas söndagen den 20 augusti med avspark 12:00 på Accor Stadium i Sydney, Australien. Vilka kommer spela finalen? Oddsen finns här.

Vilka är favoriter i dam-VM?

Den största favoriten att vinna inför turneringen är USA. De är regerande världsmästare x2, efter att ha vunnit VM både 2019 och 2015. Trots att man blivit av med flera tongivande spelare är USA fortfarande favoriter att vinna VM med 3.50 i odds på att de gör det. Andra favorit bakom USA är England. De vann EM 2022 efter att bland annat ha slagit ut Sverige i semifinalen och är nu nästa största favorit inför VM till 4.50 i odds. Tredje favorit är Spanien som i nuläget ligger på 7.00 i odds på att vinna VM. Ta del av samtliga vinnarodds här.

Grupperna i dam-VM

Grupp A: Norge, Schweiz, Nya Zeeland, Filippinerna

Grupp B: Australien, Kanada, Irland, Nigeria

Grupp C: Spanien, Japan, Zambia, Costa Rica

Grupp D: England, Danmark, Kina, Haiti

Grupp E: Nederländerna, Portugal, USA, Vietnam

Grupp F: Brasilien, Frankrike, Jamaica, Panama

Grupp G: Argentina, Italien, Sverige, Sydafrika

Grupp H: Colombia, Marocko, Sydkorea, Tyskland

Vilka vinner respektive grupp? Kika in vinnaroddsen här.

När spelar Sverige sina matcher?

Det svenska landslaget spelar sin första VM-match på morgonen söndag 23 juli 07.00 då Sydafrika står för motståndet. Nästa match är lördag 29 juli 09.30 mot Italien. Den sista gruppspelsmatchen är mot Argentina onsdag 2 augusti 09.00.

Söndag 23/7 07.00: Sverige - Sydafrika Lördag 29/3 09.30: Sverige - Italien Onsdag 2/8 09.00: Sverige - Argentina

Vilka sänder fotbolls-VM?

Viaplay sänder damernas fotbolls-VM vilket innefattar tv-kanaler som TV3, TV6, TV10 samt även deras playtjänst Viaplay. Matchtiderna kommer att variera men generellt är de flesta matcher från tidig morgon till eftermiddag svensk tid.

TILL VM ODDSEN

18+. Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Swish
Trustly
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av Expekt Nordics Ltd, ett bolag registrerat i Malta under organisationsnummer C86968 och registrerad adress Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta, med telefonnummer +46 8 124 11 401 och e-postadress: kundservice@expekt.se

Expekt Nordics Ltd har tilldelats licens i Sverige av Spelinspektionen för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning under licensärende 18Li7388 och är giltig till den 31 december 2023. Spelinspektionen är den ansvariga licens- och tillsynsmyndighet av alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige. Mer information finns på www.spelinspektionen.se.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spelberoende medföra många gånger sociala, hälsomässiga och ekonomiska problem för individen och dess närstående. Spela ansvarsfullt. Om du eller någon du känner är spelberoende och vill ha hjälp, ring Stödlinjen: 020 81 91 00

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.