Cygnus
ELK

Cygnus

Cygnus – en överblick


SpelleverantörELK Studios
Lanseringsdatum03.12.2019
SpeltypVideo slot
Hjul6
Vinstrader262 144
Free spinsJa

Om Cygnus

ELK Studios är den svenska speltillverkaren som har fler högkvalitativa slots i sitt stall. Fokus ligger ofta på spännande teman med en välgjord design. Skapelsen Cygnus slot är inget undantag. Lanserad i december 2019 är det ett äventyr som har fått flera spelares uppmärksamhet.

Cygnus är en video slot som kretsar kring stjärnor och pyramider. Även om det är hjul med ett annorlunda utseende och format har Cygnus sex hjul med fyra rader. Vad som får en att höja på ögonbrynen är antalet vinstrader. Trots att det inte är en uttalad MEGAWAYS finns det hela 262 144 vinstrader.

I Cygnus slot finns det i vanlig ordning diverse funktioner och symboler som aktiverar dessa. Rätt kombination kan i slutändan betala 5 000x insatsen som är maxvinsten i spelet.

Cygnus Funktioner

Just funktioner ser till att ge Cygnus en extra dimension. Det finns inga free spins i ordets rätta bemärkelse, däremot Free drops som ser till att tillgodose behovet av gratisspel. Kollar vi på symboler finns det ett par sådana att ha extra mycket koll på.

Symboler

Symbolerna finns med i vinstabellen där det börjar med ädelstenar i grönt, blått och rött. Dessa följs av en flamingo, en kamel och en katt innan sjuan, som är den mest värdefulla symbolen, lägger sig i topp. Därtill finns det en wildsymbol som ersätter alla symboler förutom scatter och den för bonus.

Free Drops

Free Drops är vad free spins är i många andra slottar. Till vänster på spelplanen finns det en pelare som med hjälp av bonussymboler triggar Free Drops, bonusspelet. När Free Drops aktiveras förändras spelplanen till att bestå av åtta rader. Där får även multiplikatorsymbolen en extra funktion då den blir sticky.

Multiplikatorn

Scattern som innebär multiplikator är en svart marker med ett X i sig. När dessa når den nedersta raden på spelplanen aktiveras multiplikatorn där summan blir större för varje symbol som kommer dit. Maximala multiplikatorn är x64 och gäller för alla vinster.

Avalanche

Sist men inte minst finns Avalanche som är namnet på funktionen som gör att vinsterna kan fortsätta. När en vinstkombination bildas försvinner samtliga symboler som ingår i densamma. Det innebär att nya symboler dyker upp på spelplanen och kan fortsätta att bilda nya vinstkombinationer.

Cygnus Sammanfattning

Det undgår ingen att ELK Studios i vanlig ordning har inte har tummat på några detaljer. Det finns en tanke bakom tema, design och funktioner i Cyngus som är en spelautomat av mer modernt slag. Funktionerna i form av Free Drops och Avalanche ser man främst i nyare slots.

Med antalet vinstvägar i Cyngus slot blir det en ständig spänning kring när en vinst ska dyka. 262 144 till antalet gör att man såklart inte kan ha koll på samtliga vinstvägar och därför blir överraskad med jämna mellanrum.

På grund av att det är en nyare slot är det inga problem med att spela Cyngus på en mobil enhet. Surfa in på vår mobilanpassade webbsajt för att ta med dig det mystiska äventyret till stranden, hängmattan eller på tågresan.

Upptäck mer

Expekt tillhandahåller flera olika sektioner och vi satsar ständigt på att bredda utbudet. Sportligger oss varmt om hjärtat och odds på mängder av sporter, ligor och turneringar går att hitta på daglig basis. Därtill finns vår sektion för Livespel där du kan spela på pågående event med ständigt uppdaterade odds.

FAQ

Vilka står bakom Cygnus slot?

Speltillverkaren är ELK Studios som lanserade Cygnus i december 2019.

Vad är maxvinsten i Cygnus?

Som mest går det att vinna 5 000x insatsen.

Vilken volatilitet har Cygnus?

Cygnus har medium/hög volatilitet.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.