Elemento
Fantasma

Elemento

Elemento - en överblick


SpelleverantörFantasma
LanseringsdatumMars 2021
SpeltypVideo slot
Hjul7
VinstraderKluster
Free spinsJa

Om Elemento

Naturens krafter spelar huvudrollen i Elemento slot från Fantasma Games. Jord, luft, eld och vatten är alla en del av den svenska speltillverkarens debut på spelmarknaden. En debut som har gett eko i branschen.

Elemento har en mekanik som bland annat innebär att vinster betalas ut i kluster. Det finns med andra ord inga vinstvägar. Däremot finns det en rad olika funktioner – bland annat free spins, lavinvinster och en köpfunktion.

Spelfunktioner

Den kvadratiska spelplanen i Elemento slot innehåller sju hjul och sju rader, totalt 49 symboler. Rutnätet innehåller inga vinstlinjer. Istället gäller det att samla ett antal symboler i kluster var som helst på spelplanen.

Elemento har en lavinmekanik som gör att alla vinster lämnar plats åt nya symboler, som i sin tur kan bidra till nya vinnande kombinationer. Processen upprepas till dess att inga fler vinstkombinationer kan bildas.

Med hjälp av symboler och funktioner kan du spela med free spins, den stora bonusfunktionen i Elemento.

Symboler

Elemento har relativt få symboler om man jämför med många andra spelautomater online. Det gör det enkelt för spelaren att hålla koll vilka symboler som betalar vad och vad som krävs för en vinst.

Rymdvarelserna, som i sin tur påminner om olika frukter, kommer i färgerna röd, lila, grön och blå. Den röda varelsen är den högst betalande symbolen. Det finns fyra andra symboler som har ett lägre värde – också i färgerna röd, lila, grön och blå.

Wildsymbolerna i Elemento är fem till antalet. Varje element har varsin Wild som bidrar till vinnande kombinationer. Om alla fyra element aktiveras minst en gång under basspelet aktiveras free spins.

  • Röd varelse – 100
  • Lila varelse – 50
  • Grön varelse – 37.50
  • Blå varelse – 25
  • Röd sten – 10
  • Lila sten – 10
  • Blå sten – 5
  • Grön sten – 5

Vinstkombinationer

Fem eller fler symboler av samma sort gäller för att bilda en vinst i Elemento slot. Hur stor vinsten blir bestäms utifrån hur många symboler du samlar och av vilken sort. Enda kravet är att symbolerna angränsar till varandra.

Symbolerna ska gränsa till varandra antingen horisontellt eller vertikalt. Det är endast den högst betalande vinsten i ett kluster som betalar. Wilds kan fungera tillsammans med alla betalande symboler

Som mest kan ett enskilt spin i Elemento betala ut 16 000x insatsen. För det krävs rätt kombination av free spins och vinstgivande symboler. Vinstsumman i ett spin multipliceras med insatsen för att avgöra hur stor vinsten som betalas ut är.

Bonusspel

När alla fyra Wildsymboler för elementen aktiveras kommer du få minst fem free spins. När free spins är aktiva finns det en vinstmultiplikator som börjar på 1x och som ökar varje gång en vinst aktiverar lavinfunktionen.

Den maximala multiplikatorn under free spins är 99x. Om elementen aktiveras ytterligare en gång kommer spelaren att tilldelas fem nya free spins.

För att köpa en plats i bonusspelet och få fem free spins direkt betalar man 60x den ursprungliga insatsen.

Elemento sammanfattning

Fantasma Games tog sig in på spelmarknaden med buller och brak tack vare Elemento. Det är en välgjord spelautomat som kommer med ett precis lagom antal symboler och ett lagom antal funktioner som gör att alla spelare kan sätta sig in i upplevelsen.

Tillsammans med rätt symboler och funktioner finns det en maxvinst på 16 000x insatsen i Elemento. Det är en slot med hög volatilitet vilket innebär att vinsterna tenderar att vara av högre men inte förekommer lika ofta som i slots med låg volatilitet.

Upptäck mer

Det finns tusental Slots för spelare att upptäcka hos nya expekt. Under Jackpotspel finns det spelautomater som innehåller jackpottvinster. Exklusiv Jackpot är utbudet av slots med jackpott som du bara hittar hos oss.

FAQ

Finns det free spins i Elemento?

Ja, spelet har en free spins runda med multiplikator.

Vilka funktioner finns i Elemento?

Elemento innehåller funktionerna free spins, multiplikatorer ochlavivinster.

Vad är maxvinsten i Elemento?

Högsta vinsten i Elemento ligger på 16 000x insatsen.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.