Allt om Super Bowl odds

Den amerikanska fotbollsligan NFL avslutas varje säsong med den stora finalen, Super Bowl. Det är mycket mer än bara en match mellan säsongens två bästa lag. Uppladdningen, halvtidsshowen och firandet för laget som går vinnande går ur striden är aspekter som gör evenemanget unikt i sitt slag. Nya expekt ser till att du kan ta del av Super Bowl betting på flera olika marknader, från vilket lag som vinner slantsinglingen till vilka som vinner Super Bowl.

Super Bowl betting hos nya expekt

På andra sidan Atlanten är amerikansk fotboll den riktigt stora sporten. NFL är den klart största ligan för amerikansk fotboll i både USA och i resten av världen. Super Bowl är säsongsavslutningen som inte bara samlar anhängare till finallagen, utan också andra människor som älskar amerikansk fotboll. Det faktum att över 100 miljoner människor världen över tittar på Super Bowl varje år talar sitt tydliga språk!

Traditionen blir än starkare av att Super Bowl, finalmatchen i NFL, alltid spelas vid samma tid på året. Det är den andra söndagen i mars som gäller. Även om grundserien och slutspelet inför Super Bowl också bjuder på underhållning är det finalen Super Bowl som smäller allra högst.

Super Bowl är avslutningen på säsongen, som inleds med NFL grundserie i slutet av sommaren. Den pågår hela hösten och början av vintermånaderna. När slutspelet kommer intensifieras matchernaGenom åren har flera finaler avgjorts i slutsekunderna.

Den första upplagan av Super Bowl spelades 1967 när Green Bay Packers och Kansas CIty Chiefs drabbade samman inför närmare 62 000 åskådare. Redan då fick matchen en hög status och det är en status som bara har ökat sedan dess. Varje ny upplaga får en romersk siffra som står för vilken match i ordningen det är.

Hos nya expekt finns ett stort utbud av odds på Super Bowl redan vid säsongens start, när du kan spela på vilket lag som vinner mästerskapet. När Super Bowl närmar sig finns det hundratals olika marknader som du kan använda för att hitta odds. Då vet du också vilka som kommer att delta i årets Super Bowl.

Stora Super Bowl-finaler genom åren

Eftersom Super Bowl har en tendens att sluta med dramatik oavsett vilka lag som spelar går det att räkna upp nästan samtliga finaler som extra minnesvärda. Varje match från 1967 går faktiskt att prata om i positiva ordalag. Däremot finns det i slutändan ett par matcher som har spelats som är värda att minnas lite extra.

Det som historiskt har bidragit till de mest spännande Super Bowl-matcherna är om ett avgörande kommer först under slutminuterna. När matchen står och väger, och så pass mycket står på spel blir det nervkittlande även för den mest neutrala åskådaren. Nedanstående tre matcher faller definitivt under kategorin nervkittlande.

New England Patriots – Atlanta Falcons 2017, Super Bowl LI

Aldrig tidigare hade en final i Super Bowl gått till förlängning. När Tom Brady och New England Patriots gick till ännu en final, den här gången mot Atlanta Falcons, skulle den trenden brytas. Historieskrivningen blir inte sämre av att Patriots hämtade in ett underläge på 25 poäng, nämligen 28-3. Med segern i förlängning vann Tom Brady sin femte Super Bowl.

New York Giants – New England Patriots 2008, Super Bowl XLII

Ett möte mellan två jättar från landets östra delar. Återigen spelade New England Patriots en av huvudrollerna. Patriots hade inte förlorat en enda match under hela säsongen och var favoriter till att plocka hem titeln. Trots en ledning i slutminuterna skulle Peyton Manning, quarterback för Giants, kliva fram och avgöra matchen.

St. Louis Rams – Tennessee Titans 2000, Super Bowl XXXIV

St. Louis Rams har genom åren flyttat från Los Angeles, till St. Louis och sedan tillbaka till Los Angeles. Under åren i St. Louis skulle laget ta sig hela vägen till final. Motståndaren Tennessee Titans gick upp i ledning med 16-0 i det nya millenniets första Super Bowl. Då klev anfallet i St. Louis Rams fram och vände på matchen som slutade 23-16.

Super Bowl odds

Super Bowl är ett av sportvärldens största event, vilket märks i utbudet av Super Bowl odds hos nya expekt. Från försäsongen fram till slutsignalen i finalen kan du spela på vilket lag som blir mästare. Det kan antingen vara en magkänsla inför säsongen eller en känsla som byggs upp under året.

När finalen närmar sig och under tiden Super Bowl pågår finns det odds och marknader i hundratal att välja bland. Vill du spela på något som inte har med det sportsliga resultatet att göra? Nya expekt erbjuder spel på slantsinglingen innan match och har odds på vilken färg den sportdryck som kastas omkring efter matchen ska ha.

Självklart finns det även mer klassiska marknader att spela på. Matchvinnare, antalet poäng och handikappspel ligger i framkant. Dessa kombineras med flera olika spelarspecialer kring vem som gör en touchdown, hur många yards en spelare springer eller hur många yards lagens respektive quarterback kastar.

  • Vinnare av Super bowl: Spel på vilket lag som vinner Super Bowl.
  • Handikappspel: Ge något av lagen en fiktiv pluslina eller minuslina för betting.
  • Över/under: Odds för över/under antalet poäng för matchen, halvlek eller quarter.
  • Spelarspecialer: Spel på bland annat antalet yards som en spelare springer.
  • Kombinationsspel: Sätt ihop ditt egna kombinationsspel eller välj ett från nya expekt.
  • Specialspel: Spela på slantsingling, nationalsång och annat som är unikt för Super Bowl.

Betting i mobilen

Av förklarliga skäl har du kanske inte en dator till hands när det är dags för Super Bowl. Då kan du använda mobilen eller surfplattan.

Betting i mobilen hos nya expekt ger dig tillgång till hela utbudet och samtliga funktioner som du har när du spelar via en dator. Du kan skapa ett konto med BankID och därefter välja den betalningsmetod som passar dig bäst. Ta därefter del av det stora utbudet av olika odds och marknader i din mobiltelefon.

Hur du tar dig an nya expekt på en mobil enhet väljer du helt och hållet själv. Det finns en mobilanpassad webbsajt som du söker upp via webbläsaren i din mobiltelefon eller surfplatta. Det finns även en applikation som du kan ladda ner båda via iOS och Android.

Nya expekt livebetting

Super Bowl är också ett utmärkt evenmang för livebetting. En final av den här sorten är oförutsägbar. Att invänta matchens inledning för att istället spela på liveodds är därför inte alls dumt. Spelmarknader som inte har avgjorts innan dess följer med under hela vägen. Oddsen uppdateras i realtid utifrån matchens händelser.

Matchen varar, med halvtidsunderhållning och allt därtill, i ungefär tre timmar. Nya expekts utbud för Super Bowl finns tillgängligt under hela resan. Under resterande dagar på året finns det sporter, ligor och turneringar av alla möjliga slag.

Spela ansvarsfullt

Oavsett vilken sport det gäller och hur stor matchen i fråga är ska du alltid spela ansvarsfullt. Endast då kan du känna dig trygg i ditt spelande. Med nya expekt har du alltid en svensk spellicens i bakgrunden för att du ska känna dig trygg och säker. Du får tillgång till flera verktyg som hjälper dig håll koll på dina spelvanor.

På sajten sätter du gränser för insättningar, förluster och för tiden som går åt till att spela. Vill du få en bättre insyn i dina spelvanor och huruvida dessa är hälsosamma eller ej finns det ett gratis självtest på sajten. Du har länkar till både Spelpaus och till Stödlinjen.se om du behöver tips, råd eller vill stänga av dig själv från spel.

FAQ

Vad är Super Bowl?

Super Bowl är finalen i NFL, National Football League, som är den i särklass största ligan inom amerikansk fotboll. Matchen spelas mellan vinnaren av National Football Conference och American Football Conference. Finalens vinnare kan titulera sig Super Bowl-mästare.

När spelas Super Bowl?

Datumet varierar för Super Bowl. Klart är att den alltid spelas den andra söndagen i februari. På så sätt kan alla NFL-fantaster tidigt skriva ner evenemanget i kalendern. Matchen i sig spelas under den tidiga natten om man bor i Sverige och varar i flera timmar med både match och en omtalad halvtidsshow.

Vem har vunnit Super Bowl flest gånger?

Quarterbacken Tom Brady har vunnit hela sju titlar i Super Bowl. Han vann sina första sex med New England Patriots och tog sedan sin sjunde med Tampa Bay Buccaneers. Med det är den numera pensionerade spelaren den som har vunnit Super Bowl flest gånger.

Hur spelas Super Bowl?

Innan lagen utses ska en grundserie bestående av 17-18 matcher för varje lag avgöras. Utifrån den får man fram ett antal slutspelslag som gör upp om två finalplatser. Finalen spelas, likt resterande matcher av säsongen, i fyra quarters om 15 minuter. Om det är oavgjort efter full tid avgör förlängning vilka som vinner Super Bowl.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Swish
Trustly
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av Expekt Nordics Ltd, ett bolag registrerat i Malta under organisationsnummer C86968 och registrerad adress Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta, med telefonnummer +46 8 124 11 401 och e-postadress: kundservice@expekt.se

Expekt Nordics Ltd har tilldelats licens i Sverige av Spelinspektionen för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning under licensärende 18Li7388 och är giltig till den 31 december 2023. Spelinspektionen är den ansvariga licens- och tillsynsmyndighet av alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige. Mer information finns på www.spelinspektionen.se.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spelberoende medföra många gånger sociala, hälsomässiga och ekonomiska problem för individen och dess närstående. Spela ansvarsfullt. Om du eller någon du känner är spelberoende och vill ha hjälp, ring Stödlinjen: 020 81 91 00

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.