Bandy betting hos nya expekt

Intresset för sporten bandy är större i Sverige än på många håll runt om i världen. Sporten har funnits sedan 1800-talet, men fick sitt stora genombrott under 1900-talet. Förutom i Sverige spelas bandy framförallt i andra nordliga länder. Faktum är att bandyn var en del av programmet i de första Nordiska spelen som hölls 1901.

Bandy är en lagsport som spelas på is, antingen utomhus eller inomhus. Det är elva spelare från varje lag på planen samtidigt. Bandy räknas till en av hockeysporterna, men man spelar med en liten boll och inte en puck. Dessutom är målen betydligt större i bandy. För den som gillar betting på bandy går det att spela både på internationella landslagstävlingar och nationella klubblagstävlingar som Elitserien.

Många möjligheter till bandy odds

På klubblagsnivå är det Elitserien i bandy som är den största tävlingen i Sverige. Då kan man hitta odds både på matcherna i grundserien och i slutspelet, fram till det att SM-finalen spelas sent på våren.

Inom landslagsbandyn är det världsmästerskapet som är den mest intressanta tävlingen. Då kan man hitta odds på turneringsvinnare, medaljörer och odds inför specifika matcher. Sverige har vunnit långt över 30 medaljer i bandy-VM genom tiderna och gäller alltid som en av favoriterna inför VM.

Bandyns största tävlingar & händelser

Bandy är en sport med en stark historisk förankring i många länder, men kanske framförallt i Sverige. Här finns det en stolt tradition och historia som många bandyälskare tycker är viktig. Under bandysäsongen finns det ett par höjdpunkter som sticker ut lite extra och som har blivit bandyns ryggrad. Låt oss titta lite närmare på bandyns största tävlingar och händelser under en säsong.

Bandy-VM

1957 arrangerades det första världsmästerskapet i bandy för herrar. Det är FIB, Federation of International Bandy, som anordnar tävlingen varje år. Likt hockey-VM hålls alltså bandy-VM varje år. Vanligtvis är det Sverige, Ryssland, Finland och Kazakstan som gör upp om medaljerna.

Bandy-VM avgörs alltid i början av året, någon gång mellan januari och april. Det gör att turneringen kan krocka med det nationella seriespelet. För många spelare är det dock en dröm att spela ett världsmästerskap i landslagströjan, vilket gör att man vill åka trots att det är mitt i klubblagssäsongen.

Annandagsbandy

Sedan 1930-talet har annandagsbandyn varit en viktig institution för bandyn i Sverige. På den tiden var det IF Göta och Slottsbron IF som varje år spelade en träningsmatch med smeknamnet "Tomtedansen" inför tusentals åskådare. Den här traditionen fick fäste och annandag jul, den 26 december, har blivit synonymt med att gå på en bandymatch.

Andra sporter, som ishockey och handboll, har inspirerats av konceptet att spela matcher på annandag jul, men för många är det ändå bandyn som är den riktiga sporten för annandagsmatcher. Under 2000-talet har det många gånger gått över 20 000 människor på bandymatcherna som arrangeras två dagar efter julafton.

SM-finalen (Elitserien)

Den svenska bandyfinalen är en annan stolt tradition inom svensk bandy. Den har spelats årligen sedan 1907 och har i modern tid vanligtvis avgjorts i mars månad. SM-finalen är en direkt avgörande bandyfinal, där vinnarna kan titulera sig svenska mästare efter en lång säsong.

Vad som gör den svenska bandyfinalen unik är att den numera alltid avgörs på anrika Studenternas IP i Uppsala, och att både herrfinalen och damfinalen spelas på samma dag. Det är klubben Västerås SK som har vunnit den svenska bandyfinalen flest gånger på herrsidan.

SM-finalen är alltid en stor publikfest och lockar tusentals åskådare till Studenternas IP. Det brukar också vara möjligt att följa bandyfinalen hemma i tv-soffan.

Oddsmarknader för betting på bandy

När man spelar betting på bandy kan man antingen spela på specifika bandymatcher eller inför en hel turnering eller tävling. Oddsmarknaderna som finns tillgängliga för bandy betting påminner om oddsmarknader på andra lagsporter, till exempel ishockey eller fotboll.

I grunden handlar betting på bandy om att försöka förutspå hur en match eller tävling ska sluta. För att lyckas hitta bra odds på bandy behöver man vara noga i sina förberedelser och analysera matchen på förhand.

Hos nya expekt behöver du vara inloggad för att kunna spela på olika oddsmarknader på bandy. Hitta sedan ett odds som du vill spela på, klicka på oddset och fyll i hur stor insats du vill spendera på ditt spel. Det går att hitta oddsmarknaderna för bandy betting både i mobiltelefonen, på surfplattan och desktop.

Det är de klassiska oddsmarknaderna som är mest populära när man spelar på bandy.

  • Vinnarspel: Spela på vilket lag du tror vinner en liga eller ett mästerskap. Oddsmarknaden går att spela på både inför och under tävlingen.
  • Fulltid: Odds för hur matchen slutar och vilket lag som vinner eller förlorar. Spelet kan användas både för ett singelspel och som en del av nya expekts Bet Builder-funktion där du kombinerar flera odds.
  • Handicapspel: Sätt ut en fiktiv lina, antingen plus eller minus. Odds med handicap finns för oddsmarknader som slutresultat, mål och hörnor.
  • Totalt antal mål i matchen/halvleken: Spela på över/under antalet mål i en match eller en halvlek. Nya expekt erbjuder flera olika linor att spela på.

Betting i mobilen

När man spelar betting hos nya expekt har man som kund valet att spela antingen via en dator, på sin mobiltelefon eller med hjälp av en surfplatta. För den som väljer att spela hos nya expekt via sin mobila enhet är utbudet precis samma som om man spelar via en dator.

Dessutom har man valet att spela antingen via webbläsaren i sin mobila enhet eller via en app. I webbläsaren loggar man in på en mobilanpassad och optimerad version av sajten. Det går som sagt också att ladda ner en app till sin smartphone. Nya expekts app finns tillgänglig både i App Store och Google Play för den spelare som föredrar att spela betting i en mobilapp.

Livebetting hos nya expekt

Nya expekt ligger i framkant när det gäller utbudet av odds och betting på olika sporter. Bandy är inget undantag. En populär funktion hos nya expekt är möjligheten att spela livespel. Det innebär att man spelar livebetting samtidigt som en match pågår. Oddsen förändras i takt med att matchen pågår och du kan följa matchen samtidigt som du letar efter ett odds som du vill placera en insats på.

Livebetting går att spela både i mobila enheter och på en dator. Du behöver vara inloggad hos nya expekt för att kunna placera ett livespel på en bandymatch eller någon annan sport. Du använder samma spelkonto och saldo som du använder för annan betting hos nya expekt.

Spela på odds med vår välkomstbonus

Som ny kund hos nya expekt kan du spela på odds med vår välkomstbonus på1 500 kronor. Du behöver lägga ett spel med minsta odds 1.80 gånger insatsen för att få ditt gratisspel, som matchas upp mot ditt första spel. Den högsta bonusen är 1 500 kronor och betalas ut i form av ett gratisspel som sedan är tillgängligt i 60 dagar. Du behöver förstgöra en insättning för att kunna aktivera bonusen hos nya expekt.

Kom ihåg att välkomstbonusen endast är tillgänglig för nya kunder hos nya expekt. Det innebär att du inte kvalificerar för bonusen om du har varit kund tidigare eller om du redan har gjort en insättning på sajten. Du behöver också uppfylla resten av bonusvillkoren för att kunna hämta välkomstbonusen. Glöm inte att spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se finns tillgänglig om du upplever problem med spel.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det finns ett stort utbud av odds hos nya expekt. Bandy är bara en av många sporter som du kan spela på om du är registrerad kund på sajten. Andra stora lagsporter som ishockey, fotboll och handboll är en viktig del av oddsutbudet hos nya expekt. Det går att spela både livebetting och betting på vanliga odds på dessa populära lagsporter.

Nya expekt erbjuder också betting på andra sporter. Esport, tennis, snooker, friidrott och många andra sporter finns som en återkommande del av utbudet. Som kund hos nya expekt kan man använda sitt spelkonto till att spela på den sport man själv vill. Det är samma spelkonto som gäller oavsett vilken sport du vill spela på.

FAQ

När på året spelas SM-finalen i bandy?

Den svenska bandyfinalen kan spelas på olika datum varje år, men vanligtvis avgörs SM-finalen för både damer och herrar i mars. Sedan 2018 spelas den svenska bandyfinalen på anrika Studenternas IP i Uppsala.

Hur många gånger har Sverige vunnit VM-guld i bandy?

Sverige har vunnit långt över tio VM-guld och totalt sett över 30 VM-medaljer i bandy på herrsidan. Det är bara Ryssland som har tagit fler medaljer i bandy-VM än Sverige.

Hur lång är en bandymatch?

En bandymatch spelas 90 minuter, uppdelat på två halvlekar med 45 minuter var. Det är samma matchtid som används inom fotboll. En annan likhet med fotboll är att en bandymatch avgörs mellan elva spelare i vardera lag.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.