Introduktion till F1 betting

Formula 1 är en av världens snabbaste grenar inom motorsporten. Det är en sport som har blivit väldigt populär de senaste åren. För den som gillar att spela på F1 odds finns det olika alternativ hos nya expekt. Förutom betting erbjuds även livebetting, välkomstbonus och livestreaming.

F1 odds hos nya expekt

Nya expekt erbjuder numera fler spel än någonsin på F1. Sporten som har tagit sig in i folkhemmet igen efter några år i periferin syns på många sätt. Senaste gången Formel 1 var så här populärt var när Ronnie Peterson körde på 70-talet. Men nu har sporten än en gång charmat den svenska befolkningen.

Dagens bilar går snabbare än förr och dramatiken i sporten har vuxit sig allt större i takt med teknikens framfart. I F1 gör man upp både som individuell förare eller som stall i konstruktörsmästerskapet. Äran att få vinna i F1 är enorm och de pengar som omsätts i sporten under ett kalenderår likaså. Bakom varje bil och förare finns det tusentals personer som utvecklar bilarna. Tekniken gör att man kan uppnå hastigheter på över 300 km/h.

Oddsmarknaden för sporten har utvecklats markant de senaste åren i takt med att Formel 1 har blivit allt mer populärt. Inom F1 finns det dueller som går att spela på genom hela fältet, något som öppnar upp för livebetting under hela racet. Det är därför inte bara toppstriden som blir intressant när man studerar olika F1 odds.

För att komma igång med att spela hos nya expekt måste du förstregistrera dig med BankID och sedan göra en insättning. Efter det kan du spela både via din mobil eller direkt via datorn. Oavsett enhet är din spelupplevelse av F1 betting densamma.

Oddsmarknaderna för F1 betting

Som vi tidigare har nämnt angående betting på Formel 1 kan du lägga spel både innan och under ett race. Innan racet kan man spela på vinnare, vilka som kommer topp tre eller vilken placering en viss förare kommer att köra in på när loppet är slut. Detta öppnar upp för ett stort utbud när det kommer till F1 odds.

Du kan även spela under själva racet. Head-to-head är ett av alternativen som finns tillgängligt.. I ett race blir det alltid dueller mellan två förare oavsett placering i fältet. Genom att spela på vilken förare som kommer vinna av dessa två öppnar du upp spel som ofta är mycket mer intressanta än själva toppstriden.

Du kan även spela på om en förare kommer att avsluta racet eller inte. Eller vilken förare som kommer att köra bra i kvalet. Oddsmarknaderna för F1 är många. I listan nedanför finns några av de vanligaste spelen när det gäller F1 betting.

  • Vinnarspel: Odds på vilken förare eller vilket stall som vinner loppet.
  • Placeringsspel: Spela på vilka av förarna som hamnar topp tre i ett race.
  • Vinnarspel i kval: Odds på vilken position en förare kommer få i kvalet.
  • Head-to-head: Spela på vilken av två förare som kommer köra snabbast. Antingen i loppet eller under ett antal varv.
  • Spel på varvtid: Odds på hur snabbt en förare kommer köra. Antingen i kvalet eller i loppet.

Kalenderåret för F1

En säsong i F1 körs under nästan ett helt år. Premiären brukar avgöras i början av mars och säsongen avslutas i mitten av november. Under den tiden körs det 20 lopp där både förare och stall samlar poäng i respektive världsmästerskap. Den förare som har flest poäng när kalenderåret är slut kommer att vinna. Detsamma gäller för konstruktörsmästerskapet.

Under året kommer tittare att få uppleva racing av allra högsta klass på de mest spektakulära platserna i världen. Från Bahrain i premiärloppet till Abu Dhabi som står värd för säsongavslutningen. Däremellan besöker F1-touren länder som USA, Japan och Mexiko. Samtliga bjuder på sin egen karaktär när det kommer till inramning och vad det gäller för typ av bana.

De mest omtyckta banorna i Formel 1

Under de år som F1 har funnits, alltså sedan 1950, är det ett par banor som har blivit mer populära än andra. Banan spelar en stor roll för vilken typ av körning det kommer bli under ett lopp. Vissa gillar när kvalet kan vara avgörande, medan andra gillar dramatiska omkörningar. Nedan presenterar vi några av de banor som bjuder på mest spänning.

Monacos Grand Prix

Monacos Grand Prix har blivit en riktigt klassiker och har varit ett återkommande lopp genom åren på F1-touren. Det är en av få banor som har körts sedan begynnelsen av F1 sporten.. Det är tourens kändaste stadslopp, vilket innebär att det inte öppnar upp för så många omgörningar under racet.

I Monacos GP vill många snarare spela på kvalet, som brukar vara högst avgörande för loppet. Den som vinner kvalet har goda förutsättningar att hålla sin position genom hela racet. Ett annat spel som passar i Monaco är om man tror att en förare kommer avsluta racet. Den trånga banan gör att misstag i loppet blir ödesdigra och det är många förare som tvingas avbryta loppet.

Bahrain Grand Prix

Det första loppet för säsongen är för många väldigt spännande. Man har ingen aning om hur bilarna kommer att fungera när de körs fullt ut för första gången. Dessutom är det svårt att sia om hur förarnas form är inför första loppet. Oddsen på Formel 1 påverkas såklart därefter och i Bahrain kan man därför hitta en total oddsmarknad som är oberäknelig.

Belgiens Grand Prix

Belgiens GP i Spa har blivit en publikfavorit på grund av den snabba banan och att det finns stora möjligheter att köra om varandra. Spel på head-to-head blir därför vanliga vid F1 betting, inte minst live.. Det blir ofta duster genom hela fältet och spelen begränsas inte bara till täten.

Brasilianska Grand Prix

Interlagos är en annan bana som har blivit en klassiker. Den brukar köras i slutet av säsongen när VM för förarna håller på att avgöras. Det är ofta som mästaren under en säsong firar sin titel i Brasilien. Det gör att säsongens mest intressanta lopp ofta körs i Brasilien.

Betting i mobilen

Nya expekt erbjuder givetvis spel från både telefon och dator oavsett om det gäller livebetting eller andra former.När du använder mobilen för din F1 betting finns exakt samma funktioner som i datorn, bara i ett mer komprimerat, format. Du kan också ladda ner appen från nya expekt.

Livebetting hos nya expekt

Livebetting är ett alternativ när man spelar på F1 odds. Dagens videoteknik erbjuder flera olika kameror som du själv kan bläddra mellan medan du upplever sporten live. Du kan därför följa en duell mellan två olika förare direkt från förarsätet i en av bilarna. Funktionen kan användas vid odds för head-to-head eftersom du kan följa duellerna som om du själv körde bilen.

Spela på sport med vår välkomstbonus

Oavsett vilken sport du spelar på erbjuder nya expekt en välkomstbonus.. Bonusen gäller i samband med din första insättning hos oss. När du registrerar dig och gör din första insättning kan du med din bonus lägga ett spel både innan och under ett lopp i F1.

Njut av livestreaming på F1 hos nya expekt

Men nya expekt erbjuder även mer än så. Med den nya livestreamingtjänsten kan du streama sport i realtid direkt från bettingsajten. Du kan se på många olika sporter och samtidigt lägga spel medan du tittar. Oavsett om det gäller fotboll, tennis, F1 eller ishockey så är tillgången stor.. Du kan till och med se matcher direkt i din telefon så länge du har internetuppkoppling.

Tips för F1 betting

Formula 1 är en väldigt snabb sport i flera bemärkelser. Samtidigt som bilar susar förbi i otroliga hastigheter kan lopp snabbt urarta. Regn är en typisk faktor som kan ändra förutsättningarna helt under ett lopp. Detta adderar givetvis något till spelupplevelsen.

Men det finns ett par bra tips för dig som vill ägna dig åt F1 betting. Som alltid gäller det att hålla sig uppdaterad. Desto mer du vet, desto större blir dina chanser att pricka rätt. F1 är en typisk sport som är väldigt nördig och det finns statistik på allt. Se till att följa hela tävlingshelgen från träningarna, genom kvalet och slutligen racet. Då får du all information du kan behöva..

Ett annat tips är att sätta tydliga ramar för sitt spelande. Det är viktigt med disciplin och ansvarsfullt spel, framför allt när man spelar på Formula 1 odds. Detta gäller både nya och erfarna spelare t som vill hitta Formula 1 betting odds.

Spela ansvarsfullt

Det kanske viktigaste av allt är att du spelar ansvarsfullt. Nya expekt verkar under en svensk licens, vilket innebär att det finns massor av bra verktyg för dig som märker att du har problem med ditt spelande. Med hjälp av dessa kan du begränsa tiden eller mängden pengar du ska spela för under en spelsession.

Det finns också kraftfulla verktyg som hjälper dig att pausa ditt spelande. Du kan stänga av dig helt från spel på nätet genom Spelpaus och du kan få stöd samt råd hos stödlinjen.se. Vill du undersöka dina spelvanor finns det utstuderade självtest man kan ta del av.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.