Satsa på engelska fotbollslandslagets matcher hos nya Expekt

Englands landslag i fotboll har inte bara många bragder att skryta om, det är också ett av sportens äldsta lag. Deras långa och omtalade historia innehåller såklart både toppar och dalar, men att det totalt sett är en succéberättelse finns det inga tvivel om. Från storvinsten 1966 då de vann FIFA World Cup till att vara ett av topplagen inom modern fotboll – man kan inte annat än att erkänna att det är imponerande.

Hos nya expekt kan du satsa på diverse turneringar och matcher som det engelska landslaget deltar i. Det är enkelt att ta del av olika sorters spel och odds. Antingen innan en match eller genom livebetting. Du kan såklart också välja om du vill betta via datorn eller mobilen.

Om det engelska fotbollslandslaget

Huruvida det var i England som fotboll uppfanns eller inte är omstritt. Vad man däremot kan säga med säkerhet är att sporten vi har idag är kraftigt påverkad av hur den spelades i Storbritannien under sent 1800-tal. Man brukar säga att Englands landslag bildades samtidigt som Skottlands i samband med en match som hölls 1870 där de mötte varandra. Matchen slutade oavgjort med ett mål vardera – symboliskt för de båda ländernas gemensamma historia.

Det spelades ytterligare fem matcher mellan 1870 och 1872 där två slutade oavgjort och tre med engelsk vinst. Enbart en av dessa matcher anses dock av FIFA vara officiell eftersom det skotska laget helt och hållet bestod av skotska spelare som bodde i London.

Sedan dess har såklart mycket hänt inom fotbollsvärlden. Man kan inte direkt påstå att modern fotboll har mycket att göra med sporten som spelades under 1800-talet rent taktiskt och tekniskt, men fotbollens rika historia är intressant att undersöka i vilket fall som helst.

Vilka ligor och turneringar spelar landslaget i?

Englands fotbollslandslag är ett av världens äldsta, största och mest framgångsrika landslag, och har genom åren deltagit i många olika matcher och turneringar. Allt från internationella vänskapsmatcher till prestigefyllda turneringar som olympiska spelen, europamästerskapet och världsmästerskapet. Nedan har vi sammanställt en lista på några av turneringarna och ligor det engelska landslaget deltagit i genom åren. Här kan du se Englands pågående och kommande matcher.

 • Världsmästerskapet i fotboll för herrar
 • Världsmästerskapet i fotboll för damer
 • Europamästerskapet i fotboll för herrar
 • Europamästerskapet i fotboll för damer
 • UEFA Nations League
 • U21-Europamästerskapet i fotboll för herrar
 • U21-Europamästerskapet i fotboll för damer
 • U19-Europamästerskapet i fotboll för herrar
 • U19-Europamästerskapet i fotboll för damer
 • U20-världsmästerskapet i fotboll för herrar
 • U20-världsmästerskapet i fotboll för damer
 • U17-världsmästerskapet i fotboll för herrar
 • U17-världsmästerskapet i fotboll för damer

Englands herrlandslag i fotboll

Det engelska landslaget har också varit med om en del kontroverser i den tidiga fotbollsvärlden. År 1928 drog de sig ur FIFA som en följd av en dispyt om amatörspelares betalningar. Detta är anledningen till att England inte deltog i de första tre världscuperna trots landets tidiga entre i fotbollen. Herrlandslaget spelade i världscupen för första gången 1950 och har sedan dess deltagit vid nästan varje tillfälle.

Spelare

En av Englands styrkor är deras kreativa och mångsidiga spelare. Det finns en bra blandning av erfarenhet och ungdom, vilket ger laget en hälsosam dynamik. Här är några av landslagets mest framstående spelare och klubben de i skrivande stund spelar för:

 • Harry Kane (FC Bayern München)
 • Marcus Rashford (Manchester United)
 • Bukayo Saka (Arsenal)
 • Jordan Henderson (Al-Ettifaq)
 • Kyle Walker (Manchester City)
 • John Stones (Manchester City)
 • Kalvin Phillips (Manchester City)

Resultat

Englands resultat i världsmästerskapet och europamästerskapet i fotboll för herrar genom åren.

ResultatTurnering
GuldVM 1966
SilverEM 2020
BronsEM 1968
SemifinalVM 1990 EM 1996 VM 2018
KvartsfinalVM 1954 VM 1962 VM 1970 VM 1986 VM 2002 EM 2004 VM 2006 EM 2012 VM 2022
16-delsfinalVM 1998 VM 2010 EM 2016

Englands damlandslag i fotboll

Det engelska herrlandslaget imponerade så pass mycket under FIFA World Cup 1966 – deras första och enda guld i turneringen – att fotboll fick ett ökat intresse bland kvinnor i England. Bara några år därefter, närmare bestämt 1969, bildades Women’s Football Association (WFA) för att ge kvinnor möjlighet att spela i mer organiserade sammanhang.

Spelare

Det engelska damlandslaget har en fantastisk trupp bestående av spelare från klubbar i flera olika länder. Det finns till exempel individer som spelar i Frankrike, Spanien, USA och Tyskland. Spelarna har alltså en bred kompetens från olika kulturer som de har möjlighet att nyttja när de spelar för sitt land. Här är några av damlandslagets mest framstående spelare och klubben de för närvarande spelar i:

 • Rachel Daly (Aston Villa WFC)
 • Alessia Russo (Arsenal WFC)
 • Georgia Stanway (FC Bayern München)
 • Jordan Nobbs (Aston Villa WFC)
 • Alex Greenwood (Manchester City WFC)
 • Lucy Bronze (FC Barcelona)
 • Mary Earps (Manchester United WFC)

Resultat

Englands resultat i världsmästerskapet och europamästerskapet i fotboll för damer genom åren.

ResultatTurnering
GuldEM 2022
SilverEM 1984 EM 2009 VM 2023
BronsVM 2015
SemifinalEM 1987 EM 1995 EM 2017 VM 2019
KvartsfinalVM 1995 VM 2007 VM 2011
16-delsfinal-

Betting på landslagsmatcher hos nya expekt

Med nya expekt kan du börja betta på vilket lag som helst. Du kan söka efter lag, filtrera baserat på diverse kriterier och nyttja andra välbehövliga verktyg. Med nya expekts egna Bet Builder har du möjlighet att skräddarsy spelandet och sätta ihop unika odds. På nya expekt får dessutom nya spelare en välkomstbonus i form av ett 100 % matchat gratisspel upp till 1 500 kronor vid första insats. Notera att oddsen måste vara minst 1.80 för att erbjudandet ska gälla.

Vanliga frågor

Vad är det som gör England till ett så framgångsrikt lag?

Historiskt sett kom fotbollen väldigt tidigt till England. Enligt vissa är det till och med här fotbollen först uppfanns. Vid det här laget har landet en fotbollstradition som sträcker sig tillbaka flera decennier. Eftersom England har en så stark fotbollskultur läggs mycket fokus på sporten på samhällsnivå, vilket innebär att man har tid och resurser att skapa proffslag och spelare. Fotboll ses på med respekt och är således dessutom ett rimligt karriärsval.

Vilka är Englands bästa spelare?

Här finns det såklart många åsikter. Om vi snackar genom tiderna hade det antagligen varit Michael Owen eller David Beckham, men många anser att Harry Kane – en spelare som fortfarande har en aktiv karriär – har rätt till titeln. Fotboll blir ju dessutom mer avancerat med åren, så det är svårt att jämföra tidigare atleter med de vi har idag.

Hur många världsmästerskap har det engelska landslaget vunnit?

År 1966 var första och enda gången England vann världsmästerskapet i fotboll.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.