Italiens Fotbollslandslag

Det är knappast kontroversiellt att påstå att Italiens landslag i fotboll är ett av världens bästa genom tiderna. Landets passion för fotboll avspeglas i proffsen och lagets skicklighet. Italien har vunnit världsmästerskapet 4 gånger vid det här laget – näst flest gånger strax efter Brasilien. De har också tidigare segrar i europamästerskapet och de olympiska spelen. Hos nya expekt kan du satsa på turneringar och matcher som Italiens landslag deltar i.

Vad är italiens fotbollslandslag

Laget bildades 1910 och vann en storvinst i sin första match mot Frankrike med 6-2, vilket kickstartade den starka fotbollskulturen i landet.

Lagets första noterbara framgång var 1928 när de vann brons i olympiska spelen, vilket bara åtta år senare följdes av guld i samma turnering. Vid det laget hade de dock redan vunnit världsmästerskapet sin första gång (1934) och var på god väg mot att bli ett välkänt och respekterat lag. Bara två år efter OS-vinsten 1936 vann de återigen världsmästerskapet 1938 – det vill säga de vann världsmästerskapet två tillfällen på raken. Ingen enkel bedrift.

Mellan 1950 och 1966 kom de inte längre än till gruppspelen i världsmästerskapet, men bara två år senare vann de europamästerskapet, vilket fick vinden att vända. 1970 vann de silver i världsmästerskapet och de verkade ligga i fas igen. Mycket har hänt sedan dess. Lagets senaste bragd är en vinst 2020 i europamästerskapet, men i VM har de inte haft mycket framgång på senare tid.

Vilka ligor och turneringar spelar italiens landslag i?

Italiens fotbollslandslag är två av världens äldsta och mest framgångsrika lag genom fotbollshistorien. Landet har deltagit i otaliga matcher och turneringar genom åren både på herr- och damsidan – världsmästerskapet, europamästerskapet, olympiska spelen och internationella vänskapsmatcher. De har dessutom prestigefyllda ligor som Serie A. Nedan har vi sammanställt en lista på några av turneringarna och ligorna det italienska landslaget deltagit i genom åren. Här kan du också se Italiens pågående och kommande matcher.

Herrar

  • Världsmästerskapet
  • Europamästerskapet
  • Nations League
  • CONMEBOL–UEFA mästarcupen
  • Fifa Confederations Cup

Damer

  • Världsmästerskapet
  • Europamästerskapet

Italiens herrlandslag i fotboll

Italiens herrlandslag har vid det här laget nått legendstatus. Laget har presterat bra genom åren med bara ett fåtal svackor. Vi kan nog räkna med 100 år till av fantastisk italiensk fotboll.

Spelare

Här är några av Italiens mest framstående herrspelare och klubben de i skrivande stund tillhör.

  • Nicolò Barella (Inter Milan)
  • Alessandro Bastoni (Inter Milan)
  • Sandro Tonali (Newcastle United)
  • Gianluigi Donnarumma (PSG)
  • Giorgio Scalvini (Atalanta BC)
  • Federico Dimarco (Inter Milan)
  • Giacomo Raspadori (SSC Napoli)

Resultat

Italiens resultat i världsmästerskapet och europamästerskapet i fotboll för herrar genom åren.

ResultatTurnering
GuldVM 1934 VM 1938 EM 1968 VM 1982 VM 2006
SilverVM 1970 VM 1994 EM 2000 EM 2012
BronsVM 1990
SemifinalVM 1978 EM 1980 EM 1988
KvartsfinalVM 1998 EM 2008 EM 2016
16-delsfinalVM 1986 VM 2002

Italiens damlandslag i fotboll

Även om damlandslaget flera gånger deltagit i världs- och europamästerskapet, har de inte presterat lika bra som herrsidan. Ändå är det ett av världens bästa landslag som bland annat vunnit silver i europamästerskapet vid två tillfällen på raken.

Spelare

Här är några av Italiens mest framstående damspelare och klubben de i skrivande stund tillhör.

  • Francesca Durante (Inter Milan)
  • Arianna Caruso (Juventus)
  • Cristiana Girelli (Juventus)
  • Sofia Cantore (Juventus)
  • Lisa Boattin (Juventus)
  • Chiara Beccari (Juventus)
  • Manuela Giugliano (Roma)

Resultat

Italiens resultat i världsmästerskapet och europamästerskapet i fotboll för damer genom åren.

ResultatTurnering
Guld-
SilverEM 1993 EM 1997
BronsEM 1987
SemifinalEM 1984 EM 1989 EM 1991
KvartsfinalVM 1991 EM 2009 EM 2013 VM 2019
16-delsfinal-

Betting på italienska landslagsmatcher hos nya expekt

Expekt erbjuder flera verktyg för att spelare ska kunna få bättre kontroll över sina odds. Med expekts Bet Builder har man till exempel möjlighet att sätta ihop unika odds och styra saker i detalj. Om du är intresserad, glöm inte att ta del av välkomstbonusen som kommer i form av ett 100 % matchat gratisspel upp till 1 500 kronor vid första insats. Notera att oddsen måste vara minst 1.80 för att erbjudandet ska gälla.

Vanliga frågor

Vilka är Italiens bästa klubblag?

Svaret varierar beroende på vad man anser vara viktigt. Vad alla däremot kan vara någorlunda ense om är att Inter Milan, SSC Napoli, AC Milan och Juventus är några av topplagen. Vissa av dessa lag har spelat i världsklass under flera decennier, så antagligen kan vi förvänta oss att de behåller sin position en bra tid framöver.

Vilka är Italiens bästa landslagsspelare på herrsidan?

Eftersom fotboll som sport ständigt utvecklas och förändras är det ibland svårt att jämföra spelare från olika perioder. Vad man måste göra är att hålla dåvarande fotbollsklimat i åtanke. Med det sagt kan man nämna några exempel: Roberto Baggio, Paolo Maldini, Gianluigi Buffon, Gianni Rivera och Francesco Totti.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.