Vem tar över efter Janne Andersson?

Fotboll engagerar, och det ser man inte minst när det kommer till herrlandslagets förbundskapten Janne Anderssons framtida ersättare. I denna artikel presenterar vi allt från höjdpunkter och lågvattenmärken till hur du kan betta på vem som tar över efter Andersson.

Vem kommer att bli fotbollslandslagets nästa förbundskapten?

Många är vi som ställer oss frågan: vem blir Sveriges nästa förbundskapten i fotboll för herrar? Frågan har blivit väldigt aktuell den senaste tiden, som en följd av det som enligt många är, undermåliga resultat för vårt blågula landslag.

Han som så småningom kommer att bli ersatt är Janne Andersson, som tog över efter Erik Hamrén år 2016. Andersson har alltså suttit på denna maktposition i över sju år, och har under denna sejour lett landslaget genom såväl med- som motgångar.

Höjdpunkter och lågvattenmärken

Bland de höjdpunkter som har glatt oss supportrar som mest hittar vi kanske kvartsfinalen i VM 2019 - Sveriges bästa placering i ett världsmästerskap sedan det legendariska bronset 1994. VM 2022 är dock en av de större besvikelserna under Anderssons ledning, då laget inte lyckades att kvalificera sig.

Potentiella kandidater att ersätta Andersson

Något som är viktigt att lyfta när det kommer till Anderssons roll som förbundskapten är att Janne själv har sagt att han inte har för avsikt att avgå just nu. Hans kontrakt går dock ut efter EM 2024, och nedan presenterar vi några möjliga ersättare.

Graham Potter

Engelsmannen Potter har gjort succé som tränare för Östersund och Brighton, och tog sig sedan vidare till Chelsea. I skrivande stund är han utan lag och kan mycket väl vara en tänkbar kandidat.

Per Mathias Högmo

I fjol tog norska Högmo Häcken till sitt första SM-guld någonsin och har erfarenhet som förbundskapten för Norge 2013 - 2016. Denna bakgrund kan leda honom till toppen.

Peter Gerhardsson

Under Gerhardssons ledning som svensk förbundskapten för damlandslaget är damerna i skrivande stund etta i världsrankingen. En högoddsare, men blir han nästa att föra in denna vinnarmentalitet hos herrarna?

Henke Larsson

Att ta in någon före detta landslagsspelare som förbundskapten är också tänkbart. Där är Henke Larsson tänkbar, med erfarenhet som Assistant Manager i FC Barcelona.

Betta på den nya förbundskaptenen hos nya expekt

Självklart kan du som vill betta på vem som blir nästa förbundskapten i fotboll för herrar, och det kan knappast bli enklare eller smidigare än hos nya expekt. Här hittar du en rad kandidater med tillhörande odds.

Vanliga frågor

När kommer Janne Andersson att avgå?

Herrlandslagets nuvarande förbundskapten har kontrakt över EM 2024.

Vem tar över efter Andersson?

Vem som blir Anderssons ersättare vet man inte säkert förrän allt är påskrivet och offentligt, men det finns vissa lågoddsare till namn som nämns mer frekvent än andra. Du hittar uppdaterade odds hos nya expekt.

Kan vem som helst ta över?

I praktiken, ja, men troligt är att nästa förbundskapten har en stark bakgrund som fotbollstränare och bevisad meritlista. Om det sedan är tidigare spelare eller inte låter vi vara osagt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.