Tyskland landslag fotboll

Vad är landslaget?

Tyskland har länge haft med sina landslag i viktiga fotbollsturneringar runt om i världen. Det tyska herrlandslaget, även känt som Die Mannschaft på tyska, etablerades redan 1900. Fotbollen hade då funnits i Tyskland ända sedan 1874 och blev snabbt otroligt populärt.

Åtta år senare spelade de sin första officiella landskamp mot Schweiz med en förlust på 3-5. År 1912 tog sig laget till sin första internationella turnering då de deltog i OS i Stockholm. Fotbollen blev snabbt en av de största sporterna i Tyskland och 1954 tog herrlandslaget hem sin första VM-titel.

Damernas landslag etablerades lite senare. Det var först under 1970-talet som kvinnor började spela fotboll under organiserade former i Tyskland och 1982 spelades den första damlandskampen. Det var det dåvarande Västtyskland som spelade mot Schweiz. Därefter har laget nått framgång på framgång.

Få länder är så mäktiga på fotbollsscenen som Tyskland. Oavsett om det är EM eller VM som spelas så är Tysklands landslag i fotboll alltid med och levererar riktigt bra resultat. Såväl herrlandslaget som damlandslaget är ofta med i kampen om medalj och båda lagen har duktiga spelare som är kända världen över för sina spelsätt.

Fotboll i Tyskland lockar alltid många åskådare, oavsett om det spelas matcher på hemmaplan eller utomlands. Med erfarna målgörare och duktiga ledare kan Tyskland gång på gång plocka hem medaljer. Tack vare Bundesliga, den högsta fotbollsdivisionen i Tyskland, kan landet förvalta sina egna spelare på hemmaplan. Det är en av de största fotbollsligorna världen över och det finns gott om duktiga spelare som kan värvas till landslaget.

Tysklands herrar står nu på tur att spela i EM 2024 och nästa stora turnering för damerna är EM 2026. Givetvis kan du betta på alla matcher på nya expekt.

Vilka ligor och turneringar spelar de i?

Tysklands landslag i fotboll är populära deltagare i världens stora ligor och turneringar. De är dessutom fruktade motståndare eftersom Tyskland är välkänt för att alltid prestera på topp.

Tysklands landslag deltar bland annat i OS, VM och EM. Laget deltog även i FIFA Confederations Cup, en turnering som spelades sista gången 2017.

Herrar:

  • EM 2024
  • VM 2026
  • OS 2024

Den nästa stora turneringen för fotboll i Tyskland för herrar är EM som spelas i just Tyskland under sommaren 2024. Kvalet drar dock igång redan under 2023 och går att betta på. Inför EM 2024 behöver värdnationen Tyskland inte delta i kvalgrupperna, utan är redan direktkvalificerade för spel i turneringen.

Damer:

  • EM 2026
  • VM 2027
  • OS 2024

För damer har VM 2023 precis avslutats och nästa stora turnering för Tyskland i fotboll och damerna är OS 2024 och EM 2026.

Männens landslag

Tysklands landslag i fotboll är ett av de mest framgångsrika lagen världen över. Med fina meriter och många vinster i viktiga turneringar är de ständigt bäst när det gäller.

Herrlandslaget spelade sin första landskamp 1908 och har sedan dess fortsatt att växa som lag. Herrlandslaget saknar just nu förbundskapten då Hans-Dieter Flick hastigt fick avgå.

Tyskland herrlandslag i fotboll har lyckats med många fina bedrifter under årens gång. Laget har bland annat tagit hela tolv medaljer i VM, vilket är en bra merit med tanke på att de har deltagit 20 gånger.

Herrlandslagets meriter:

Resultat
VM-guld4
VM-silver4
VM-brons4
EM-guld3
EM-silver3

Några av de största spelarna just nu i Tyskland landslag i fotboll på herrsidan är nr 1, målvakten Manuel Neuer från Bayern München, nr 4, försvararen Matthias Ginter från SC Freiburg och nr 13, anfallaren Thomas Müller.

Kvinnornas landslag

På damsidan i Tyskland fotboll är det Alexandra Popp som är lagkapten. Tysklands damlag har ansetts vara ett av världens bästa elitlag ända sedan 2000-talet.

Tyskland damer i fotboll har många fina meriter i bagaget. De har bland annat spelat nio världsmästerskap och tagit hem två VM-guld och ett VM-silver. Det är riktigt bra med tanke på att damerna började spela organiserad fotboll först på 70-talet i Tyskland.

Damlandslagets meriter:

Resultat
VM-guld2
VM-silver1
EM-guld8
EM-silver1

Damlandslaget har dessutom spelat i hela fem OS-turneringar och fått fyra pallplaceringar, senast 2016 med ett guld. Några av de mest framstående spelarna i fotboll i Tyskland just nu är nr 20, mittfältaren Lina Magull från Bayern München, nr 23, försvararen Sara Doorsoun från Eintracht Frankfurt och nr 13, mittfältaren Sara Däbritz som till vardags spelar i franska Lyon.

Betta på landslaget på nya expekt

Du kan placera odds på Tyskland fotboll på nya expekt. Här kan du betta på utkomsten av matchen och givetvis även placera live odds under matchernas gång. Att betta på expekts plattform är enkelt och allt du behöver göra är att registrera ett spelkonto med hjälp av ditt BankID innan du börjar betta. Du kan snabbt hitta matcher med Tysklands landslag i fotboll och turneringar genom nya expekts sökfunktion.

Du kan se alla odds för de olika matcherna och bestämmer givetvis själv hur mycket pengar du vill satsa. Nya expekt har en bet builder där du kan skapa dina egna spelkuponger med spel på olika matcher. På så sätt får du en chans att maxa dina odds.

Om du spelar hos nya expekt kan du ta del av spelsajtens välkomstbonus som ger dig ett matchat första spel på upp till 1 500 kr. Allt du behöver göra för att uppfylla kraven för välkomstbonusen är att placera ett spel med minsta odds på 1.80. Bonusen gäller för både singelspel och kombinationsspel och den saknar krav på omsättning av eventuella vinster.

Vanliga frågor

Hur många VM guld har Tyskland?

Tysklands landslag i fotboll har vunnit sex VM-guld. Herrarna vann åren 1954, 1974, 1990 och 2014 medan damerna vann 2003 och 2007.

Vem är Tysklands lagkapten i herrfotboll?

Herrlaget i Tyskland fotboll har Manuel Neuer som lagkapten.

Vilka tyska fotbollsspelare är mest kända?

Tysklands bästa fotbollsspelare anses vara Franz Beckenbauer som spelade hela 690 matcher på 60- och 70-talet. Andra välkända spelare är Miroslav Klose (flest mål) och Philipp Lahm.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.