Spela på Svenska Cupen handboll hos nya expekt

Årligen arrangeras Svenska Cupen i handboll för både herrar och damer. Det är Svenska Handbollförbundet som arrangerar cupen, som så sent som 2021 väcktes till liv i ett nytt format. Detta efter att Svenska Cupen i handboll inte hade spelats på hela 30 år.

Det är lag från hela Sverige som gör upp i Svenska Cupen. Vid sidan om Handbollsligan är det här den mest åtråvärda titeln som ett seniorlag kan vinna på herrsidan. Trots att cupen bara har några år på nacken i sitt nya format har den snabbt blivit väldigt populär bland handbollälskare runt om i landet.

Det nyväckta intresset för Svenska Cupen i handboll är någonting som nya expekt delar. Nu finns odds på Svenska Cupen handboll som en ordinarie del av utbudet. Ju längre in i turneringen vi kommer, desto fler oddsmarknader finns tillgängliga för registrerade kunder hos nya expekt.

Spela på Svenska Cupen handboll odds via din dator eller på dina mobila enheter. Du behöver vara registrerad hos nya expekt för att placera ett spel. Vid varje inloggning behöver du legitimera dig med ett mobilt bankID.

Svenska Cupen handboll

Svenska Cupen i handboll spelades föst mellan 1968-1991, innan man valde att skrota turneringen inför året därpå. Anledningen var att man inte kände att intresset var tillräckligt stort från varken deltagande lag eller åskådare. Faktum är att cupformatet inom svensk handboll sedan låg vilande i hela 30 år.

2021 valde man att väcka liv i det gamla cupformatet och startade åter Svenska Cupen. Numera spelas Svenska Cupen i handboll med ett nytt tävlingsformat. Dessutom ligger det en hel del prestige i potten för deltagande lag. Förutom att man blir korade till svenska cupmästare får man också en plats i EHF European Cup eller EHF European League nästa säsong. En seger i Svenska Cupen innebär alltså Europaspel följande säsong.

Så spelas Svenska Cupen i handboll

I gruppspelet spelar 32 lag, som är indelade i totalt åtta grupper. Det innebär att det finns fyra lag i varje grupp. Från gruppspelet går sedan de två bästa lagen vidare till slutspelet, där åttondelsfinal väntar. I slutspelet är det dubbelmöten som avgör vilka som går vidare till nästa runda. Till säsongen 2023/2024 har man inför ett Final 4-event från semifinalerna och framåt. Då spelas semifinalerna och finalen under en och samma helg.

Innan gruppspelet har lagen som inte tagit en direktplats i gruppspelet chansen att kvala sig till gruppspelet. Det återstår tio platser som tilldelas kvallagen. Det är respektive distrikt som sköter sitt interna kvalspel och varje distrikt har ett visst antal platser i gruppspelet. Det innebär att det från varje distrikt är ett förutbestämt antal kvallag som tar sig in i gruppspelsfasen av Svenska Cupen i handboll.

  • HF Norr: 1 lag
  • HF Väst: 3 lag
  • HF Öst: 2 lag
  • HF Syd: 2 lag
  • HF Mitt: 2 lag

Tävlingsregler och shoot-outs

För att vara med i Svenska Cupen behöver handbollslagen själva anmäla sig, men generellt sett anmäler sig samtliga elitsatsande lag. Man ser cupspelet som ett bra sätt att försöka vinna en titel och ta sig ut i Europa. Dessutom vill man ge sina supportrar möjligheten att följa cupmatcher med sitt favoritlag. De 22 högst rankade lagen som har anmält sig tar plats i gruppspelet.

Det som är speciellt i Svenska Cupen för handboll är ett handikappsystem används inför matcherna. Om det är två lag från olika divisioner som möts kommer det lag som kommer från en lägre division att få en fördel. Man får nämligen skjuta det som brukar kallas shoot-outs. Det är en slags motsvarighet till flygande straffar i fotboll.

Om två lag från samma division möts får man skjuta tre shoot-outs var. Om det skiljer en division mellan lagen får det lag som kommer från den lägre divisionen skjuta tre shoot-outs. Om det skiljer två divisioner får det sämre laget skjuta sex shoot-outs. Det är också maximalt antal shoot-outs som ett lag kan få som handikapp.

Oddsmarknader på Svenska Cupen handboll betting

Svenska Cupen handboll betting hos nya expekt ger spelarna chansen att spela på många olika oddsmarknader. Handboll är en sport som inte skiljer sig mellan olika turneringar, ligor eller tävlingar. Matchformatet är snarlikt och det innebär att det finns liknande oddsmarknader på Svenska Cupen som på Handbollsligan eller Champions League.

Inför cupstarten kan man spela på vinnarspel för vilket lag man tror står som slutsegrare. Under själva cupspelet, både i gruppspelet och i slutspelet, är det möjligt att spela på olika oddsmarknader relaterade till specifika matcher. Det här är några sådana vanliga oddsmarknader:

  • Matchodds: Spela på matchutgången i en specifik match.
  • Vinnarspel: Spela på det lag som du tror kommer att vinna exempelvis sin grupp eller hela cupen.
  • Över/under: Spela på olika linor för exempelvis antalet mål i matchen. Spela på över/under linan.
  • Asian handicap: Ge något av lagen ett fiktivt antal mål, antingen plus eller minus. Spela sedan på vad resultatet blir med handikappet inräknat.

Olika typer av odds på handboll

Handboll är en sport med en stolt tradition och historia i Sverige. Inte minst på landslagsnivå har Sverige under många år varit ett framstående handbollsland. Det smittar av sig på intresset, som är stort bland den svenska befolkningen när det kommer till handboll. Det gör att det är naturligt för nya expekt att erbjuda ett stort utbud av odds på handboll.

Förutom Svenska Cupen i handboll finns det andra odds på handbollsligor att ta del av. Handbollsligan och Allsvenskan på herrsidan, eller SHE på damsidan, är de nationella ligor som finns i oddsutbudet hos nya expekt. Men det går också att hitta odds på EHF Champions League och stora mästerskap för handbollslandslagen.

Betting i mobilen

När man har registrerat ett spelkonto hos nya expekt har man full tillgång till hela utbudet av odds, samtliga funktioner och hela plattformen. Det gäller oavsett om man använder en dator eller en mobil enhet för att spela på odds. Om du föredrar att spela betting i mobilen kan du använda webbläsaren på din mobila enhet för att surfa in på en optimerad version av sajten. Gränssnittet, layouten och funktionerna är då anpassade för mobila användare.

Nya expekt har också en uppdaterad app som finns tillgänglig att ladda ner i App Store och Google Play. Där kan du ta del av hela produkten. Du loggar in med mobilt bankID precis som vanligt och kan sedan spela på odds direkt i din app.

Livebetting hos nya expekt

En spelfunktion som är populär bland många spelare är livebetting. Hos nya expekt kan du spela livebetting på många sporter, däribland handboll. Svenska Cupen i handboll kan finnas med i liveutbudet och som spelare har du då möjlighet att placera insatser på olika spel samtidigt som matchen pågår.

Många oddsmarknader som finns tillgängliga inför en match finns också som liveodds när matchen pågår. Då är oddsen föränderliga i takt med att matchen spelas. Om du har ett aktivt spelkonto hos nya expekt kan du spela på livebetting på via din dator och på mobila enheter.

Spela betting på andra sporter hos nya expekt

Det är inte bara handbollen som tar en stor plats i oddsutbudet hos nya expekt. Det finns ett stort utbud av odds när det kommer till några andra stora och populära lagsporter i Sverige, som ishockey, bandy och fotboll. Nya expekt erbjuder också odds från andra delar i världen.

Som aktiv spelare hos nya expekt kan du placera spel på odds från alla ligor, sporter och tävlingar med ett och samma spelkonto.

FAQ

Hur många lag får spela i Svenska Cupen i handboll?

Det är totalt 32 lag som tar plats i gruppspelet i Svenska Cupen, men det totala antalet lag som deltar i cupspelet beror på hur många som anmäler sig. De 22 bäst rankade lagen är direktkvalificerade till gruppspelet, medan övriga lag får slåss om de tio gruppspelsplatser som återstår.

Måste man spela i Svenska Cupen i handboll?

Nej, Svenska Cupen i handboll är öppet för alla lag som anmäler sig. De 22 högst rankade lagen som är anmälda till cupspelet tar sig direkt till slutspelet. Övriga tio platser i gruppspelet fördelas via ett regionalt kvalspel. Alla lag som har anmält sig får spela i kvalspelet till Svenska Cupen i handboll.

Vad innebär shoot-outs i Svenska Cupen handboll?

Shoot-outs är frilägeskontringar som används som ett handikapp till det sämre lagets fördel i Svenska Cupen. Det lag som kommer från en division lägre har fördelen av att få inleda matchen med tre shoot-outs innan den ordinarie matchtiden börjar. Om det skiljer två divisioner mellan lagen inleds matchen med sex shoot-outs till det lägst rankade laget.

Finns det Svenska Cupen i handboll?

Ja, Svenska Cupen i handboll är en aktiv turnering på både herrsidan och damsidan. Mellan 1991 och 2021 låg cupspelet dock på is och det korades ingen svensk cupmästare på hela 30 år. 1968-1991 spelades Svenska Cupen, men när intresset dalade valde man att skrota cupformatet. Men sedan 2021 är Svenska Cupen i handboll aktiv igen.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.