IndyCar odds hos nya expekt

På andra sidan Atlanten arrangeras årligen en av världens största racingtävlingar; IndyCar och IndyCar Series. Här samlas några av sportens absolut skickligaste utövare för att göra upp om den åtråvärda titeln.

Den första säsongen kördes 1996 efter att Tony George, chefen på Indianapolis Motor Speedway, bestämt sig för att starta en egen serie för formelbilar. Efter ett par trevande år i starten, ökade intresset och tävlingarnas dignitet i början av 2000-talet.

IndyCar Series arrangeras i USA och Kanada under några månader. Tävlingarna tar i regel sin början under våren och fortsätter under sommaren och hösten. Atlanta, Chicago, Detroit, Las Vegas och Toronto är bland städerna som har stått värd för tävlingar sedan starten.

Bland stallen som deltar och som har vunnit fler titlar genom åren finns bland annat Honda och Chevrolet. Tävlingens tidiga år dominerades av Oldsmobile som vann både förarmästerskap och titlar för tillverkarna under tiden.

Den svensk som har gjort störst avtryck i tävlingens historia är Kenny Bräck. Han vann tävlingen 1998 och är ett respekterat namn inom sporten. Han blev den första svensken att vinna det prestigefyllda loppet Indy 500, 1999.

Hos nya expekt tar vi fasta på det ökande intresset för sporten och tävlingarna genom att presentera IndyCar odds innan och under säsongen. Spela på vinnare i vårt utbud av IndyCar betting på sajten.

Betta på IndyCar

I utbudet av IndyCar odds hos nya expekt finns självklart spel på mästerskapsvinnare, alltså den enskilda föraren som under tävlingssäsongen samlat in flest poäng. Konkurrensen om titeln är alltid stenhård.

Vinnarspel för IndyCar betting finns tillgängligt redan innan säsongen drar igång, när du kan få som högst odds på olika förare. I takt med att förarna samlar in poäng under säsongen kan oddsen minska eller öka.

Spela på IndyCar odds hela vägen fram till avslutningen under hösten. Bland förarna som det finns odds på har vi bland andra Scott Dixon, den australiensiska föraren som har flest titlar genom historien, och svensken Marcus Ericsson som satsar på att upprepa bedriften som Kenny Bräck stod för 1998.

Andra tidigare vinnare av IndyCar inkluderar, utöver Scott Dixon och Kenny Bräck, förare som Dario Franchitti, Sam Hornish, Jr. och Josef Newgarden. Nedan är förarna som har vunnit fler än ett mästerskap i IndyCar.

  • Scott Dixon (6)
  • Dario Franchitti (4)
  • Sam Hornish, Jr. (3)
  • Josef Newgarden (2)

Betta på Indy 500

Indy 500 är den mest prestigefyllda av alla tävlingar som ingår i IndyCar. Det är ett race som har en mycket längre historia än IndyCar Series. Tävlingarna i Indianapolis har arrangerats nästan oavbrutet årligen sedan 1911.

Antalet åskådare under Indy 500 uppgår till hundratusentals och det är ett idrottsevenemang som konkurrerar med sportvärldens riktigt stora arrangemang. Intresset både bland utövare och åskådare är enormt.

Hos nya expekt har du tillgång till Indy 500 betting inför tävlingen som körs i slutet av maj varje år. Spela på Indy 500 odds på vilken förare som vinner den åtråvärda pokalen som delas ut till segraren.

Indy 500 har haft två svenska segrare genom åren. År 1999 vann, som nämnts tidigare, Kenny Bräck. 23 år senare var det dags igen när Marcus Ericsson vann som förare åt Chip Ganassi Racing och skrev in sig i historieböckerna.

År 2023 var det Josef Newgarden som stod som segrare, för första gången i sin racingkarriär. Bland förarna som har vunnit Indy 500 flertalet gånger finns Al Unser, Rick Mears och Hélop Castroneves. Förare från USA är klar etta i statistiken över antalet vinnare medan även Storbritannien, Brasilien och Frankrike har flera titlar.

IndyCar odds

IndyCar odds hos nya expekt pekar ut ett par förare som anses ha extra goda chanser att vinna årets upplaga av tävlingen. Det är den tidigare vinnaren Josef Newgarden som har lägst odds och är därmed favorittippad.

Scott Dixon är också bland förhandsfavoriterna och kan enligt Indy 500 odds utmana om den sjunde titeln för australiensaren, något som skulle befästa hans position som en av sportens största genom tiderna.

Marcus Ericsson ska inte räknas ut och går att spela på till runt 13 gånger pengarna. En annan svensk förare i Felix Rosenqvist ska inte räknas bort.

Betting i mobilen

Motorsport ligger nya expekt varmt om hjärtat, precis som många andra sporter som du hittar i utbudet på sajten. Vi lägger också ett stort fokus på att du ska kunna spela på Indy 500 odds och andra marknader oavsett var du än befinner dig.

Med vår betting i mobilen får du en produkt som samlar samma stora utbud av sporter, ligor och turneringar som finns när du spelar via en dator. Du kan spela på nya expekt via webbläsaren i din mobiltelefon eller surfplatta, alternativet ladda ner nya expekts app.

Appen ger dig en optimerad upplevelse för den enhet du spelar genom. Du kan ladda ner appen till enheter med iOS och Android för att ha snabbast möjliga tillgång till spelupplevelsen även om du inte har en dator i närheten.

FAQ

När startar IndyCar?

IndyCar tar sin början under våren, i mars. Då inleds schemat av tävlingar som används för att kora vinnaren av IndyCar Series. Hos nya expekt kan du spela på IndyCar redan långt innan tävlingarna drar igång, hela vägen fram till avgörandet.

Hur länge pågår IndyCar säsongen?

Säsongen i IndyCar Series pågår under ungefär ett halvår. Tävlingarna körs på sommarhalvåret och sprider sig över hela USA och Kanada. Flera nordamerikanska storstäder finns med på listan över platser där IndyCar Series körs.

När är Indy 500?

Indy 500 arrangeras av tradition i slutet av maj varje år. Tävlingen har arrangerats sedan 1911 och är numera en del av IndyCar Series. Det är den enskilda sporttävling i världen som har flest antal åskådare efter Tour de France. Loppet körs i 200 varv med en sträcka på strax över 800 km.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.