USA val 2024 odds

Presidentvalet i USA arrangeras vart fjärde år och är ett av världens mest uppmärksammade politiska val. Hos nya expekt kan du spela på USA-valet och du hittar många olika presidentvalet odds i spelutbudet.

År 2024 är det dags för ett nytt presidentval i USA, när den sittande presidenten Joe Biden ska försöka bli omvald för fyra nya år. Den tidigare presidenten Donald Trump är en av motkandidaterna. Under hela året kommer det att finnas många olika USA val 2024 odds att spela på.

Betta på USA-valet 2024

Det amerikanska presidentvalet är komplext och består av flera olika steg. I det sista steget finns det två presidentkandidater som det amerikanska folket kan rösta på. År 2024 pekar allting på att Donald Trump blir den republikanske presidentkandidaten, medan den sittande presidenten Joe Biden kan bli Demokraternas kandidat.

Den tidigare presidenten Barack Obamas fru, Michelle Obama, har ännu inte annonserat sin kandidatur för att bli presidentkandidat i det amerikanska valet 2024. Men, det finns många som hoppas på att hon ställer upp i kampen om att bli nästa amerikanska president. När det är bestämt vilka två kandidater som gör upp om presidentposten finns det ett stort utbud av odds för den som vill spela på presidentvalet. Låt oss nu titta närmare på de främsta kandidaterna.

Donald Trump

Donald Trump, född 1946, har annonserat sin kandidatur inför det amerikanska presidentvalet. Republikanen var amerikansk president mellan 20 januari 2017 och 20 januari 2021, men förlorade presidentvalet 2020 mot Joe Biden.

Enligt den amerikanska konstitutionen får man maximalt sitta åtta år som president i USA. Det innebär att man kan bli vald till president vid två tillfällen och sitta totalt två mandatperioder om fyra år vardera. Om Donald Trump blir vald till president i USA-valet 2024 blir det sista gången som han kan väljas till amerikansk president.

Joe Biden

Joe Biden, född 1942, är president för USA inför och under presidentvalet 2024. Den politiska veteranen Joe Biden, som representerar Demokraterna, kan väljas till fyra nya år som amerikansk president.

Mellan 20 januari 2009 och 20 januari 2017 satt Joe Biden som vicepresident till Barack Obama. Han har dessutom varit ledamot i den amerikanska senaten sedan 1973. Det går att hitta odds på Joe Biden som vinnare av presidentvalet om man väljer att spela på USA-valet hos nya expekt.

Vem blir nästa president i USA?

För den som vill spela på USA-valet finns det många olika oddsmarknader hos nya expekt. Enligt oddsen är Donald Trump favorit till att bli nästa president i USA. Joe Biden är den enda riktiga utmanaren. Oddsen kan komma att förändras.

Det finns fler USA val odds hos nya expekt. För den som vill spela på USAs val 2024 kan man hitta flera olika oddsmarknader:

Vinnande kandidat: Spela på den som vinner presidentvalet och blir USA nästa president. Vinnande parti: Spela på det parti som den vinnande kandidaten representerar, antingen Demokraterna eller Republikanerna. Republikansk presidentkandidat: Spela på vem Republikanerna nominerar som sin presidentvalskandidat. Demokraternas presidentkandidat: Spela på vem Demokraterna nominerar som sin presidentvalskandidat. Vicepresidentkandidat: Spela på vem som nomineras som vicepresidentkandidat för respektive parti.

Betting i mobilen hos nya expekt

Oavsett om du vill spela på det amerikanska presidentvalet, annan politik eller sport kan du använda din smartphone eller surfplatta när du spelar hos nya expekt. Det går att ta del av betting i mobilen genom att ladda ner vår app, som finns tillgänglig både för Android- och iOS-enheter.

Om du föredrar att inte ladda ner bettingappar kan du surfa in på nya expekts hemsida i din webbläsare på din mobila enhet. Sajten är mobiloptimerad och fungerar lika bra för den som vill spela betting i mobilen. Du behöver med andra ord inte ladda ner appen för att kunna spela hos nya expekt.

FAQ

När är valet i USA?

Det amerikanska presidentvalet 2024 kommer att hållas tisdagen den 4 november 2024. Den kandidat som vinner USA presidentval svärs in som president i januari 2025. Formellt sett inleds mandatperioden som president alltså först i början av nästa år.

Hur fungerar USA-valet?

Presidentvalet i USA är komplext och är uppdelat i flera olika steg. Först ska partierna nominera varsin kandidat. Därefter röstar invånarna i respektive delstat fram elektorer, som sedan röstar på den presidentkandidat som delstatens invånare röstat fram. Olika delstater har olika många elektorsröster.

Vem vann valet i USA 2020?

Det var Joe Biden som vann det amerikanska presidentvalet 2020. Han svors in som ny president i USA den 20 januari 2021. Donald Trump, som då var sittande president i USA, var den som förlorade presidentvalet 2020 mot Joe Biden.

Hur vinner man presidentvalet i USA?

Det är den presidentkandidat som får flest elektorsröster som vinner USA presidentval. Det innebär att det inte nödvändigtvis behöver vara den kandidat som fått flest röster som blir president, eftersom varje delstat har olika många elektorsröster.

Vilka ställer upp i presidentvalet 2024 i USA?

Donald Trump har annonserat att han ställer upp i det amerikanska presidentvalet för att försöka bli USA president en andra gång. Joe Biden är sittande president och kan väljas om en sista mandatperiod på fyra år. Det spekuleras också i att Michelle Obama ska ställa upp i presidentvalet för att försöka bli Demokraternas kandidat.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.