En introduktion till snooker betting hos nya expekt

Det finns ett stort utbud av olika sporter bland oddsen som erbjuds för betting hos nya expekt. Ett relativt nytt inslag är snooker, en variant av biljard som har blivit mäkta populär i tävlingssammanhang och som många har spenderat slöa dagar i TV-soffan med.. På nya expekt har snooker betting fått en given plats både innan och under diverse turneringar, tävlingar och matcher. Spela på bland annat The Triple Crown, en av sportens mest prestigefyllda mästerskap!

Historien bakom snooker

Snooker är en sport med en historia som tog sin början i Indien framåt slutet av 1800-talet, när en överste kom på spelet. Namnet på sporten kommer från ett av målen under spelets gång, den att tvinga fram misstag av motspelaren. Ordet är i sin tur ett slanguttryck som förr användes av den brittiska militären. Översättningen av slangordet snooker blir ungefär “ställd” eller “lurad”.

Som sport var det inte allt för många som såg charmen med snooker förrän det blev en tv-sport på riktigt. Detta i samband med att färg-tv gjorde entré i Storbritannien. Under 1980-talet var det en given form av underhållning i de brittiska hemmen, och kort därefter spred sig snooker bland annat till Sverige.

Snooker betting hos nya expekt

Det krävs som brukligt en del kunskap kring sporten, hur en match genomförs och poängräkningen i densamma, för att komma igång med snooker betting hos nya expekt. När du väl har fått lite kött på benen finns det många snooker odds att upptäcka. Oddsen som finns tillgängliga täcker flera stora turneringar.

Den största troféen du kan vinna i snooker är The Triple Crown, en kombination av tre olika turneringar inom professionell snooker som avgörs årligen. Sportens främsta utövare genom åren, inte minst engelsmannen Ronnie O’Sullivan, har någon gång vunnit turneringarna som ingår i den prestigefyllda tävlingen.

När det är dags för antingen World Championship, UK Championship eller Invitational Masters, turneringarna som ingår i The Triple Crown, kommer du att märka att utbudet hos nya expekt är tillräckligt och att det finns snooker odds att spela på i olika former, bland annat snooker live betting.

Hos nya expekt startar du din resa genom att registrera dig med BankID. Sedan har du ett fritt val av betalningsmetoder för din första insättning. Du kommer åt nya expekt via flera olika typer av enheter och kan se fram emot ett utbud på många olika sporter.

Live snooker odds - spela livebetting

Många av sporterna som du hittar hos nya expekt, snooker inkluderat, går att spela på både innan match och under tiden matchen pågår. Det gäller allt från de europeiska storligorna i fotboll till mindre sporter och turneringar i andra delar av världen. Nya expekt ser till att tillgodose samtliga våra spelares behov när det gäller livebetting.

Livebetting på snooker är en funktion som gör en redan spännande och dramatisk sport ännu mer underhållande. Eftersom livebetting finns tillgängligt även i mobilen kan du surfa in på sajten eller klicka dig in på appen för att hitta odds på en match som pågår. Det går alltså att göra även om du inte har tillgång till en dator.

Utbudet av marknader för livebetting på snooker är snarlikt det du hittar inför en match. På så sätt går du inte miste om något, utan har samma möjligheter till betting även om du väntar in matchstart och placerar ditt spel därefter.

Stora tävlingar i snooker

Det finns som nämnt tre tävlingar som sticker ut och som är mer prestigefyllda än alla andra inom snooker. Om du vill se världens främsta inom sporten drabba samman är det World Championship, UK Championship och Invitational Masters du ska bänka dig framför.

Även om snooker har en ganska kort historia av att vara en bredare sport finns det redan flera minnesvärda turneringar och enskilda matcher att blicka tillbaka på. Just i The Triple Crown tenderar stjärnorna att leverera i störst utsträckning, och även den mest oinsatte åskådaren kan häpnas över nivån på den snooker som spelas.

World Championship

World Championship i snooker spelades för första gången 1927 och är den mest anrika av de större turneringarna inom snooker. Sedan 1970-talet avgörs tävlingen i Crucible Theatre i Sheffield, numera klassisk mark för snooker. Formatet från början till slut är utslagsmöten där antalet frames, jämförbart med set, som en match avgörs i ökar för varje omgång.

UK Championship

Som namnet avslöjar går även UK Championship av stapeln i Storbritannien. Sedan 1977 har tävlingen spelats och det är Barbican Centre i York som är skådeplats. Utslagsmöten tillämpas även här och det är bäst av elva frames som gäller, hela vägen fram till finalen då det ökar till bäst av 19 frames.

Invitational Masters

Sist men inte minst har vi Invitational Masters, eller bara The Masters, som fulländar The Triple Crown. Turneringen hålls i Alexandra Palace i London och har anordnats sedan 1975. Formatet är detsamma som i UK Championship där alla matcher fram till finalen spelas i bäst av elva frames.

Vanliga snooker odds

Det finns gott om vägar att ta för den som vill prova på betting på snooker hos nya expekt. Vi ser till att du inte bara har tillgång till en rad olika sporter, utan även att det finns odds och marknader som täcker ditt behov. För odds på snooker finns det både klassiska marknader och mer unika sådana i utbudet.

Beroende på vilken tävling det gäller kan utbudet öka och minska lite. I regel kan du dock räkna med att hitta åtminstone en handfull olika spel och inte sällan både inför matchen samt medan den pågår. Då är det livebetting på snooker som gäller. Turneringsvinnare, matchvinnare och korrekt resultat är exempel på vanliga spel hos nya expekt.

  • Vinnarspel: Spela på odds för vem som vinner en turnering.
  • Matchvinnare: Snooker betting på vem som vinner en match.
  • Handicap frame: Ge något av lagen en fiktiv pluslina eller minuslina för antalet frames.
  • Frame: Spel på bland annat vinnare antalet poäng för en enskild frame.

Betting i mobilen hos nya expekt

Snooker hos nya expekt finns tillgängligt i flera olika format och du kan spela på valfri enhet. Betting på nya expekt i mobilen möjliggörs både med nya expekts app och vår mobilanpassade webbsajt. Oberoende av vilken plattform du väljer finns alla funktioner som du är van vid att använda tillgängliga.

BankID används för att du ska kunna verifiera din identitet vid registrering samt för vissa betalningsmetoder. Om du redan har ett BankID i din mobiltelefon har du allting du behöver för att spela i mobilen.

Spela på snooker med vår välkomstbonus

Din tid hos nya expekt börjar när du har registrerat ett konto och genomför din första insättning. I samma steg kan du aktivera nya expekts välkomstbonus, ett erbjudande för alla nya spelare.

Nya expekts bonus kräver ingen bonuskod och du kan ta del av erbjudandet oavsett vilken enhet eller betalningsmetod du använder. Din välkomstbonus kan du sedan använda för att spela på bland annat snooker live betting.

Bettingtips för snooker

Vi rekommenderar att du börjar ditt spelande på snooker sakta men säkert. Det är en sport som har en del regler som är bra att ha koll på och är du inte insatt i dessa kan en lite mindre spelkassa vara en idé till en början. När du blir varm i kläderna finns det utrymme för att styra om din strategi. Men tänk på att alltid spela ansvarsfullt och sätta upp en tydlig budget för dig själv och din betting.

Betting på snooker och sporter hos nya expekt överlag görs bäst med en grundlig analys på förhand. I den kan du involvera olika aspekter som har en påverkan på utgången av en match. Det kan bland annat vara formen, inbördes möten och hur en spelare har presterat på samma plats tidigare.

All kunskap är bra kunskap och du kan spetsa det du själv känner till med tips från experter på ämnet. Om du inte känner dig säker på ett spel är livebetting en funktion som verkligen tåls att utnyttjas. Det är när matchen väl sätter igång som du ser vilken sida som en spelare har vaknat på. Då kan du bygga på din analys.

Spela ansvarsfullt

Det sista och viktigaste tipset för betting hos nya expekt är att du ser till att spela ansvarsfullt. Nya expekt förser dig med verktygen som behövs. Du kan sätta gränser för dina förluster, insättningar och tiden du är inloggad för att spela på sajten. Det finns också ett självtest som ger dig ytterligare möjlighet att kontrollera dina spelvanor.

Nya expekt har en svensk spellicens och är därmed anslutna till Spelpaus. Om du känner att du behöver ta en paus från spel kan du göra det med en aktivering hos Spelpaus, vilket innebär att du tar paus från alla spelsajter med svensk licens, samt fysiska ombud och travbanor. Stödlinjen.se finns också tillgängligt om du behöver råd eller hjälp.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.