Introduktion till ATP tennis betting odds hos nya expekt

För att bli världens bästa tennisspelare på herrsidan är det på ATP-touren man måste prestera. Turneringarna på touren genererar de poäng som placerar ut spelarna på världsrankingen. Här spelas alltså tennis på den absolut högsta nivån.

Med stjärnor som Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Holger Rune och Casper Ruud bjuder ATP-touren på spänning under hela året. Alla slåss om chansen att bli den nya världsettan.

Hos nya expekt kan du ta del av en bred mängd olika marknader för spel på säsongens ATP-tävlingar – från vinnarspel i specifika turneringar till över/under-spel på antal game i en pågående match.

Odds på tennis hos nya expekt

Hos nya expekt finner du ett brett utbud av odds på ATP-touren, men också andra evenemang i tennisvärlden. Bland annat kan du hitta spel på damsidans motsvarighet, WTA-touren, och de prestigefyllda Grand Slam-turneringarna. I sortimentet finns även marknader för Challenger-touren och UTR Pro Tennis Series.

Tennis är en av världens mest populära sporter, vilket tydligt reflekteras i nya expekts utbud. Spelare med registrerade spelkonton kan spela på samtliga marknader som det finns odds på, oavsett om det gäller betting inför en match eller en turnering eller om det rör sig om livebetting.

ATP betting i mobilen

Det finns flera olika sätt att spela på ATP-touren hos nya expekt. Vissa föredrar att ta del av utbudet av marknader på datorn, men det går minst lika bra att spela via sin mobila enhet. Vare sig du har en smartphone eller surfplatta är betting i mobilen alltid ett alternativ när du spelar hos nya expekt.

Mobilt spelande går att uppleva på två olika sätt. Det första alternativet är att använda den mobiloptimerade sajten som du enkelt når via din enhets webbläsare. På Google Play och App Store hittar du alternativ nummer två – nya expekts app, som är gratis att ladda ner. Både sajten och appen har ett användarvänligt gränssnitt som är lätt att navigera. Utbudet är detsamma som när du spelar på datorn.

För att kunna spela hos nya expekt behöver du ha ett registrerat spelkonto. Om du vill skapa ett konto måste du vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer samt uppfylla övriga krav. Du legitimerar dig med hjälp av BankID och kan sedan även använda dig av tjänsten för att logga in på ditt spelkonto.

ATP – världens bästa tennis

På ATP-touren samlas världseliten av manliga tennisspelare för att tävla mot varandra. Touren innehåller sammanlagt 65 olika turneringar världen över, där resultaten inte bara innebär prestige och prispengar utan även poäng till världsrankingen. I turneringarna spelas utslagsmatcher hela vägen fram till finalen.

Hur många poäng man får i en turnering avgörs dels av hur långt man tar sig, men också av vilken typ av tävling det rör sig om. ATP-touren är nämligen uppdelad i tre kategorier – 250 Series, 500 Series och Masters 1000. Utöver dessa finns även de anrika Grand Slam-turneringarna som, trots att de inte räknas till touren, fortfarande genererar rankingpoäng.

ATP Finals

Säsongen avslutas med ATP Finals, vilket är den största turneringen under kalenderåret efter de fyra Grand Slam-turneringarna. Här får endast de åtta högst rankade spelarna och dubbelparen delta. Den åttonde platsen är reserverad för en spelare eller ett par som har vunnit en Grand Slam under året och som är rankad mellan plats nio och tolv.

Till skillnad från resten av turneringarna på ATP-touren inleds inte ATP Finals med utslagsmatcher på en gång. I stället delas de åtta deltagarna upp i två grupper med fyra i varje där alla möter varandra. Varje spelare är alltså garanterad minst tre matcher. De två bästa från varje grupp går vidare till semifinal för att avgöra vilka två som ska göra upp i finalen.

ATP tennis betting odds och marknader

Tennis är en populär sport att spela på hos nya expekt och inte minst ATP-touren väcker mångas intresse. Därför erbjuder vi ett stort utbud av odds och betting på tourens tävlingar. Hur många oddsmarknader som finns tillgängliga kan variera från tävling till tävling. Ju större evenemang desto fler spel att ta del av.

På ATP-touren kan du bland annat spela på vinnaren i en specifik match eller turnering. Marknader där du spelar på totalt antal game eller set brukar också finnas tillgängliga. ATP betting hos nya expekt finns tillgänglig både via datorn och i din mobila enhet – på sajten eller i appen.

  • Vinnarspel: Spela på vem du tror kommer att vinna en specifik turnering på ATP-touren. Det är möjligt att placera ett spel både innan och medan turneringen pågår.
  • Matchodds: Här spelar du på vinnaren i en enskild match. Matchodds är en av flera spelformer som även finns tillgänglig som livebetting.
  • Totalt antal game: Över/under-spel där du placerar ut en lina för antalet game i matchen. Du väljer sedan om du tror att det kommer att spelas fler eller färre game än det angivna antalet.
  • Totalt antal set: Samma princip som totalt antal game, men här handlar det istället om hur många set som kommer att spelas i matchen.

Livebetting hos nya expekt

Livebetting på ATP-touren och andra idrottsevenemang delar många likheter med klassisk betting. Det finns dock en viktig skillnad. Oddsen ändrar sig nämligen i realtid medan matchen pågår i relation till vad som sker ute på banan. Livebetting passar bra för den som vill sätta sig in i matchbilden och forma en analys innan man placerar sitt spel.

FAQ

När spelas ATP-touren?

ATP-touren pågår under hela året med tävlingar utspridda över hela världen. Serien består av sammanlagt 65 turneringar.

Hur fungerar ATP-rankingen?

ATP-rankingen utgår från spelarnas prestationer i tourens turneringar. Trots att Grand Slams egentligen inte räknas som ATP-turneringar ger de ändå rankingpoäng. Hur många rankingpoäng man får avgörs av vilken kategori av turnering det är och hur långt man kommer i den.

Har någon svensk varit etta på ATP-rankingen?

Tre svenskar har varit etta på ATP-rankingen. Björn Borg blev först med bedriften 1979 och följdes sedan av Mats Wilander, 1988, och Stefan Edberg, 1990.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.