Betting på Davis Cup odds hos nya expekt

I tennisvärlden finns det en turnering på herrsidan som är till för landslag. Davis Cup har spelats i över 100 år och är idag en stor årlig händelse där spelarna tävlar i lag, tillsammans med andra spelare från samma land. Nya expekt har odds på många av matcherna i Davis Cup. I många fall lockar turneringen några av världens bästa spelare.

Davis Cup betting

Davis Cup är en internationell tennisturnering där spelarna tävlar för sin nation, snarare än på egen hand. Som ett komplement till ATP-touren där Grand Slam-turneringar och Masters fångar det största intresset spelas Davis Cup i en annan tävlingsform, som utgår från landslag.

Som många andra stora turneringar inom tennis är Davis Cup en anrik tävling. Den första upplagan spelades 1900 och därefter har turneringen återkommit i stort sett årligen. Sverige har en stolt historia inom tennis och har tagit hem pokalen vid hela sju tillfällen. Både 1980-talet och 1990-talet var framgångsrika årtionden för svensk tennis.

Utöver att Davis Cup samlar världens främsta tennisnationer samlas även världens främsta tennisspelare. Det krävs dock en jämnhet för att ett landslag ska gå hela vägen. Konkurrensen är stentuff och formatet bjuder in till nervkittlande sammandrabbningar fram till och med finalen.

När landslagen samlas för att spela turneringen kan du även ta del av Davis Cup odds hos nya expekt. Olika odds och marknader som hör till tennisbettingen finns att tillgå. Spela via din dator eller i mobilen. Du kan också spela på odds både inför och under match om så önskas.

Betting i mobilen

Du har tillgång till hela utbudet hos nya expekt via mobilen. Spel både inför match och live går att placera direkt i mobilen. Med BankID som verktyg för verifiering och för signering vid insättningar blir mobilen ett säkert sätt att spela betting.

Om du inte har en dator i närheten finns nya expekts app eller webbsajten i din mobila webbläsare nära till hands. Utbudet är lika väl utbyggd för mobila spelare.

Livebetting hos nya expekt

Vi ser till att sektionen för livebetting är ständigt uppdaterad. Det gäller inte bara för tennis, utan även för en rad andra sporter.

Livebetting lämpar sig väldigt bra för Davis Cup där dagsform på spelarna spelar in. Ofta spelas många matcher under kort tid och resultatet i föregående match kan påverka nästkommande. Genom att avvakta matchstart ser du dels vilken sida som spelaren har vaknat på och om fokus är på topp eller inte.

Tennis ligger i framkant när det kommer till sporter som det svänger om. Man pratar ofta om momentum. Enskilda händelser under matchens gång kan göra att det blir en helt annan matchbild framöver. Med livebetting kan du använda dig av det du faktiskt ser på planen innan du hittar ett odds och placerar ett spel.

Davis Cup odds

Tennis är stort i sportvärlden överlag och det visar sig också hos nya expekt. Oavsett om det rör Davis Cup, en Grand Slam-turnering eller en 250-turneringar kan du hitta odds på en rad olika marknader. Det är också viktigt att känna till de många olika valmöjligheter som finns i oddsutbudet.

Eftersom Davis Cup är en stor händelse inom tennisen kommer du att kunna hitta merparten av alla marknader som finns för tennis när det är dags för match. Välj om du vill bryta ner din betting på Davis Cup i hela möten eller enskilda matcher. Självklart kan du också hitta spel på vilken nation som går hela vägen och vinner titeln.

  • Titelvinnare: Spel på vilken nation som vinner Davis Cup.

  • Avancemang: Spela på vilken nation som går vidare från ett möte.

  • Matchvinnare: Odds för spelare att vinna en enskild match.

  • Setspel: Förutspå det korrekta setresultatet i en match.

  • Över/under: Spela på över/under antalet set/game i en match/ett set.

  • Handikappspel: Ge någon av spelarna ett fiktivt handikapp.

Så spelas Davis Cup

Formatet för Davis Cup har sett ett par förändringar genom åren. Numera börjar turneringen med en kvalrunda. Förloraren i respektive möte får spendera resten av turneringen i det som kallas World Group I. För vinnarna i kvalmötena väntar Davis Cup Finals. Där ska den rättmätiga vinnare av det årets upplaga utses. Totalt är det 16 nationer som deltar i Davis Cup Finals.

Alla 16 nationer delas upp i fyra grupper med fyra nationer i varje grupp. Precis som under kvalspelet avgörs mötena i bäst av fem matcher. Fyra av matcherna som spelas är singelmatcher medan en match spelas i dubbel. Två lag avancerar till det slutspel som består av kvartsfinaler, semifinaler och en final.

I slutändan är det inte bara 16 nationer som får mäta sina krafter med andra nationer. Samtidigt som Davis Cup Finals avgörs pågår ett kvalspel för att klättra i divisionerna. Det börja med Finals, fortsätter med World Group I och följs sedan av World Group II, World Group III, World Group IV och slutligen World Group V.

Tennis Davis Cup – minnesvärda vinster

I och med att Sverige har haft sin beskärda del av framgångar i Davis Cup finns det flera klassiska möten att blicka tillbaka på. Som svensk minns man gärna framgångsåren i Davis Cup. Framgångarna har tyvärr varit färre på senare tid, men det finns alltid en förhoppning om att vi snart får uppleva nya glansdagar. Tills dess låter vi minnena spela en viktig roll.

Den första svenska titeln i Davis Cup kom under 1970-talet. Därefter skulle det dröja ytterligare några år innan ett par titlar till rullade in på kontot. Under 1990-talet tog Sverige sig till fyra finaler varav tre resulterade i en plats överst på prispallen. Låt oss titta närmare på ett antal minnesvärda vinster i Davis Cup.

Sverige – Tjeckoslovakien 1975

Formatet på den här tiden såg annorlunda ut än idag och det var istället olika zoner som utgjorde startfältet. Vinnaren av varje zon gick i sin tur vidare till slutspel. Efter segrar mot Sovjetunionen, Spanien och Chile väntade en final mot Tjeckoslovakien. På grus i Båstad såg Björn Borg, Birger Andersson och Ove Bengtson till att säkra den första svenska Davis Cup-titeln.

Sverige – Västtyskland 1985

Tio år efter den första titeln kom turneringsseger nummer tre. Då hade Sverige besegrat USA på hemmaplan, men skulle nu möta Västtyskland på bortaplan i München. Den tidens största svenska tennisstjärnor, Stefan Edberg och Mats Wilander, kampades mot Boris Becker. Trots att Becker vann båda sina matcher vann Edberg den femte och avgörande matchen mot Michael Westphal.

Sverige – USA 1997

Det mest imponerande svenska Davis Cup-guldet är troligtvis den från 1997. USA gästade Göteborg och Scandinavium, men de skulle åka hem utan en enda matchvinst. Trots spelare som Pete Sampras och Michael Chang hade amerikanerna inte en chans. Ett svenskt lag bestående av Jonas Björkman, Magnus Larsson och Nicklas Kulti tog Sveriges sjätte titel i Davis Cup.

Spela ansvarsfullt

Nya expekt förespråkar i alla lägen att du spelar ansvarsfullt. Det gäller såväl för betting som casino, och vid spel på tennis, fotboll, basket, ishockey, handboll och andra sporter. Du får verktygen som krävs för att hålla koll på ditt spelande och kan använda dessa verktyg för att sätta gränser vad gäller spelade summor och spenderad tid på sajten.

När du ska spela rekommenderas du att sätta upp en spelkassa med en summa som du känner dig bekväm med. Utifrån den portionerar du sedan ut dina insatser så att din spelkassa räcker. Ansvarsfullt spelande innebär också att du kan vända dig till Stödlinjen.se om du upplever problem med spel.

FAQ

När spelas Davis Cup?

Davis Cup sträcker sig över i princip hela året, från den första matchen till finalen. Däremellan är spelarna aktiva på ATP-touren i diverse individuella tävlingar. Spelschemat i Davis Cup är satt så att det inte krockar med några andra stora turneringar på ATP-touren.

Var spelas Davis Cup?

Davis Cup spelas i det land som lottas som hemmalag i ett möte. Finalspelet, det vill säga slutspelet i Davis Cup Finals, avgörs dock på en och samma plats. Vilket land som står värd för slutspelet och vilket underlag som matcherna spelas på varierar därmed från år till år.

Vilka länder deltar i Davis Cup?

Mer eller mindre samtliga världens nationer med ett tennisförbund deltar i Davis Cup. Länderna är uppdelade i olika grupper, där landslagen flyttas upp och ner utifrån sina prestationer. Vilka länder som deltar i Davis Cup Finals, den främsta gruppen, avgörs genom kvalspel.

Har damerna en motsvarighet till Davis Cup?

Även om Davis Cup i skrivande stund endast finns på herrsidan betyder det inte att damerna saknar en tävling för landslag. Billie Jean King Cup, uppkallad efter den legendariska tennisspelaren med samma namn, har spelats sedan 1960 och är även det en årlig tävling.

Vilken nation vann den första upplagan av Davis Cup?

Den första upplagan av Davis Cup spelades redan år 1900. Den hette då The 1900 International Lawn Tennis Challenger och var en tillställning mellan USA och de brittiska öarna. Matchen spelades på gräs i Boston, USA och vanns av hemmanationen med 3-0.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.