Svenskt travderby odds – en introduktion till tävlingen

Det finns några extra viktiga hållpunkter under varje år för alla människor som älskar trav. Redan under våren börjar människor räkna ner till september. Då är det nämligen dags för Svenskt Travderby – ett lopp som har varit en del av travsporten i nästan hundra år. Att vinna detta Grupp 1-lopp på Jägersro i Malmö är något som många kuskar bara kan drömma om.

Hos nya expekt hittar du ett brett utbud av odds på travtävlingar, och Svenskt Travderby är inget undantag. Oavsett om du spelar via mobilen eller på datorn kan du ta del av samtliga speltyper som vi erbjuder för denna anrika travtävling.

Marknader för Travderby odds hos nya expekt

När du spelar på svenskt travderby odds finns det två möjliga marknader att spela på. Båda är olika typer av vinnarspel. Den ena handlar om att pricka in den exakta vinnaren i loppet medan den andra tillåter lite mer svängrum. Odds på Svenskt Travderby finns tillgängligt för alla spelare med ett registrerat spelkonto – på både sajten och i appen.

  • Vinnare: I det här spelet spelar du på vilken travare som du tror kommer att vinna Svenskt Travderby.
  • (1-3): Gardera dig genom att spela på att du tror att en specifik travare kommer att sluta på pallplats, alltså topp tre, i loppet.

Betting på trav hos nya expekt

Nya expekt erbjuder ett brett sortiment när det kommer till betting på trav. Förutom Svenskt Travderby kan du även spela på andra svenska lopp från banor som Årjängstravet, Romme travbana, Kalmartravet och Bollnästravet. Dessutom hittar du spel på den klassiska tävlingen Elitloppet.

Utbudet håller sig inte bara innanför Sveriges gränser. Bland annat kan du spela på trav från norska banor eller tippa vinnaren i det legendariska franska Grupp 1-loppet, Prix’d Amerique, som går av stapeln i Paris den sista söndagen i januari varje år. Om du har ett registrerat spelkonto hos nya expekt har du tillgång till samtliga marknader för spel på trav som det finns odds på.

Svenskt Travderby – ett lopp av internationell klass

Svenskt Travderby är en riktig klassiker och tillhör kategorin Grupp 1-lopp, vilket är den högsta internationella klassificeringen ett travlopp kan ha.

Tävlingen, som utspelar sig varje år på Jägersro i utkanten av Malmö, gick av stapeln för första gången redan 1928. De första tre loppen vanns av hästar från Danmark vilket ledde till att det bestämdes att endast svenskfödda hästar fick delta.

De deltagande hästarna i Svenskt Travderby är alla fyraåriga, svenskfödda varmblodiga travhästar. Kvalet till tävlingen utkämpas ungefär en vecka innan loppet och sker i form av sex försöksheat där ettan och tvåan kvilificerar sig till den prestigefulla finalen.

Att vinna Svenskt Travderby är något som alla kuskar drömmer om. Förutom en prispott på 2 000 000 kronor tilldelas kusen, tränaren, uppfödaren och hästens ägare en gul derbykavaj – ett travsportens mest eftertraktade plagg.

Bland vinnare genom åren hittar vi legendariska travare som Readly Express, Gay Noon, Queen L, From Above, Ina Scot, Commander Crowe, Maharajah och Victory Tilly.

Svenskt Travderby betting i mobilen

Som nämnt går det att spela på Svenskt Travderby på både datorn och i mobilen. Det sistnämnda alternativet blir allt mer föredraget bland spelare hos nya expekt. Så länge som du är i Sverige och har tillgång till internet kan du i din mobila enhet – vare sig det är en smartphone eller surfplatta – komma åt hela vårt utbud.

När du spelar på betting i mobilen finns det två olika vägar att gå. Den mobiloptimerade sajten nås enkelt genom webbläsaren i din mobila enhet, men du kan också välja att ladda ner nya expekts app gratis via App Store eller Google Play. Båda versionerna har ett användarvänligt gränssnitt som är lätt att navigera.

För att spela behöver du först ha ett registrerat spelkonto hos nya expekt, vilket kräver att du är minst 18 år gammal, har ett svenskt personnummer samt uppfyller alla övriga krav. Du kan legitimera dig med hjälp av tjänsten BankID och kan sedan använda den för att logga in på ditt konto, både på sajten och i appen.

Spela på liveodds hos nya expekt

Betting på liveodds är en av de mest populära funktionerna på nya expekt. Det utbud av oddsmarknader som du möts av när du spelar på livebetting liknar i mångt och mycket de speltyper som finns tillgängliga i klassisk betting, men med en väldigt viktig distinktion som skiljer dem åt.

När du spelar på livebetting förändras nämligen oddsen i realtid medan tävlingen pågår. Oddsen höjs eller sänks i relation till vad som händer ute på banan. Många föredrar den här typen av spelande eftersom det ger en möjlighet att sätta sig in i matchen och analysera skeendena för att sedan kunna fatta ett mer informerat beslut om vad man vill spela på.

För andra spelare handlar det helt enkelt om att man inte hann placera något spel innan tävlingen drog igång. Oavsett anledning finns livebetting, precis som resten av nya expekts utbud, tillgängligt på både sajten och i appen.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Svenskt Travderby betting är bara en av många evenemang och tävlingar som du kan spela på hos nya expekt. Här hittar du odds på allt från fotbollsligor som Premier League och Allsvenskan till motorsporttävlingar i Formel 1 och NASCAR. Dessutom kan du prova på betting på populära e-sporter som League of Legends, Dota 2, CS och Valorant.

FAQ

När är Svenskt Travderby?

Svenskt Travderby går alltid av stapeln den första söndagen i september varje år. Detta är ett av de största travevenemangen i Sverige.

Hur lång är distansen i Svenskt Travderby?

Distansen på Svenskt Travderby är 2 640 meter. Banan ligger på Jägersro i utkanten av Malmö i Skåne.

Vem vann Svenskt Travderby först?

Först med att vinna Svenskt Travderby var den danske kusken Sophus Sörensen som körde hingsten Ibrahim Pascha.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.