Längdskidor betting hos nya expekt

Få sporter är lika älskade i Sverige som längdskidor. Vinterhalvåret svämmar över av tävlingar på olika håll och kanter. Många framgångsrika svenska skidåkare genom tiderna har fått den svenska publiken att förvänta sig stordåd. OS-guld och VM-guld har varvats med världscupsegrar i mängder. Dessa tävlingar lever vidare och hos nya expekt finns möjligheten till betting på olika tävlingar inom skidsporten.

Allt du behöver veta om betting på längdskidor

Sverige är en av världens mest framgångsrika nationer när det gäller längdskidor. Det är en folkkär sport som samlar publik både på landets anläggningar och framför TV-apparaterna. Oavsett om det är OS, VM eller Världscupen finns det ett stort intresse för tävlingarna.

Sporten har ett starkt fäste i norra Europa, men har även framgångsrika tävlande från andra platser runt om i världen. Längdskidor ingår i de nordiska skidgrenarna tillsammans med bland annat backhoppning. Som sport var det redan under 1800-talet som längdskidor började ta form och 1861 bildades den första skidklubben.

En hel del har hänt sedan dess, framför allt vad gäller utrustning och åkarnas förutsättningar. Antalet tävlingsformer har utökats och består av bland annat klassisk stil, fristil och sprint. Längdskidor har varit en del av de olympiska vinterspelen sedan 1924 för herrarna och 1952 för damerna.

Intresset får givetvis ett lyft av alla svenska framgångar genom åren. Sixten Jernberg, Gunde Svan, Thomas Wassberg, Johan Olsson och Charlotte Kalla är bara några namn som har tagit titlar på stora mästerskap. Många gånger har intresset för stora tävlingar inom längdskidåkningen varit enormt hemma i Sverige.

Lika kärt som gemene svensk håller längdskidåkning håller nya expekt sporten. Oavsett om det är dags för en världscuptävling eller de olympiska spelen finns längdskidor betting med många oddsmarknader på sajten. Det går att spela inför tävlingarna, eller hitta liveodds under tävlingarna.

Betting i mobilen

Möjligheten till betting i mobilen finns givetvis också hos nya expekt. Du kan till och med välja om du vill ta dig an upplevelsen i din mobiltelefon eller surfplatta. Det är möjligt att spela via en mobil enhet antingen via nya expekts app eller via webbläsaren. Produkten ser likadan ut som när du spelar betting i din dator.

Appen laddar du ner via appbutiken på din mobila enhet. För att komma åt upplevelsen i din webbläsare surfar du in på sajten. Därefter har du tillgång till samtliga verktyg och funktioner som nya expekt bjuder på. Verifiera din identitet med BankID, välj mellan ett urval av betalningsmetoder och hitta det du söker i utbudet av odds..

Livebetting hos nya expekt

I mobilen kan du även ta del av nya expekts sektion för livebetting. Där hittar du mängder av sporter och tävlingar som också bevakas med liveodds på sajten. Det är en blandning av flera olika sporter, där fotboll, tennis, ishockey, längdskidåkning och basket är frekvent förekommande.

Utbudet av olika odds och marknader för livebetting påminner till stor del om utbudet du har inför en match eller tävling. Just för längdskidor är det bland annat spel på vinnare, plats och dueller mellan olika åkare. Livebetting ger dig möjligheten att kombinera din analys inför ett lopp med händelser i loppets inledning för att placera ett spel. I en sport som är beroende av utrustningen är livebetting ett sätt att ge sig själv tiden till en mer grundlig analys.

Svenska storheter i längdskidor

Vi är bortskämda med svenska skidåkare som plockar hem medaljer åt nationen. Tidigare i sportens historia har Sixten Jernberg, Thomas Wassberg och Gunde Svan framför allt varit framstående. I nutid har Johan Olsson, Per Elofsson, Charlotte Kalla och Frida Karlsson meriter från stora mästerskap.

Jernberg och Wassberg har 15 respektive sju OS- och VM-guld att stoltsera med. Gunde Svan har fyra guld på OS och sju guld i VM att kombinera med hela 30 förstaplatser i Världscupen. Charlotte Kalla dominerade på damsidan i många år och vann totalt sex mästerskapsguld.

Det finns alltid svenska namn att räkna med när större tävlingar går av stapeln. Det intensiva tävlingsschemat gör att det ofta finns en ny tävling att se fram emot.

Odds längdskidor

Du kan ta dig an en tävling i längdskidor på olika sätt när det gäller betting. Nya expekt ser till att erbjuda odds oavsett om det är Världscupen, VM, EM eller OS som väntar. Tidigare var det främst spel på vinnare av lopp som gick att hitta. Numera finns det en hel del sidospel att hämta på sajten.

Utbudet av odds för längdskidor betting hittar du på olika sätt. Om det gäller livebetting kan du antingen klicka in på sektionen för livebetting eller få åtkomst genom kategorin för vintersport. Spela på tävlingsvinnare, dueller mellan åkare och diverse placeringsspel hos nya expekt.

  • Vinnare: Välj ut en vinnare i loppet som du tror på.
  • Plats 1-3: Odds för att sen åkare ska hamna på prispallen.
  • Bäst slutplacering: Dueller mellan utvalda åkare där du ska pricka in vem som får bäst placering.

Sportens största tävlingar

Det finns ett par tävlingar som kan vara lite extra intressanta.. Det finns vissa mästerskap som gör både åskådare och åkare mer motiverade. Vi tänker främst på OS, VM och Världscupen. Det är tävlingar som återkommer och som har mycket prestige.

Vinter-OS avgörs vart fjärde år och samlar sportens främsta åkare på herrsidan och damsidan. Det gör även VM som avgörs vartannat år samt Världscupen som arrangeras varje vinterhalvår.

Längdskidor i OS

Längdskidåkning blev en del av OS 1924 inför spelen i Chamonix, Frankrike. Då bestod tävlingarna av två grenar, 18 km för herrar och 50 km för herrar. 1952 hade antalet grenar utökats till fyra. Från 2002 och framåt finns det hela tolv grenar, 6 vardera för herrar och damer.

Världsmästerskapen i nordisk skidsport

Redan 1925 arrangerades det första världsmästerskapet i nordisk skidsport och numera är det höjdpunkten på året för många av åkarna. Sverige har arrangerat tävlingarna i Falun med jämna mellanrum. Norge som nation ligger bäst till i antalet medaljer genom åren.

Världscupen

Mellan mästerskapsåren är det Världscupen i längdskidor som är den stora återkommande tävlingen. Världscupen är en sammansättning av tävlingar i flera världsdelar. Det är det internationella skidsportförbundet FIS som arrangerar tävlingarna och har gjort så sedan 1970-talet. Genom resultat i varje tävling samlar åkarna poäng till slutställningen. I slutändan koras en totalsegrare i Världscupen.

Spela på sport med vår välkomstbonus

Om du ska spela för första gången hos nya expekt kan du göra det med vår välkomstbonus. Det är ett erbjudande som finns tillgängligt för alla kunder som gör en första insättning. Du aktiverar nya expekts välkomstbonus i samband med din första insättning och kan använda den för att utforska sajtens utbud och funktioner.

Det behövs ingen bonuskod för erbjudandet. Du hittar fullständiga regler och villkor direkt på sajten.

Spela ansvarsfullt

På nya expekt arbetar vi för att du som spelare ska kunna spela på odds under trygga och säkra förutsättningar. Det innebär bland annat att du har tillgång till säker verifiering med BankID och betalningsmetoder som är etablerade i Sverige. Du har också verktygen som krävs för att spela ansvarsfullt.

Genom att sätta gränser för dina insättningar, förluster och för tiden som används till betting får du hjälp med att hålla koll på dina spelvanor. Du kan också göra ett självtest om dina spelvanor för att få en större överblick. Om du behöver tips och råd kring spel på nätet finns Stödlinjen.se. Vänd dig till Spelpaus om du behöver ta en paus från allt spelande.

FAQ

Vilka grenar finns inom längdskidåkning?

Det finns en rad olika grenar eller tävlingsformer för längdskidåkare. Dessa består i sin tur av olika distanser därtill. Det är klassisk stil, fristil, kombinationer av stilarna samt mass-, jakt-, intervallstart och sprint.

Vilka är skidsportens stora tävlingar?

Framför allt är det tävlingarna under vinter-OS, VM och i Världscupen som sticker ut på ett tävlingsår. Tävlingarna samlar både herrar och damer under ett par intensiva dagar. I Världscupen avgörs tävlingarna på olika orter och skidåkarna samlar ihop individuella poäng under hela tävlingsåret.

Vad är klassisk stil inom längdskidåkning?

Klassisk stil består av fyra olika tekniker. Det är diagonalgång, saxning, stakning och stakning med frånskjut. För åkarna gäller det att använda rätt typ av teknik vid rätt tillfälle. Tävlingar i längdskidåkning delas upp i klassisk stil och i fristil.

Vad är fristil inom längdskidåkning?

Fristil kallas ibland för skejt då det finns stora likheter med skridskoåkning och att skjuta skidorna framför sig. Det är en stil där skidorna är kortare än för skidåkning i klassisk stil, men där stavarna i sin tur är längre. Fristil består av fem olika växlar som passar olika bra i olika delar av ett lopp.

Vilka är Sveriges största skidåkare genom tiderna?

Sverige har en lång historia av framgångar inom skidsport och inte minst längdskidor. Gunde Svan, Sixten Jernberg, Thomas Wassberg och Charlotte Kalla är bara några av de många framgångsrika svenska skidåkare som har vunnit medaljer på stora mästerskap.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.