Spela på odds längdskidor världscupen odds hos nya expekt

Världscupen i längdskidor är en årligen återkommande tävling som samlar sportens bästa utövare för att göra upp om viktiga poäng till totalställningen. Svenska framgångar genom åren har bidragit till ett stort intresse inom landets gränser – något som nya expekt tar fasta vid.

På sajten kan du spela på världscupen längdskidor från ett par veckor innan specifika tävlingar drar igång hela vägen fram till avgörandet. Betting finns tillgängligt oavsett om du spelar via din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Följ våra svenska tävlande med hjälp av statistik och tidigare resultat som vi tillhandahåller på sajten. Vi erbjuder flera olika marknader för längdskidor världscupen betting, bland annat odds på vinnare och dueller för varje tävling.

Marknader för längdskidor världscupen betting

Längdskidor världscupen odds hos nya expekt består inte minst av tre marknader som är extra populära bland spelarna. Den vanligaste marknaden för tävlingarna är spel på vinnare, där du helt enkelt ska välja ut vem av åkarna som du tror vinner loppet.

Eftersom världscupen i längdskidor är en samling av tävlingar kan du välja om du vill spela på vinnaren för hela världscupen eller om du tror dig kunna pricka in rätt vinnare för varje enskild tävling som körs.

  • Vinnare världscupen: Spela på längdskidor odds för vem du tror tar hem antingen den totala världscupen eller en enskild disciplin.
  • Vinnare: Odds på vinnare för en enskild tävling, till exempel sprint eller skiathlon. Poängen för varje tävling räknas till den totala världscupen.
  • H2H: Två tävlande placeras i en fiktiv duell mot varandra. Spela på den tävlande som du tror slutar för den andra i tävlingen.

Olika tävlingar för längdskidor betting

Tävlingarna i världscupen i längdskidor brukar hållas i början av året, närmare bestämt i februari och mars. Världscupen tar då en paus för att lämna plats för världsmästerskapet. I VM tävlar både herrar och damer i olika discipliner under en eller två veckors tid. I varje disciplin delas det ut separata medaljer.

Vissa tävlingar är mer lockande än andra för tittarna. Till exempel körs det en stafett på både herrsidan och damsidan samt i mixade lag. Den totala medaljligan brukar vara intressant att följa för att utse den nation som har gjort bäst ifrån sig.

Sprint

Både på herrsidan och damsidan arrangeras en tävling i sprint varje gång man samlas i världscupen. Först körs heat med sex åkare varav man kan gå vidare på både placering och tid. Däreter körs semifinaler innan en final med tävlingens sex bästa åkare ska avgöras.

Masstart

Masstarten brukar avsluta världscupen för både herrar och damer. Längden på masstarten varierar och så även antalet lopp under samma världscuphelg. Likt i övriga discipliner kan tävlingarna också växla mellan klassisk stil och fristil

Stafett

En uppskattad tävling är stafetten som innehåller fyra tävlande från varje land. Både på herrsidan och damsidan går stafetten i 4 x 7,5 km. Numera körs även mixade stafetter i lag med poäng som räknas till totalställningen.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Oavsett om det är innan eller under en pågående match kan du välja mellan flera olika sporter att spela på hos nya expekt. Vi arbetar för att utbudet ska vara så brett och varierat som möjligt, samtidigt som upplevelsen ska vara kvalitativ.

Klicka in på sektionen för sport och hitta bland annat fotboll från Premier League, ishockey från SHL, basket från NBA och tennis från både ATP- och WTA-touren. Utbudet finns att tillgå mer eller mindre dygnet runt och dyker inte sällan upp på sektionen för livebetting.

Livebetting hos nya expekt

Hos nya expekt får olika vintersporter stor plats, både innan och under tävlingarnas gång. Under sektionen för livebetting hittar du möjligheter till betting medan tävlingarna pågår, där odds och potentiella utfall skiftar i takt med det som faktiskt sker i skidspåren.

Livebetting är tillgängligt hos nya expekt för en rad olika sporter. Andra vanliga sporter som du kan spela live på är fotboll, tennis, basket, ishockey och handboll. Eventen som finns tillgängliga dyker upp på sajten från ett par minuter innan tävlingen börjar och stannar fram till slutsignalen.

För livebetting på världscupen i längdskidor gäller det att göra sin analys inför ett lopp för att sedan bygga vidare på den med den information du får ut av att se de tävlande åka.

Betting i mobilen

Om du följer tävlingarna live på plats eller slår dig ner i TV-soffan kan du spela hos nya expekt utan att behöva ta med din dator. Ladda ner nya expekts app eller spela direkt i webbläsaren och få tillgång till samma utbud som när du spelar i vanliga fall.

Upplevelsen hos nya expekt anpassar sig efter den enhet och skärm du spelar på. Med smidig navigering och en hög användarvänlighet hittar du snabbt det du söker efter, oavsett om det är odds, statistik eller andra funktioner.

FAQ

Vilka discipliner innehåller världscupen i längdskidor?

Tävlingsprogrammet i världscupen innehåller flera olika discipliner som åkarna får ställa upp i. Det är bland annat sprint, jaktstart, masstart och lopp på 10–20 km. Därtill finns det en stafett som körs på herrsidan, damsidan och i mixed.

Hur länge har längdskidor världscupen arrangerats?

Världscupen i längdskidor arrangerades för första gången säsongen 1973/74 på herrsidan medan damerna satt igång ett par år senare, 1978/1979. Tävlingen var till en början inofficiell men fick sitt erkännande i april 1977.

Har några svenskar vunnit totala världscupen i längdskidor?

Ja, det finns flera svenska tävlande som har stått högst upp på pallen i världscupen. Gunde Svan vann flera gånger under 1980-talet medan Per Elofsson blev mästare två år i rad i början av 2000-talet.

Vilka verktyg finns för betting hos nya expekt?

Hos nya expekt kan du spela med livebetting, live streaming och spelbyggare för att ge dig själv bättre förutsättningar när det kommer till din betting på sajten.

Vilka tävlingar finns att vinna i världscupen?

Det är totalcupen, distans och sprint som främst gäller för den som vill vinna världscupen. Även U23 och nationstävlingen räknas som officiella titlar.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.