nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 10 SPELTIPS

Vilka går segrande ur Stockholmsderbyt? Och vinner Värnamo sin första match på Finnvedsvallen i år? Det plus mer försöker vi förutspå i veckans speltips-blogg!

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

*Angivna odds kan komma att ändras

Söndag

Hammarby IF - AIK | 14:00

1: 2.60 | X: 3.20 2: 3.00

Speltips: Hammarby IF att vinna (1)

Damer och herrar, dags för nytt Stockholmsderby! Hammarby förlorar och vinner varannan match för tillfället. Det har åtminstone sett ut så i de fyra senaste matcherna. Förra omgången förlorade man borta mot Mjällby med 3-0. AIK har en något nedåtgående formkurva efter att ha förlorat sina två senaste matcher. Två resultatmässigt ruskigt dåliga prestationer, först 1-3-torsk hemma mot Sirius och sen blev man överkörda borta mot Elfsborg med 6-1. Stockholmsderby är dock alltid Stockholmsderby. Form i senaste matcherna behöver inte vara en avgörande faktor. De 5 senaste hemmamatcherna för Hammarby mot AIK i Allsvenskan har slutat antingen med Bajenvinst eller delad poäng (4 vinster, 1 oavgjord). Vi tror att Hammarby tar vara på hemmaplansfördelen mot ett AIK som läcker för mycket bakåt just nu. 2-1?

Brommapojkarna - IFK Norrköping | 14:00

1: 2.08 | X: 3.75 | 2: 3.55

Speltips: Brommapojkarna att vinna (1)

Svårtippat möte när nummer 12 och 13 i tabellen möts i omgång 10. Brommapojkarna åkte senast på en rejäl smäll hemma mot Djurgården när man förlorade med 0-5. BP har antingen förlorat eller spelat oavgjort i sina 5 senaste matcher. Brommapojkarna har dessutom haft förtvivlat svårt på hemmaplan än så länge i årets Allsvenskan. Man har ännu inte vunnit på Grimsta. Dock kan BP stoltsera med högst xG av alla lag i Allsvenskan. Norrköping har blandat och gett. Man har bara vunnit en av sina 5 senaste matcher och kommer senast från oavgjort borta mot Kalmar. Norrköping är även det laget i Allsvenskan som ger sina motståndare näst högst xG per match. Defensiven i Norrköping är med andra ord långt ifrån tillräcklig i dagsläget. Detta i kombination med att BP har högst xG, samt är vråltaggade på att vinna en hemmamatch, leder oss in på reken att Brommalaget går segrande ur den här striden.

GAIS - IF Elfsborg | 16:30

1: 2.35 | X: 3.35 | 2: 3.30

Speltips: (X)

GAIS har öppnat otroligt piggt som nykomling i Allsvenskan och ligger på en femte plats inför omgång 10. GAIS har helt enkelt tagit poäng och vunnit matcher som man “måste” vinna för att hålla sig kvar i högsta serien, och just nu ser det hoppfullt ut. Man har dessutom stått upp bra mot de förmodade topplagen. GAIS höll ut riktigt länge borta mot Malmö senast och förlorade bara med 1-0 efter ett sent ledningsmål. Även borta mot Djurgården blev det enbart uddamålsförlust. Elfsborg har haft ett tufft schema de senaste tre matcherna med Malmö hemma, Djurgården borta och AIK hemma, men där man endast förlorade bortamatchen. Elfsborg tog emot GAIS tidigare i år i cupen och då vann Boråslaget med 2-0. GAIS har dock varit riktigt starka hemma hittills i Allsvenskan och vunnit sina tre senaste matcher på Gamla Ullevi, samtidigt som Elfsborg förlorat sina tre senaste bortamatcher. Vi tror på en jämn match och delad poäng i den här Västkustdrabbningen.

IFK Värnamo - Kalmar FF | 16:30

1: 1.80 | X: 4.15 | 2: 4.35

Speltips: (1)

IFK Värnamo kommer in till den här matchen med lätt stigande form. I de tre senaste matcherna har man vunnit två och spelat en oavgjord. Värnamo har dock näst lägst xG i hela serien och man har fortfarande inte vunnit en hemmamatch. Kalmar är nästjumbo i tabellen och bara Västerås har förlorat fler matcher. Kalmar är dessutom det laget i Allsvenskan som låter sina motståndare avlossa flest skott mot eget mål. Vi förväntar oss ingen sprudlande matchbild. Men ett Värnamo som känner lite vind i seglen efter de senaste matcherna får knappast en bättre chans än så här att ta sin första trepoängare inför hemmapubliken. Värnamo vinner!

Måndag

Djurgårdens IF - Halmstads BK | 19:00

1: 3.60 | X: 3.65 | 2: 2.10

Speltips: Djurgårdens IF att vinna (1)

Djurgården vann betryggande med 5-0 mot Brommapojkarna senast medan Halmstad kommer med en 3-0 vinst mot Häcken i ryggen. Förra året vann lagen respektive hemmamatch mot varandra. Djurgården har nu fyra raka vinster i Allsvenskan och har dessutom hållit nollan de fyra matcherna. För Halmstads del har man två vinster och två förluster senaste fyra. Vi tror att Djurgårdens starka form håller i sig och att man vinner hemma på Tele2 där man är starka.

IK Sirius - Västerås SK | 19:00

1: 2.30 | X: 3.50 | 2: 3.25

Speltips: IK Sirius att vinna (1)

Sirius spelade oavgjort hemma mot Göteborg senast medan Västerås förlorade borta mot Värnamo. Sett till en del av statistiken kan det tyckas att Västerås borde vara favoriter i mötet, men som bekant har man inte fått det att lossna. Man har högst xG i Allsvenskan (17.99) men bara gjort 3 mål. Tredje högst xPoints (15.66) men bara 3 poäng. Vi tror inte att det lossnar denna gång heller, vårt speltips är att Sirius vinner denna match.

BK Häcken - Malmö FF | 19:10

1: 2.05 | X: 3.70 | 2: 3.70

Speltips: Malmö FF att vinna (2)

4 mot 1! Häcken förlorade mot Halmstad med 3-0 senast medan Malmö vann hemma mot GAIS med 1-0. Häcken har blandat och gett hittills denna säsong medan Malmö FF varit betydligt stabilare. Häcken har visserligen vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Malmö, men vi tror att man får det tuffare denna gång. På nio matcher har Malmö skrapat ihop 8 vinster och 1 förlust, samt endast släppt in 4 mål. Vi tror att man tar ytterligare tre poäng denna gång.

Tisdag

IFK Göteborg - Mjällby AIF | 19:00

1: 1.30 | X: 6.20 | 2: 10.00

Speltips: Mjällby AIF att vinna (1)

Göteborg kryssade borta mot Sirius senast vilket innebär att man har en vinst på de fem senaste matcherna. För Mjällbys del blev det en 3-0 vinst hemma mot Hammarby, som nu har en förlust på sina fem senaste. Förra året vann lagen varsin match mot varandra. Mjällby är i fin form och möter nu seriens sämsta hemmalag (1 oavgjord och 3 förluster). Här tror vi på bortavinst.

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.