nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 5 SPELTIPS

Allsvenskan rullar på för fullt och det är dags för omgång 5 under onsdags- och torsdagskvällen. Förblir AIK obesegrade? Hur slutar Göteborgsderbyt? Kan Djurgården hålla i sin segersvit på hemmaplan mot Malmö? Och ska Västerås göra sitt första mål och ta sin första poäng? Det plus mer förutspår vi i veckans blogg!

Läs mer och ta del av rekarna i denna blogg, eller bygg dina egna spel hos oss.

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

*Angivna odds kan komma att ändras

Onsdag

AIK - IFK Värnamo | 19:00

1: 1.49 | X: 3.80 | 2: 3.05

Speltips: AIK att vinna (1)

AIK slog rivalerna Djurgården med 2-0 hemma på Friends Arena senast. Samtidigt överraskade Värnamo och slog Sirius med 0-1 borta trots att man var det lag som skapade minst. Senaste mötet mellan lagen slutade 3-1 till AIK. Hemmastarka AIK är hittills obesegrade i Allsvenskan i år och vi tror att de förblir det även efter denna match.

Brommapojkarna - IK Sirius | 19:00

1: 2.30 | X: 3.80 2: 3.05

Speltips: Brommapojkarna att vinna (1)

BP hittade tillbaka till vinnarspåret senast efter 0-2 segern mot Halmstad, samtidigt förlorade Sirius sin andra raka match. Hemmalaget har imponerat hittills och sitter på näst högst xG i ligan efter Malmö. Samtidigt har Sirius inte lyckats göra mål på två matcher. Vi tror på hemmavinst.

IFK Göteborg - BK Häcken | 19:00

1: 2.45 | X: 3.75 | 2: 2.85

Speltips: BK Häcken att vinna (2)

Rivalmöte i väst! Göteborg kryssade mot Norrköping och Häcken slog Hammarby i förra omgången. Göteborg vann senaste mötet mellan lagen med 4-2, dessförinnan hade Häcken två raka vinster. Häcken med två raka vinster medan blåvitt har en oavgjort och en vinst. Ett svårtippat möte där vi trots allt tror att bortalaget drar det längsta strået.

Torsdag

Djurgårdens IF - Malmö FF | 19:00

1: 3.55 | X: 3.55 | 2: 2.15

Speltips: Oavgjort (X)

Serieledarna Malmö reser till Stockholm för att ta sig an sin eventuellt tuffaste uppgift. Djurgården har nämligen fyra raka hemmavinster mot Malmö FF i Allsvenskan. Dessutom har man inte förlorat på de sju senaste Allsvenska matcherna mot Malmö (5 vinster, 2 oavgjorda). Återigen ett svårtippat möte mellan ett obesegrat Malmö (fyra raka vinster) och ett Djurgården som förlorade mot rivalerna AIK senast. Vi tror trots allt på kryss.

Halmstads BK - Hammarby IF | 19:00

1: 4.00 | X: 3.85 | 2: 1.92

Speltips: Hammarby IF att vinna (2)

Halmstad förlorade hemma mot Brommapojkarna medan Hammarby förlorade borta mot Häcken. Den sistnämnda var en svängig historia där “Bajen” tog ledningen, och hade flera chanser att utöka ledningen, men tillslut tappade den. De fyra senaste matcherna mellan lagen har slutat oavgjort men vi tror att den trenden bryts nu med en Bajenseger

IFK Norrköping - IF Elfsborg | 19:00

1: 3.20 | X: 3.85 | 2: 2.18

Speltips: IF Elfsborg att vinna (2)

Norrköping spelade oavgjort borta mot Göteborg senast trots att man fick en straff och blåvitt fick rött kort. Samtidigt förlorade Elfsborg mot Kalmar. Elfsborg har vunnit de två senaste matcherna mot Norrköping med uddamålet. Även här hittar vi en svår match att förutspå. Två lag med kvalitéer som inte riktigt kommit fram ännu, men där det väger tyngre i Elfsborgs favör.

Kalmar FF - GAIS | 19:00

1: 2.25 | X: 3.65 | 2: 3.20

Speltips: Kalmar FF att vinna (1)

Kalmar tog sin första vinst för säsongen förra omgången när man slog Elfsborg borta i en match där man var effektiva i anfallet och vann efter ett fint mål av Skrabb utanför straffområdet. Samtidigt tog GAIS sin andra efter hemmavinsten mot Mjällby där Cooper-Love blev matchhjälte med två mål. Två lag med fina kvalitér i offensiven men där vi trots allt tror att Kalmars får ses som snäppet finare. Med skjuts i ryggen från första vinsten tror vi på en jämn match som slutar i vinst för smålänningarna.

Västerås SK - Mjällby AIF | 19:00

1: 2.35 | X: 3.50 | 2: 3.15

Speltips: Västerås SK att vinna (1)

Västerås stod upp bra mot Malmö senast och skapade en del chanser i en match som såg ut att sluta oavgjort, men där det blev en 1-0 förlust till sist. Samtidigt förlorade Mjällby mot nykomlingarna GAIS. Mjällby har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste Allsvenska matcher mot nykomlingar och har släppt in minst 1 mål i varje av dessa matcher. Lagen möttes i cupen där Mjällby vann med 2-0. Vi tror dock att Västerås får igång målskyttet i denna match och tar revansch.

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.