nya expekt Blogg

ALLSVENSKAN 2024: OMGÅNG 6 SPELTIPS

Läs mer och ta del av rekarna i denna blogg, eller bygg dina egna spel hos oss.

Välkomstbonus för nya spelare: Få ett 100% matchat gratisspel upp till 1 500 kr.

TILL BONUSEN

Förstärk din upplevelse hos nya expekt.

*Angivna odds kan komma att ändras

Söndag

Malmö FF - AIK | 14:00

1: 1.40 | X: 5.20 | 2: 7.00

Speltips: Malmö att vinna (1)

Det kommer gå att ta på stämningen på Eleda Stadion i Malmö när AIK kommer på besök. Ettan och tvåan i tabellen möts. Malmö har hittills motsvarat de skyhöga förväntningarna och vunnit varje match i Allsvenskan 2024. Man kommer senast från en blytung bortavinst mot Djurgården efter att Botheim gjorde matchens enda mål i 94 minuten. AIK är också obesegrade men har två oavgjorda resultat. I sådana här stormöten brukar det löna sig att titta på historiska resultat mellan lagen. Skåningarna har faktiskt inte förlorat på hemmaplan i Allsvenskan eller Svenska cupen mot AIK sedan 2001! Det har dock spelats en del oavgjorda matcher. Vi tror ändå att ett vrålstarkt Malmö visar vem som bestämmer inför hemmafansen och vinner mot Gnaget.

IFK Värnamo - Halmstads BK | 14:00

1: 2.20 | X: 3.55 2: 3.20

Speltips: IFK Värnamo att vinna (1)

IFK Värnamo fick med sig en poäng i premiären borta mot Elfsborg och knep en stark uddamålsseger borta mot Sirius i fjärde omgången. Men i övrigt har det gått trögt och laget jagar sin första hemmaseger. Halmstad täppte senast till truten på Hammarby och vann med 2-1 hemma på Örjans Vall. I Svenska cupen tidigare i år möttes IFK Värnamo och Halmstad, den gången vann Halmstad med 0-1. Vi ser framför oss en jämn och målsnål match även den här gången. Men att ett taggat och revanschlystet IFK Värnamo får en ypperlig chans att ta säsongens första hemmaseger. Vi tror IFK Värnamo tar tre poäng.

BK Häcken - IFK Norrköping | 16:30

1: 1.60 | X: 4.20 | 2: 5.30

Speltips: Häcken att vinna (1)

Häcken har verkligen fått upp farten efter en trög start och kommer in i den här matchen med tre raka segrar. Norrköping har inlett svajigt men kommer senast från en imponerande insats mot Elfsborg. Peking vände ett 0-2-underläge i paus till en 4-2-vinst efter fyra mål på lite drygt 30 minuter. Trots detta tror vi att ett formstarkt Häcken med hemmapubliken i ryggen kommer att bli ett nummer för stort för östgötarna. Speltips: Häcken vinner.

Djurgårdens IF - GAIS | 16:30

1: 1.50 | X: 4.50 | 2: 6.20

Speltips: Djurgårdens IF att vinna (1)

Djurgården förlorade mot Malmö senast vilket innebär den andra förlusten i rad. Samtidigt tog GAIS sin andra raka vinst och ligger inför omgången på en fjärdeplats med 9 poäng. En spännande match på förhand mellan två lag som möter varandra för första gången sen 2012. GAIS hoppas rida vidare på vinnarformen medan Djurgården vill studsa tillbaka. Två bra lag men där Djurgården får ses som favoriter sett till spelarkvalité och hemmaplan. Vi tror på hemmavinst.

Måndag

Brommapojkarna - IFK Göteborg | 19:00

1: 2.35 | X: 3.60 | 2: 2.90

Speltips: Brommapojkarna att vinna (1)

Brommapojkarna kryssade mot Sirius senast (1-1), i en match där man tog ledningen men sedan drog på sig ett rött kort. Samtidigt fick Göteborg se sig besegrade av stadsrivalerna Häcken. Man skapade förvisso en del under matchens gång men lyckades ändå inte göra mål. BP har näst högst xG efter 5 omgångar, endast Malmö är bättre. BP har inte förlorat en tävlingsmatch hemma på full tid i år och vi tror inte att man gör det nu heller.

IF Elfsborg - IK Sirius | 19:00

1: 1.75 | X: 4.00 | 2: 4.35

Speltips: Oavgjort (X)

Sirius fick med sig en poäng mot BP senast trots att man spelade med en man mer från minut 54. Uppsalalaget inledde med två raka vinster men har nu 1 poäng på sina tre senaste matcher. Samtidigt förlorade Elfsborg sin tredje match i rad när man föll med 4-2 mot Norrköping efter en 2-0 ledning. En spännande match där Elfsborg jagar sin första hemmavinst denna säsong men där vi tror att det slutar oavgjort.

Mjällby AIF - Kalmar FF | 19:00

1: 2.20 | X: 3.35 | 2: 3.35

Speltips: Mjällby att vinna (1)

Mjällby förlorade borta mot Västerås senast (1-2), vilket innebar att man blev första laget att göra så denna säsong. Samtidigt föll Kalmar hemma mot GAIS med 2-3. Hemmalaget har tredje högsta xG i ligan denna säsong bakom BP och Malmö, medan Kalmar har fjärde lägst. Kollar vi åt andra hållet, motståndares xG, har Mjällby näst lägst medan Kalmar har näst högst. Mjällby har inte förlorat en tävlingsmatch mot Kalmar sedan 2021 och vi tror inte att man gör det nu heller.

Hammarby IF - Västerås SK | 19:10

1: 1.70 | X: 4.15 | 2: 4.50

Speltips: Hammarby IF att vinna (1)

Hammarby har inte direkt fått någon drömstart i årets Allsvenskan. Efter 5 matcher står man på 6 poäng. Bajen har vunnit sina två hemmamatcher men förlorat samtliga tre bortamatcher. Man kommer till den här matchen med två raka förluster. Västerås tog sin första trepoängare i förra omgången då man vände och vann mot Mjällby. Innan dess hade man åkt på fyra raka torsk. Det ska dock sägas att man mött storlag som Malmö och AIK direkt i inledningen av säsongen. När Västerås ställs mot ett hemmastarkt Bajen, som har en av de största supporterskarorna i hela Allsvenskan i ryggen, tror vi nykomlingarna blir några nummer för små. Bajen lär inte minst vara revanschsugna efter förlusten hemma mot just Västerås i Svenska cupen tidigare i år. Vi tror att Stockholmslaget vinner.

*Angivna odds kan komma att ändras

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.