Elitserien bandy odds hos nya expekt

Elitserien i bandy har spelats i olika format, fram och tillbaka, från 1931 och framåt. Det är en av världens mest prestigefyllda tävlingar inom sporten bandy och ligan huserar några av världens främsta bandyspelare. Smeknamnet “vinterns fotboll” blir logiskt när man ser till hur en match spelas och vilka regler som gäller.

Hos nya expekt hittar du Elitserien bandy odds genomgående från grundserien till den klassiska bandyfinalen som spelas framåt vårkanten. Du kan ta del av flera olika spel- och oddsmarknader både inför match och som livebetting hos nya expekt.

Elitserien bandy betting

Den nuvarande varianten av högsta serien i bandy tog sin form inför säsongen 2007/08. Då övergick Allsvenskan till Elitserien, som är en serie som består av 14 klubbar från stora delar av landet. Den första upplagan av Elitserien i bandy vanns av Edsbyns IF efter en klassisk seger mot Sandvikens AIK på anrika Studenternas IP.

Just finalerna på Studenternas IP är en tradition lika stark som någon annan inom svensk idrott. Faktum är att det spelades bandy på platsen för att utse en vinnare av SM-guldet redan 1911. Därefter har Stockholms Stadion och Söderstadion bland annat agerat finalarenor. Men för många bandyälskare ska finalen spelas i Uppsala.

Intresset för bandy märks inte minst vid den stora finalen, då publiksiffran flera gånger gått över 20 000 åskådare. Fram till finalen spelas flera matcher i grundserien. Slutspelet fram till finalmatchen har också en tendens att bli mycket spännande.

Hos nya expekt följer vi Elitserien i bandy med stort intresse och ser till att det finns odds att spela på under alla steg av säsongen. Du kan spela på Elitserien bandy odds både i din dator och på dina mobila enheter med hjälp av mobilt BankID. Nya expekt går under svensk spellicens, vilket ger dig trygghet och säkerhet.

Stora matcher i Elitserien

Under en säsong finns det alltid ett par matcher som spelarna, ledarna och fansen skriver in i kalendern direkt. Derbyn och rivaliteter som har grott under åren finns det gott om. Den geografiska placeringen av lagen är en faktor. En annan är kampen om titlar genom åren, som kan göra att det finns ett visst agg och rivalitet mellan klubbarna.

Rivaliteten bidrar till mer dramatik kring matcherna. Oavsett om det är en match i grundserien eller i slutspelet kan du räkna med att spelarna ger några procent mer i den här typen av matcher.

Västerås SK – Hammarby IF

Två av storstadsklubbarna i serien är Västerås SK och Hammarby IF, som har andra sektioner som bidrar till storleken på respektive förening. Båda föreningarna har till exempel elitlag i fotboll. Sett till antalet titlar och finaler är Västerås SK den främsta bandyklubben genom tiderna. Genom åren har flera heta bataljer mot Hammarby IF spelats, något som bidragit till den rivalitet som idag finns mellan klubbarna.

Bollnäs GoIF – Broberg/Söderhamn

Även Bollnäs GoIF och Broberg/Söderhamn Bandy har stått som vinnare av SM-guldet ett par gånger genom åren. Här är det dock det geografiska läget som bidrar till att mötena mellan lagen ses fram emot lite extra. Det tar knappa 40 minuter att ta sig mellan lagens hemmaarenor, vilket är en resa som mängder av bortafans gör när det är dags för match.

Sandvikens AIK – Edsbyns IF

Under perioder har Sandvikens AIK och Edsbyns IF varit två av landets mer framgångsrika bandyklubbar. Det har blivit flera SM-guld åt båda håll, flera gånger dessutom efter ett finalmöte mellan lagen. Här väger den sportsliga historiken tungt och ger matcherna mellan klubbarna lite extra nerv.

Betting i mobilen hos nya expekt

Om du befinner dig på plats på någon av landets arenor eller ser matcherna i goda vänners lag har du kanske inte en dator i närheten. Då går det bra att spela på nya expekts betting i mobilen. Med samma funktioner kan du sköta allt ditt spelande i mobilen eller på surfplattan. Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt.

Nya expekt ger dig ett alternativ att spela på Elitserien bandy betting direkt i mobilens webbläsare. Du surfar in på sajten som vanligt och spelar med ett mobilt BankID. Om du hellre vill ha nya expekt som en app på dina mobila enhet finns appen att tillgå i appbutikerna, både App Store och Google Play.

Genom att spela med mobilt BankID behöver du inte ta till några ytterligare verktyg för att spela i mobilen. Du kan skapa ett konto, göra din första insättning och ta del av samma utbud som du hittar när du spelar via en dator.

Livebetting hos nya expekt

Funktionen för livebetting går hand i hand med att spela betting i mobilen hos nya expekt. Det är också möjligt att spela livebetting via en dator om man föredrar det. Livebetting är en sektion på sajten som ger dig möjligheten att placera spel under tiden som en match eller en tävling pågår. Det gäller för både Elitserien i bandy och för en rad andra sporter du hittar hos nya expekt dagligen.

För att spela på Elitserien live kan du antingen klicka dig in på sporten i menyn eller gå direkt till sektionen för livebetting. Under “live & kommande” hittar du dagens utbud, bestående av sportens främsta tillställningar. Tillsammans med nya expekts livebetting kommer även en Cash Out-funktion som gör att du kan avbryta ett spel i förtid. Då kan du få delar av din insats tillbaka, beroende på hur oddsen ser ut vid det givna tillfället.

Betting live på Elitserien i bandy gör att du kan kombinera den analys du gör inför en match med det som faktiskt händer ute på planen. En utvisning, ett mål eller någon annan händelse kan hjälpa dig att göra en bättre spelanalys.

Odds bandy Elitserien

Marknaderna för betting på bandy påminner en del om den för andra sporter. I slutändan ska en vinnare av Elitserien, det vill säga en SM-guldvinnare, utses. Det kan du kan spela på hos nya expekt. Varje match har också en egen marknad bestående av odds för matchvinnare, det totala antalet mål och handicapspel.

Utbudet varierar beroende på vilken match det gäller. En match i grundserien har av förklarliga skäl inte lika många marknader som den stora SM-finalen har under våren. Däremot kan du räkna med att hitta vanliga oddsmarknader som gör att du kan hitta ett spel som passar just din analys. Här kommer exempel på vad du kan satsa på inom bandy:

  • Turneringsvinnare: Spel på vilken klubb som tar hem SM-guldet.

  • Matchvinnare: 1x2 inför och under varje match. Det finns också en marknad för insatsen tillbaka vid oavgjort.

  • Totala antalet mål: Välj mellan över eller under antalet mål i en match. Linan kan justeras utifrån önskemål.

  • Handicap: Ge favoriten eller matchens underdog ett fiktivt handikapp.

Andra sporter för betting

Nya expekt tillhandahåller ett stort utbud som sträcker sig över en mängd olika sporter, ligor och turneringar. Tanken är att erbjuda ett så generöst utbud som möjligt, samtidigt som det inte tummas på detaljer i navigering eller spelkänsla. Produkten ska hålla toppklass hela vägen. Bandy är långt ifrån den enda lagsporten med elva man i varje lag som du hittar odds för hos nya expekt.

Fotboll har länge varit den största sporten både när det kommer till intresset i samhället och för betting på nätet. Hos nya expekt samlas odds på fotboll från Allsvenskan, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1, Champions League och stora mästerskap för landslag. Här finns likheter med bandy, som också spelas över 2x45 minuter och med 22 man på plan.

FAQ

Vilka har vunnit Elitserien i bandy flest gånger?

Det är Västerås SK som har tagit hem SM-guldet i bandy flest gånger genom historien. Från det egentliga grundandet, 1931, har det blivit en bra bit över 20 titlar. Än idag är klubben från “gurkstaden” en av landets stora bandyklubbar. Med jämna mellanrum är man med och slåss om SM-guldet.

När spelas VM i bandy?

Världsmästerskapet i bandy spelas på en årlig basis. Det spelas för att utse en guldmedaljör på nationsnivå. Det första mästerskapet spelades 1957 och Sverige har flera guldmedaljer genom åren. Sveriges herrlandslag i bandy är ett av de absolut främsta i världen.

Hur spelas en match i Elitserien i bandy?

Elitserien i bandy avgörs med matcher på 2x45 minuter. Det är elva spelare på plan i varje lag, varav en målvakt. Om det är oavgjort efter 90 spelade minuter slutar matchen oavgjort i grundserien, men i slutspelet tar en förlängning vid för att matchen ska kunna avgöras. Finalen spelas, till skillnad från resten av slutspelet, endast över en match och vanligtvis på neutral plan.

Spelas bandy inomhus eller utomhus?

Bandy kan spelas både inomhus och utomhus. En del lag i Elitserien spelar i stora inomhushallar. Andra lag spelar utomhus. Gemensamt är måtten på planen och det faktum att bandy spelas på is. Många bandyälskare tycker att bandy bör spelas utomhus, men det kan samtidigt vara skönt för publiken om matchen spelas inomhus.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.