MLB betting

Den nordamerikanska baseballigan MLB, Major League Baseball, är en av sportvärldens mest anrika ligor. Från starten 1876 har ligan sett olika format, och intresset har pendlat fram och tillbaka. Intresset har dock aldrig varit större än idag och det gäller inte minst utanför ländernas gränser, där allt fler får upp ögonen för sporten i allmänhet och ligan i synnerhet. Hos nya expekt får du allt du behöver för att spela på MLB odds.

MLB odds

Även om baseball och MLB är en anrik tävling har det inte alltid varit en självklarhet på den svenska bettingmarknaden. Nya expekt har för avsikt att erbjuda fans av sporten och spelare i allmänhet en stabil produkt där du inte behöver oroa dig för att missa något när det kommer till MLB odds.

Under säsongen kan du ta del av odds från MLB både inför och under pågående match. Eftersom en match i MLB i regel pågår en längre tid finns det gott om möjligheter och tillfällen att placera spel på MLB live odds och därefter följa utvecklingen direkt via den livestreaming som finns på sajten.

Ett par marknader sticker ut bland spelarna och är mer populära än andra. Spel på MLB skiljer sig från många andra sporter då systemet kring att räkna och samla poäng är annorlunda. Det gör också att betting på MLB är annorlunda.

  • Titelvinnare: Spela på vilket lag som tar hem MLB-titeln.
  • Matchvinnare: MLB betting på vilket av två lag som vinner en match.
  • Asian handicap: Ge något av lagen en fiktiv pluslina eller minuslina.
  • Över/under: Välj om du tror att det ska bli över eller under ett visst antal poäng i matchen.
  • Innings: Spela på antingen vinnare, asian handicap eller över/under på enskilda innings, en omgång, i MLB.

Så spelas MLB

För den som inte är insatt kan upplägget kring en säsong i MLB verka något förvirrande. Vi ska göra vårt yttersta för att förklara hur det ser ut från säsongsstarten, som oftast äger rum i slutet av mars, till det att slutspelet avgörs framåt den sena hösten. Till att börja med är MLB den serie bland nordamerikanska sporter och ligor som spelas över flest omgångar.

Det nuvarande formatet innebär att varje lag spelar totalt 162 matcher i grundserien. Varje klubb har 13 matcher mot vardera klubb, fyra till antalet, i samma division. Därtill väntar 64 matcher fördelade mot tio lag i samma liga och slutligen 46 matcher fördelade på 15 lag i den motsatta ligan.

MLB är först och främst uppdelat i två olika ligor, National League och American League. Varje liga innehåller i sin tur tre olika divisioner. Allt som allt innehåller MLB totalt 30 klubbar som sträcker sig från San Francisco i väst till Boston i öst. Ligans enda kanadensiska lag finns i Toronto. Bland ligans klubbar är det ett par som sticker ut ur ett historiskt perspektiv.

New York Yankees

En klassisk klubb som många förknippar med baseball, men också med kläder och annat vid sidan om sporten. Från 1923 och framåt har New York Yankees samlat på sig 27 titlar i World Series, det slutspel som avgör vilket MLB-lag som blir mästare. Laget har bland annat vunnit fem titlar i rad. Detta skedde mellan åren 1949-53.

Boston Red Sox

Även Boston Red Sox varumärke sträcker sig långt bortom klubbens sportsliga framgångar. Det är ett lag som inte minst har varit framgångsrikt under 2000-talet, även om man historiskt sett är en bra bit bakom nämnda Yankees. Boston är en klassisk sportstad i allmänhet, vilket Red Sox bidrar starkt till.

Oakland Athletics

Oakland Athletics är långt ifrån den mest framgångsrika klubben i MLB. Om vi snackar om enstaka titlar är frågan om inte segern i World Series 2002 är den mest häpnadsväckande vinsten någonsin. Ett högst mediokert lag på pappret vann med hjälp av ett system som byggde på avancerad statistik. Det är något man pratar om fortfarande.

MLB betting hos nya expekt

Att MLB är den med marginal största ligan för baseboll i världen märker du hos nya expekt. När du klickar in på baseboll i menyn är det, förutsatt att det är säsong, MLB som syns överst i utbudet. Du hittar MLB odds både inför matcher och MLB live betting under tiden att matcherna pågår.

Eftersom MLB är en liga med ett högst intensivt spelschema är det inte många dagar och nätter som är utan några spelobjekt över huvud taget. Till en början ser du utbudet över dagens hetaste matcher, men kan enkelt hitta spel för samtliga matcher i närtid.

Mycket av sportens popularitet i vissa delar av världen kretsar kring den historia som finns att ta del av. Baseboll har spelats i generationer och det bidrar till att matcherna samlar storpublik vecka ut och vecka in. För dig som inte kan ta del av upplevelsen på plats finns nya expekts utbud av odds tillgängligt för att addera någonting annat.

Med nya expekt spelar du på MLB odds under en svensk spellicens, vilket garanterar din säkerhet och trygghet som spelare. Du har smidiga metoder för registrering, insättningar samt uttag och kommer åt upplevelsen var du än befinner dig, antingen genom spel på en dator eller via mobila enheter.

MLB live odds

Merparten av matcherna i MLB spelas sena kvällar och nätter, svensk tid.. Under säsongen, både i grundserien och i slutspelet, kan du hitta MLB live odds i alla dess former.

Fördelen med att spela live visar sig främst i att du kan placera ett spel utifrån händelser i matchen. MLB är en liga i en sport där dagsformen spelar stor roll. Eftersom skavanker och andra anledningar till rotation i lagen kan dyka upp kan det först vara precis vid matchstart eller under själva matchen som alla förutsättningar är tydliga.

MLB live betting & streaming

Kombinationen av att spela på liveodds och samtidigt kolla på matchen är definitivt att rekommendera. Nya expekt tillhandahåller ett utbud av livestreaming på flera olika sporter, ligor och turneringar. Det går att se direkt i webbläsaren på sajten. MLB är en av världens största ligor, som du utan extra kostnad kan följa via livestreaming hos nya expekt.

En livestream ger dig större möjligheter att kunna läsa av mönster, momentum och annat som påverkar eventuella spel under en match. Du kan även kombinera din analys inför en match och använda matchens händelser för att ge mer tyngd åt ett spel eller använda det som en anledning till att avstå spel.

Betting på nya expekt i mobilen

På ämnet, att MLB ofta spelas på för många obekväma tider, har du möjligheten att spela i mobilen hos nya expekt. Det är en funktion som vi ständigt ser till att utveckla och försöker göra så snarlik upplevelsen som du får när du spelar via en dator. Numera kan du sköta samtliga steg i en mobiltelefon eller surfplatta. Spelupplevelsen är med andra ord likvärdig.

MLB betting finns tillgängligt både via en app som du kan ladda ned samt via en mobilanpassad webbsajt. Oavsett vilken väg du väljer att gå kan du registrera ett konto, göra insättningar, spela på MLB odds och slutligen göra ett uttag. Du använder med fördel mobilt BankID på samma mobiltelefon för att slippa skifta mellan olika enheter.

MLB betting tips

När du har blivit varm i kläderna vad det gäller att förstå baseball som sport och MLB som liga kan du sätta igång med MLB betting online. Precis som med övriga sporter, turneringar och ligor finns det ett par tips du kan använda dig av En stark rekommendation är att du redan från start sätter upp en spelkassa, en bankrulle, som du använder för dina spel. Betting handlar mycket om att göra en värdering av ett spel, vilket du gör utifrån statistik, magkänsla och matchbild. Din värdering ska sedan visa sig i den insats som du väljer att placera.

Om du har möjligheten att vänta in matchstart kan det ibland vara avgörande för om du har ett riktigt bra spel på gång. Coacherna tar ibland beslut precis innan matchstart, till exempel valet av pitcher (kastare), som kan påverka chanserna för ett spel.

Spela ansvarsfullt

Som med all betting på olika sporter är det av yttersta vikt att spela ansvarsfullt. Nya expekt är innehavare av en svensk spellicens. Det innebär, utöver det säkerhetsarbete som gör sajten trygg att vistas på, att du själv har verktygen som krävs för att hålla din betting på en lagom nivå.

Känner du att du ligger i riskzonen för ett ohälsosamt spelande finns det ett självtest hos nya expekt, som är till för att du ska kunna undersöka din spelvanor. Om du eller någon du känner har ohälsosamma spelvanor finns stödlinjen.se för tips och råd. Spelpaus finns också tillgängligt, om du vill ta en paus från betting och andra former av spel.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.