Betting på Tour de France odds hos nya expekt

Tour de France är en klassiker i idrottssammanhang och den största tävlingen som en manlig cyklist kan vinna. Under ett par veckors tid testas både kroppen och det mentala hos cyklisterna när tuffa etapper avlöser varandra. Terrängen, tempot och svårighetsgraden varierar och bjuder såväl åkare som tittare på en hisnande upplevelse. Samtidigt som tävlingen pågår kan man spela på Tour de France odds hos nya expekt.

Tour de France betting

Cykling är en sport som får ett allt större utrymme när det kommer till tittarsiffror, medialt intresse samt bettingutbud. Hos nya expekt kan du hitta odds från flera cykeltävlingar under året. Sportens flaggskepp är Tour de France, den stora tävlingen som avgörs i Frankrike.

Tour de France är en årligt återkommande cykeltävling som i kombination med Vuelta a Espana och Giro d’Italia utgör en treenighet av stora etapplopp. Cyklister har samlats för att tävla i Frankrike sedan 1903. Numera avgörs vissa etapper i Tour de France utanför den franska landsgränsen.

Tävlingen går av stapeln i juli varje år och pågår under tre veckors tid. Tour de France består i sin tur av 31 etapper, alla runt 200 kilometer långa. Den som avverkar hela tävlingen har i slutändan cyklat över 350 mil. I sällskap med ett par andra tävlingar i sportvärlden är Tour de France en av de mer anrika och klassiska tävlingarna som finns.

Deltagarna samlar poäng i varje etapp. Etapperna består av bland annat linjelopp, tempolopp och bergsetapper. Den sista etappen har målgång på Champs-Élysées i Paris, och är en klassisk och prestigefylld etapp. Bergsetapperna brukar fånga det största intresset eftersom dessa spelar en stor roll i vem som vinner Tour de France.

Tour de France – vad behöver man veta?

I slutändan ska en mästare av Tour de France utses, ett resultat som baseras på totaltiden från alla etapper. Det delas även ut poäng. De 15 bästa cyklisterna i ett lopp får alltid poäng. Vinnaren av en rak etapp, det vill säga tempolopp eller linjelopp, får 45 poäng på grund av etappens exklusivitet. Vinnaren i en bergsetapp får 20 poäng att addera till totalställningen.

Mycket i Tour de France kretsar kring färgerna på tröjan som cyklisterna har. Den gula ledartröjan är en klassisk sådan. Därtill finns en rödprickig tröja och en grön tröja. Samtliga har en mening och tilldelas till ledarna av olika sorters etapper under tävlingens gång.

Ledartröjan – gul

Den gula ledartröjan bärs av den som vid tillfället har den lägsta totaltiden för Tour de France och är därmed den klart viktigaste. Vem som ska bära tröjan bestäms genom att addera samtliga tider som har gått åt till att fullfölja tidigare etapper i Tour de France det året. Den cyklist som har den lägsta totaltiden leder också tävlingen. Tröjan har varit en del av Tour de France sedan 1919.

Bergspriströjan – rödprickig

Om en cyklist är som bäst på bergstapperna, som utgör en stor del av Tour de France, kan han tilldelas den rödprickiga tröjan. Syftet är fortfarande att samla poäng. Den som innehar Bergspriströjan i Tour de France är dock den som har passerat bergstoppen snabbast i tävlingarna.

Poängtröjan – grön

Även den gröna tröjan tillägnas en cyklist som har presterat bra i totalen, precis som den gula ledartröjan. Här spelar poängen en allt större roll. Poäng delas ut genom segrar i tävlingens etapper samt genom olika spurtpriser som arrangören placerar ut längs vägen. Den som bär den gröna poängtröjan har flest poäng hittills.

Svenskar i cykelsporten

Svenska framgångar i Tour de France är än så länge lätträknade. Det var främst under 1970-talet, när cyklisten Gösta Pettersson var aktiv, som det var någorlunda nära en titel. Han kom trea i totalen 1978. Knappt 30 år senare blev Magnus Bäckstedt den första svensken att vinna en etapp.

Tour de France avgörs inte på damsidan. Däremot var Susanne Ljungskog framstående i cykelsporten under tidigt 2000-tal. Hon vann VM-guld i linjelopp både 2002 och 2003. Emma Johansson, även hon aktiv under den tiden, tog med sig ett OS-silver hem från OS i Peking 2008.

Tour de France betting i mobilen

Om du vill spela på odds från Tour de France kan du använda dig av en mobil enhet, mobiltelefon eller surfplatta, och placera ditt spel via den.

Via nya expekts app kan du sätta upp ett konto med BankID och göra din första insättning. Sedan navigerar du dig fram till att hitta det du söker i utbudet och får en bra överblick kring alla marknader och odds. Du har samma funktioner som om du spelar via en dator.

Om du inte är intresserad av att ladda ner nya expekts app kan du spela på Tour de France direkt i din mobila webbläsare. Nya expekt har nämligen tagit fram en mobilanpassad webbsajt som ger tillgång till samma produkt som via en dator.

Livebetting hos nya expekt

Det är inte bara cykelsport, utan många andra stora sporter, som finns tillgängliga för livebetting hos nya expekt. Utbudet är stort för att det ska finnas liveodds för våra olika spelare.

Väl inne på sektionen för livebetting kan du klicka in på respektive sport för att se vilka tävlingar som är igång och vilka som startar inom kort. Under Tour de France körs det en etapp varje dag..

Under en etapp händer det mycket som kan påverka våra Tour de France odds. Om du spelar live under tiden, något som går att göra i mobilen, kan du använda det du ser under tävlingen. Finns det någon cyklist som ser formstark ut för dagen? Det har du möjlighet att bilda dig en uppfattning om innan du placerar ett spel på liveoddsen.

Tour de France odds

Odds för Tour de France betting skiljer sig en aning mot merparten av oddsen på andra sporter eller tävlingar hos nya expekt. Istället för spel på matchvinnare, över/under och diverse handikappspel ligger fokus mer på vinnare av etapper, vinnare av hela tävlingen och spel på tidigare nämnda ledartröjor.

Vem som vinner totalställningen och därmed hela Tour de France går det att hitta odds på flera månader innan tävlingens början. Du kommer också att kunna spela på vem som vinner respektive etapp och andra specialspel för varje deltävling.

  • Totalställning: Odds för vilken cyklist som vinner Tour de France.
  • Etappvinnare: Spel på vinnare och andra placeringar av varje etapp.
  • Ledartröjor: Spela på vilken cyklist som tar hem respektive ledartröja.

Spela ansvarsfullt

Gemensamt för all typ av betting och spel hos nya expekt är att den ska utföras på ett ansvarsfullt sätt. Nya expekt förser sina spelare med flera verktyg kopplade till just ansvarsfullt spelande. När du loggar in första gången behöver du sätta gränser för ditt eget spelande. Det är ett sätt att kontrollera dina spelvanor och säkerställa ett ansvarsfullt förhållningssätt till spel.

Om du har några frågor eller funderingar finns nya expekts kundtjänst bara ett par klick bort. Det finns även en FAQ-avdelning som ger dig chansen att hitta svaren på vanliga frågor på ett enkelt sätt.

Om du behöver tips och råd kring ditt spelandel finns Stödlinjen.se tillgängligt dygnet runt. Nya expekt erbjuder också ett självtest där du får en överblick på dina spelvanor. Om du har problem med spelandet kan du vända dig till Spelpaus för att stänga av dig själv från allt spelande i Sverige.

FAQ

När avgörs Tour de France?

Startdatumet varierar för Tour de France, men premiären är alltid under juli månad. Därefter tävlar cyklisterna i ett intensivt schema under tre veckors tid. Vinnaren kan vara mer eller mindre klar innan den sista etappe, men ofta blir det en dramatik ända in i slutet.

Hur många cyklister deltar i Tour de France?

Antalet deltagare i Tour de France varierar men brukar ligga strax under 200. Dessa är i sin tur uppdelade i olika stall, precis som i till exempel Formel 1. Under tävlingens gång brukar ett par åkare falla bort som en följd av skador, sjukdom eller dålig form.

Vem har vunnit Tour de France flest gånger?

Det är faktiskt en kvartett av cyklister som har flest vinster i Tour de France. Jacques Anquetil från Frankrike, Eddy Merckx från Belgien, Bernard Hinault från Frankrike och Miguel Indurain från Spanien ingår i sällskapet. Den sistnämnda är den enda som har vunnit tävlingen fem gånger i rad.

Hur tävlar cyklisterna i Tour de France?

Cyklisterna i Tour de France tävlar både individuellt och i lag, så kallade stall. Laget kommer till nytta när det kommer till att taktiskt genomföra ett lopp till den främsta cyklistens fördel. I slutändan är det individen som får den största uppmärksamheten efter en seger i Tour de France.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.