Cykling odds för betting hos nya expekt

Cykelsporten har ett starkt fäste världen över och har stora tävlingar som återkommer årligen. Oavsett om det är Tour de France, Giro d’Italia eller någon av grenarna i de olympiska spelen kan du hitta cykling odds hos nya expekt, med spel både i din dator och på mobila enheter.

Med nya expekt får du ett stort utbud odds på cykeltävlingar under stora delar av året. Både större och mindre tävlingar täcks in. Med spel under svensk licens kan du dessutom räkna med en trygg och säker spelupplevelse ända in på upploppet.

Nya expekt erbjuder cykling betting

Cykelsporten är betydligt större än vad många tror. Det är inte bara den typen av cykelsport som du ser i samband med stora tävlingar som Tour de France eller Giro d’Italia, även om det är tävlingar som är starkt förknippade med sporten. Det finns en mängd andra grenar som utgör cykelsporten i stort.

Det första cykelloppet som finns dokumenterat på ett eller annat sätt anordnades redan på mitten av 1800-talet i Paris. Ett par år senare kördes det första loppet mellan två städer, där starten ägde rum i den franska huvudstaden. Med andra ord är det ganska säkert att lägga uppkomsten av cykelsporten på Paris meritlista.

Betting på cykling har varit en del av nya expekt under en längre tid. Som ett av marknadens äldsta spelbolag har du länge kunnat hitta odds i olika former på denna anrika sport. Det som har ökat genom åren är utbudet, främst när det gäller antalet marknader som finns att spela på.

Cykelsporten kan se lite olika ut. Medan vissa cykeltävlingar är mer specifika för särskilda grenar har till exempel sommar-OS, som cykelsporten också är en del av, en mängd olika grenar. Cykling på landsväg, i bergsterräng och inomhuscykling är bara några olika format av sporten. Alla cyklister har inte som främsta mål att tävla i klassiska etapplopp.

Stora tävlingar för betting på cykel

Med jämna mellanrum arrangeras tävlingar med en något högre status än andra. OS och tävlingar inom extremsport i all ära, det är medlemmarna i “Grand Tours” som har högst status. Grand Tours består av en trio av årliga cykeltävlingar som samlar sportens främsta idrottsmän.

Grand Tours består av tre etapplopp som körs i Frankrike, Italien och Spanien, med vissa lopp som sträcker sig in i andra omkringliggande länder. Tour de France har högst status, men följs tätt därefter av Giro d’Italia och Vuelta a Espana som arrangeras i Italien respektive Spanien.

Tour de France

Den första upplagan av Tour de France avgjordes redan 1903. Tävlingen återkommer årligen under sommaren och körs, som namnet avslöjar, på vägar runt om i Frankrike. Etapploppen körs under cirka tre veckor och är 21 till antalet. Etapperna körs på landsvägar, i bergen och på både större och mindre orter. Tour de France är ett av världens största idrottsevenemang som lockar åskådare från flera kontinenter.

Giro d’Italia

Även Giro d’Italia har anor från tidigt 1900-tal. Många säger att det är en tävling som är mer påfrestande för en cyklist än till exempel Tour de France. Bland annat finns det stigningar, så kallade bergsetapper, som körs närmare 3000 meter över havet. Giro d’Italia brukar köras i inledningen av maj månad.

Vuelta a España

Vuelta a Espana körs sist av nämnda tävlingar och startar i slutet av augusti. Den första upplagan arrangerades 1935 med en vinnare från Belgien, Gustaaf Deloor. Målgången sker i huvudstaden Madrid. Dessförinnan avverkas etapper både på landsvägar och i landets mer bergiga områden.

Spela på cykling med en välkomstbonus

Din första tid på nya expekt kommer med ett välkomsterbjudande, förutsatt att du inte har hämtat en bonus tidigare. Alla nya spelare på sajten kan aktivera en bonus vid en insättning på minst 100 kronor. Summan du placerar på ditt första spel matchas med ett gratisspel på upp till 1 500 kronor. Det är storleken på din insättning som avgör storleken på gratisspelet.

Det är en bonus per spelare som gäller och endast nya kunder kan hämta en välkomstbonus. Din bonus omfattas inte av något omsättningskrav. När du har aktiverat ditt gratisspel har du 60 dagar på dig att använda gratisspelet. Lägsta odds för erbjudandet är 1.80.

Cykling odds

Betting på cykling kommer med olika oddsmarknader beroende på vilken gren och tävling det gäller. Rör det någon av ovanstående tävlingar med flera etapper hittar du odds både för varje etapp och för slutställningen. Spela på placeringar, dueller och särskilda händelser i ett lopp.

Odds på grenar som ingår i OS kan vara på allt från medaljstriden till huruvida det blir en ett nytt världsrekord eller inte. Utbudet av cykling odds hos nya expekt hittar du under kategorin i oddsmenyn. Därifrån kan du klicka dig vidare till specifika tävlingar. Med sökfunktionen hittar du rätt tävling med hjälp av namnet på tävlingen eller namn på tävlande.

  • Slutställning: Odds på tävlingar i cykel för vem som vinner en tävling. Går att hitta på bland annat Tour de France och Giro d’Italia.
  • Etappvinnare: Spela på vilken cyklist som vinner varje etapp. Förekommer i årets stora tävlingar.
  • Ledartröjor: Spela på vilken cyklist som tar hand om ledartröjan. Stora etapplopp har ett par olika ledartröjor.
  • Dueller: Två cyklister sätts i en duell mot varandra. Det är upp till dig att välja vem den inbördes vinnaren blir.

Betting i mobilen hos nya expekt

Du kan nå oddsutbudet för cykling hos nya expekt på olika sätt. Om det är en tävling som körs över flera dagar kan det vara svårt att boka in alla starttiderna, men då kan du spela på nya expekt i mobilen till exempel.

Genom att ladda ner nya expekts app kan du spela både i din mobiltelefon eller surfplatta. Du spelar i ett komprimerat format och med mobilt BankID som verktyg för att sköta registrering samt insättningar och uttag. Om du föredrar att spela i webbläsaren i din mobil gör du det precis som när du spelar via en dator: genom att surfa in på sajten.

Livebetting hos nya expekt

Ett cykellopp tenderar, förutsatt att det inte är ett tempolopp eller till exempel en BMX-tävling, att vara en längre tid. En etapp körs över ett par timmar, varav mycket kan hända under loppets gång som påverkar utgången. Du kan dra lärdomar av den här typen av händelser och spela på livebetting hos nya expekt.

Om du vill spela på utgången av upploppet i ett race klickar du in på sektionen för livebetting på sajten. Väl där hittar du det pågående utbudet för en mängd olika sporter. Cykling, fotboll, tennis, basket och bordtennis är exempel på sporter som går att hitta i live-utbudet med jämna mellanrum.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Sporter som påminner om cykling, både vad gäller upplägget och träningsform, finns det gott om. När landsvägarna och bergen snöar igen under vinterhalvåret riktar vi blickarna mot skidspåren. Världscupen, Tour de Ski, VM och OS är några av tävlingarna som återkommer och där inte minst svenska framgångar ökar intresset för sporten.

Likt cykel finns det en rad olika grenar och discipliner för skidåkare. Världscupen i slalom, storslalom, sprint, skidskytte och mer därtill står på schemat vecka ut och vecka in under vintern. Självklart hittar du odds från nya expekt som du kan spela på, både inför en tävling och live medan den pågår.

Sporterna som finns i det övriga utbudet på sajten är olika stora och populära. Utbudet av betting på fotboll, tennis, ishockey, basket och andra världssporter är väldigt stort. Där finns alla möjliga oddsmarknader tillgängliga.

FAQ

Är cykling med i OS?

Cykling har funnits med vid samtliga olympiska sommarspel sedan starten 1896. Bancykling, landsvägscykling, terräng och BMX får alla en plats vid en av våra största idrottshändelser. Emellanåt dyker det upp svenska utövare som plockar hem OS-medaljer av olika valörer i cykling.

Finns det SM i cykling?

Ja, det finns flera olika SM-tävlingar inom cykelsporten. Ett exempel är SM Landsväg Masters som anordnas av Svenska Cykelförbundet. Cykel (kortbana) finns också med under SM-veckan. Cykelsporten är stor och innehåller många andra discipliner också.

Har någon svensk vunnit Tour de France?

Nej, det finns ingen svensk cyklist som har vunnit Tour de France. Gösta Pettersson är den bäst placerade svensken genom tiderna. Han slutade trea i Tour de France år 1970. Magnus Bäckstedt är den enda svenska cyklist som har vunnit en etapp i tävlingen. Det var 1998.

Hur spelar jag på cykling odds hos nya expekt?

Du har möjligheten att spela på cykling betting via olika enheter och dessutom via olika plattformar. Vid spel på en dator är det webbsajten du besöker. I mobila enheter finns nya expekt både i webbläsare och som en app. Sök på cykel som sport, en specifik tävling eller en deltagare för att hitta rätt bland alla tusentals odds på sajten.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.