Guide för betting på A-League

Fotbollen växer så det knakar i många delar av världen, inte minst i länder där andra sporter har dominerat i många år. Australien och Nya Zeeland är länder som har tagit stora kliv på fotbollsfronten på senare år.

Deras herrlandslag har till exempel kvalificerat sig för stora mästerskap vid flera tillfällen. Sommaren 2023 arrangerade man dessutom damernas VM och i de inhemska ligorna ökar kvaliteten för varje säsong som går.

Högstaligan för australiska och nyzeeländska lag på herrsidan heter A-League. Det är en liga som grundades i början av 2000-talet, närmare bestämt 2005/06. Här spelar både inhemska stjärnor och kända namn från andra delar av världen.

A-League består, från och med säsongen 2024/25, av 14 lag från nämnda nationer. Bland klubbarna som har varit lite mer framgångsrika sedan ligan grundades finns bland annat Sydney FC, Melbourne Victory och Brisbane Roar.

Till skillnad från många andra fotbollsligor som är populära hos nya expekt har matcherna i A-League ofta avsparkstider under morgonen eller förmiddagen svensk tid, vilket ger en annan typ av upplevelse än betting på europeiska ligor och turneringar. Däremot är det en liga som, likt många andra, spelas från höst till vår.

Avslutningsvis spelas ett slutspel under våren för att avgöra vilken klubb som tar hem titeln. Finalen i slutspelet spelas på en tidigare bestämd arena och har bland annat ägt rum i Sydney, Melbourne och Adelaide genom åren. Klubbarna som slåss om titeln kan också säkra sin biljett till AFC Champions League.

Det ökande intresset för A-League även bland svenskar är något som vi på nya expekt tar fasta vid. På sajten erbjuder vi ett växande utbud av A-League betting odds, kombinerat med en trygg och säker upplevelse.

Utöver ett brett utbud av A-League betting odds finns det funktioner som du kan använda för att optimera din upplevelse. Ta del av bland annat livebetting, livestreaming och vår egen spelbyggare.

Betting på A-League

Hur ser en typisk bettingupplevelse ut för A-League hos nya expekt? För det första kan du ta dig an din betting på olika sätt. Spela antingen via din dator, i webbläsaren på din mobila enhet eller genom nya expekts app.

Klicka in på sektionen för Sport på sidan. Härifrån kan du antingen klicka dig vidare med hjälp av kategorierna i menyn för att hitta rätt liga eller använda vår sökfunktion. Oavsett väg hittar du A-League betting odds snabbt och smidigt.

Till en ligamatch i A-League finns det cirka 300 olika spelalternativ. Genom att klicka in på varje match hittar du det mest populära utbudet och kan sedan klicka in på diverse spelarspecialer, hörnspel, Asian Lines och mycket mer.

Populära odds på A-League

Med hundratals marknader att välja mellan kan du spela på exakt det utfall som du önskar för en match i A-League. Odds som du hittar hos nya expekt berör både resultatet i själva matchen samt olika sidomarknader.

Innan säsongen drar igång kan du spela på A-League betting odds på vilket lag som tar hem titeln. Den marknaden finns kvar under säsongen och du kan självklart även betta på varje enskild match, både inför avspark och live.

Serievinnare: A-League betting odds för vilken klubb som vinner titeln. Spela antingen innan eller under säsongen.
Matchvinnare: Odds på varje enskild match för vilket lag som vinner matchen. Använd klassiska 1x2 eller spela med insatsen tillbaka vid oavgjort. Över/under: A-League odds för över och under ett visst antal mål, hörnor eller kort. Justera linan efter eget önskemål. Asian handicap: Jämna ut oddsen för en match. Lägg till ett fiktivt handikapp för hemmalaget eller bortalaget. Spelarspecialer: Välj till exempel ut en spelare som du tror gör första målet i matchen, eller nätar under full tid.

A-League betting live

Det är inte bara inför match som det finns ett rikligt utbud av A-League betting odds att ta del av på sajten. Även efter avspark, hela vägen fram till slutsignal, kan du spela på ovan nämnda populära odds hos nya expekt.

När man spelar live kan man addera statistik och händelser från det som faktiskt händer på planen till den analys som man har gjort inför en match. Om du inte är säker på ett spel innan avspark kan du utan problem avvakta tills du ser vilken sida lagen eller spelarna har vaknat på.

Livebetting hos nya expekt finns tillgängligt från ett par minuter innan matchen startar fram till den blåses av. Avdelningen för livebetting når du från startsidan för Sport. Klicka där på “Live” i menyn till vänster.

Funktioner för A-League betting hos nya expekt

Livebetting och livestreaming är två uppskattade funktioner som adderar en extra dimension till upplevelsen hos nya expekt. Det finns dessutom fler funktioner för betting, både i allmänhet och för betting på A-League.

Genom att klicka på två eller flera val från samma match i A-League aktiverar du vår bet builder. Det är en funktion som gör att du kan kombinera odds från samma match och behöver därmed inte förlita dig på resultatet från en annan tillställning.

Du kan både spela kombinationsspel och systemspel från samma match. Välj till exempel ut fyra olika odds och spela dessa i dubblar, tripplar eller bara i en klassisk fyrling. Med alternativet “Pre-packs” får du färdiga kombinationsspel på samma match från oss.

Största matcher för betting på A-League

Trots att A-League i sig inte har spelats under alltför många år finns det flera rivaliteter som har byggts upp sedan starten. Det är möten som har ett lite större värde för klubbarna och deras anhängare, på grund av antingen sportslig, geografisk eller historisk rivalitet.

Melbourne City – Melbourne Victory

Mötet mellan Melbourne City och Melbourne Victory kallas kort och gott “Melbourne Derby”. Det är två klubbar från Australiens näst största stad, där Melbourne Victory har en historia av att vara betydligt mer framgångsrika än sina rivaler.

Melbourne Victory gick in i ligan ett par år tidigare än Melbourne City och var etablerade redan när rivalerna kom in. Det är kanske matchen i A-League som kommer med störst laddning, både på och utanför planen.

Sydney FC – Western Sydney Wanderers

Även i Sydney finns det ett derby, som spelades för första gången säsongen 2012/13. Det är klubbarna Sydney FC och Western Sydney Wanderers som bland annat har publikrekordet för en match i A-League sedan starten.

Rivaliteten här handlar främst om det geografiska läget. Sydney FC är klubben med flest titlar i A-League fram till dags datum, vilket innebär att man får ses som storebror i rivaliteten. Western Sydney Wanderers väntar fortfarande på den första mästerskapstiteln.

Perth Glory – Wellington Phoenix

Mellan klubbarna Perth Glory och Wellington Phoenix finns det en slags omvänd geografisk rivalitet. Det skiljer nämligen över 500 mil mellan städerna och mötet lagen emellan har tilldelats titeln “The Distance Derby”.

Som en följd av detta har mötena lagen emellan fått en viss tyngd, mer än den sportsliga som genomsyrar alla matcher i A-League. Mellan klubbarna delas en titel ut i “Long Distance Derby Cup” som baseras på resultat från lagens tre möten under säsongen.

A-League betting tips

För att lyckas med betting på A-League gäller det att ha kunskap och fingertoppskänsla. Hos nya expekt får du verktygen för att lyckas med din betting och det är upp till dig som spelare att nyttja dessa på bästa sätt.

Till att börja med är det viktigt att spela ansvarsfullt. Sätt upp gränser för dina insättningar, förluster och tid för att ha full koll på dina spelvanor. Vi har ett självtest med vilket du kan kolla dina spelvanor för att se till så att du spelar lagom.

Genom att sätta upp en spelkassa just för A-League betting kan du hålla bättre koll på dina vinster och förluster. Portionera ut insatserna för varje spel utifrån hur mycket du tror på spelet i fråga.

På sajten finns statistik för varje match som spelas, bland annat tabelläget, inbördes möten och formen. Använd siffrorna som finns tillgängliga när du ska välja ut ett spel.

FAQ

Vad får vinnaren av A-League?

Om man vinner slutspelet i A-League, som är avgörande för var titeln hamnar, får man, förutom att titulera sig mästare av A-League, även spela i AFC Champions League kommande säsong. Där får man mäta sina krafter mot andra topplag i asiatiska ligor.

Hur spelas A-League?

A-League spelas från höst till vår. Från och med säsongen 2024/25 består A-League av 14 klubbar, en ökning från tidigare tolv. Efter en grundserie går topplagen till slutspel där kampen om titeln fortsätter.

Vilka svenskar har spelat i A-League?

Två välkända svenska spelare som har spelat i A-League är Ola Toivonen och Marcus Antonsson, båda fruktade målskyttar i Allsvenskan på sin tid. Klubbarna som svenskarna representerat är Melbourne Victory respektive Western Sydney Wanderers.

Vilka internationella fotbollsstjärnor har varit i A-League?

Bland spelarna som någon gång har spelat i A-League hittar vi bland annat Alessandro Del Piero, David Villa, Tim Cahill, Harry Kewell och Daniel Sturridge med flera.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.