Spela på AFL betting hos nya expekt

Australisk fotboll är en slags blandning mellan vanlig fotboll och rugby. Hos nya expekt kan du spela på sportens största liga, AFL. De intensiva matcherna och de fysiska närkamperna gör ligan till en underhållande idrott som lockar nya åskådare varje år. Följ med när världens 18 bästa lag gör upp om chansen att krönas till mästare och ta del av ett stort utbud av marknader för både betting och liveodds.

Så spelas AFL

Australian Football League, AFL, är den största tävlingen i världen när det kommer till australisk fotboll – eller Australian Rules som det ofta kallas även i Sverige. Detta är sportens enda helt och hållet professionella liga. Det finns proffsspelare i andra serier, men ingen annan liga i australisk fotboll består enbart av proffs.

AFL liknar i sitt upplägg många amerikanska sportligor, som NHL, NBA och MLS, i det att säsongen är uppdelad i två delar. Samtliga lag deltar först i en grundserie, AFL Premiership, som pågår under majoriteten av säsongen. De åtta bästa lagen går sedan vidare till en finalserie där slutligen två finalister utses.

AFL Premiership

AFL Premiership är alltså grundserien i AFL. Serien består av 18 lag som spelar sammanlagt 23 matcher vardera. Elva matcher går av stapeln på hemmaplan och elva sker på bortaplan. Utöver detta spelas även en ytterligare match på en neutral arena. Fyra poäng delas ut vid seger medan oavgjort ger två poäng.

Skulle två lag hamna på samma poäng räknar man procent för att avgöra vilken klubb som ska vara över den andra i tabellen. Detta görs genom att räkna ut ration mellan gjorda poäng och poäng som har gjorts mot en. Om lagen är lika även då är det poäng i inbördes möten som gäller.

Finalserien

De åtta lag som slutar högst upp i AFL Premiership går vidare till finalserien. Denna pågår i fyra veckor i september varje år och är uppbyggd som en utslagsturnering. Den första rundan består av två kvalificeringsfinaler och två elimineringsfinaler. I vilken typ av match man hamnar beror på ens placering i grundserien.

Vinnarna från kvalificeringsfinalerna går raka vägen till semifinalerna medan förlorarna går till kvartsfinalerna där de ställs mot vinnarna i elimineringsfinalerna. När semifinalerna är färdigspelade återstår bara två lag. Dessa båda gör upp om guldet i finalen, som traditionellt spelas på Melbourne Cricket Ground.

Marknader för betting på AFL odds

När du spelar på AFL odds hos nya expekt finns det flera olika marknader att ta del av. Hur många det är kan variera från match till match, beroende på dess dignitet. Spela på en slutvinnare i grundserien eller betta på hur många poäng det kommer att bli i en specifik match.

  • Vinnarspel: Spela på vilket lag du tror kommer att vinna grundserien eller ta sig till final i slutspelet. Vinnarspel går att spela på både innan säsongen har börjat och medan den pågår.
  • Totalt antal poäng: Klassiskt över/under-spel där en lina läggs för ett visst antal poäng. Du väljer sedan om du tror att det kommer att bli fler eller färre poäng än det givna antalet.

Betting i mobilen

Vare sig det handlar om att AFL betting eller odds på någon annan sport eller tävling finns det flera sätt att spela på hos nya expekt. För den som antingen inte vill eller inte har möjlighet till att spela via datorn finns betting i mobilen där som ett alternativ. Så länge man befinner sig i Sverige och har internetåtkomst kan den som har ett registrerat spelkonto ta del av nya expekts utbud via sin mobila enhet.

Många spelare föredrar att spela på sin smartphone eller med sin surfplatta på grund av det användarvänliga gränssnittet. Om valet har fallit på att spela på det här viset finns det två vägar att gå. Antingen spelar man via den mobiloptimerade sajten som enkelt nås via enhetens webbläsare, eller så laddar man ner nya expekts app gratis på App Store eller Google Play.

För att kunna registrera sig som kund hos nya expekt måste man ha ett svenskt personnummer, vara minst 18 år gammal samt uppfylla övriga krav. Du legitimerar dig med BankID och kan sedan även använda dig av tjänsten för att logga in på ditt konto.

Livebetting hos nya expekt

Livebetting på AFL eller andra sportevenemang och tävlingar påminner till viss del om vanlig betting. Speltyperna liknar varandra, men med den viktiga skillnaden att när du spelar på livebetting regleras oddsen i realtid i förhållande till vad som händer i matchen.

Detta sätt att spela på uppmuntrar till att sätta sig in i matchbilden och forma en analys av vad som sker på planen innan man placerar sitt spel. Det är också ett alternativ för den som helt enkelt inte hann betta innan matchen drog igång.

Betting på Australian Rules hos nya expekt

Hos nya expekt hittar du flera olika ligor och evenemang att spela på i australisk fotboll – även känd som Australian Rules. Detta är landets nationalsport, med AFL som det största dragplåstret. I vårt utbud finner du även spel på AFL damer, men också andra serier som SANFL, VFL och WAFL.

Hur många oddsmarknader som finns att tillgå kan variera från liga till liga. Ju större serie desto fler spelformer att ta del av. Alla spelare med registrerade konton kan spela på samtliga marknader som det finns odds på.

FAQ

När spelas AFL?

AFL spelas från våren fram till början av hösten varje år. När grundserien är över möts de åtta bästa lagen i en finalserie som pågår under fyra veckor i september.

Hur många lag deltar i AFL Premiership?

I AFL Premiership, alltså ligans grundserie, deltar sammanlagt 18 lag. Varje lag spelar 23 matcher under denna grundsäsong.

När spelades den första säsongen i AFL?

Den första säsongen som spelades under namnet AFL gick av stapeln 1990. Ligan har dock existerat i olika versioner och under olika namn ända sedan 1897.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.