Copa America odds & betting hos nya expekt

En av fotbollsvärldens mest prestigefyllda och historierika turneringar äger rum i USA 2024. Då går nämligen Copa America av stapeln. Årets turnering utspelar sig från och med den 20 juni och är den 48 upplagan av mästerskapet.

Här samlas 16 nationer från Nord-, Syd- och Centralamerika för att göra upp om titeln. Argentina är regerande mästare och är ett av tio lag från Sydamerika som spelar i turneringen.

USA har varit värd för Copa America en gång tidigare, 2016. Med ett VM som arrangeras i USA, Kanada och Mexiko 2026 blir årets Copa America en försmak av vad som komma skall.

Den första upplagan av Copa America spelades redan 1916 när Argentina arrangerade mästerskapet. Argentina är också den nation, tillsammans med Uruguay, som har vunnit Copa America flest gånger genom åren.

Brasilien har stått som segrare vid nio tillfällen och är tillsammans med nämnda Argentina en av favoriterna till att vinna Copa America 2024. I mixen av slagkraftiga lag ingår bland annat Mexiko, USA, Uruguay och Colombia.

Arenorna som står som värdar för mästerskapet är 14 till antalet. Matcher spelas på arenor från Santa Clara på västkusten till Miami på landets östra kust. Finalarenan är Hard Rock Stadium i Florida med plats för närmare 65 000 åskådare.

Några av världsfotbollens främsta spelare samlas i sina landslagsdressar för att göra upp om guldet i årets upplaga av Copa America, med underhållning, spänning och dramatik när matcherna avgörs.

Copa Americas historia

Copa America arrangerades årligen under turneringens inledande år, med Argentina först ut som värdland. Där och då bestod turneringen av fyra nationer, ett antal som både minskat och ökat genom åren.

Det var till Copa America 1975, när flera länder i Sydamerika delade på värdskapet, som man kom upp i tio deltagande nationer. Då spelades turneringen för första gången med flera grupper istället för en större grupp med alla lag.

Åren mellan varje turnering har skiftat friskt genom historien, även på senare år. När vi går in i Copa America 2024 gör vi det tre år efter den senaste turneringen i Brasilien. Två år innan dess avgjordes ytterligare en upplaga.

För andra gången någonsin är det 16 lag som deltar i Copa America, med nationer inte bara från Sydamerika, utan, som nämnt, även från övriga delar av de amerikanska kontinenterna.

Med Argentina som mästare från senast är nationen nu uppe i lika många guld, 15 totalt, som Uruguay. Nu har man möjligheten att gå förbi i medaljtabellen och kan göra det med Lionel Messi som frontfigur. Världsstjärnan är hemmahörande i MLS i USA och kommer att vara extra uppmärksammad under turneringen.

Turneringens format

Formatet i Copa America som gäller för 2024 års turnering är detsamma som EM under åren 1996–2012. 16 nationer har lottats in i fyra olika grupper, där två nationer ska gå vidare från varje grupp.

Varje lag möter respektive motståndare i sin grupp en gång. Poängen som samlas in är det som först skiljer lagen åt i tabellen. Därefter följer målskillnad, antalet gjorda mål och slutligen inbördes möten. Copa America spelas med start den 20 juni och finalen äger rum den 14 juli.

Gruppettan och grupptvåan från Grupp A möter grupptvåan respektive gruppettan från Grupp B i kvartsfinal ett och två. Samma upplägg gäller grupperna C och D. Vinnarna i kvartsfinal ett och två möter varandra i den första semifinalen medan vinnarna från kvartsfinal tre och fyra drabbar samman i den andra semifinalen.

I Grupp A ingår bland annat Argentina, Peru och Chile som är bekanta med varandra från tidigare upplagor av turneringen, samt från det sydamerikanska VM-kvalet. Lagen som går till slutspel kan ställas mot bland annat Mexiko och Ecuador.

Värdnationen USA återfinns i Grupp C tillsammans med Uruguay, Panama och Bolivia. Nationerna som går vidare från den här gruppen kan få möta till exempel Brasilien och Colombia i kvartsfinal.

Grupperna i Copa America

Grupp A

 • Argentina
 • Peru
 • Chile
 • Kanada/Trinidad & Tobago

Grupp B

 • Mexiko
 • Ecuador
 • Venezuela
 • Jamaica

Grupp C

 • USA
 • Uruguay
 • Panama
 • Bolivia

Grupp D

 • Brasilien
 • Colombia
 • Paraguay
 • Costa Rica/Honduras

Oddsmarknader för Copa America

Innan och under turneringen finns det Copa America odds tillgängliga hos nya expekt. Spela på vilken nation du tror vinner turneringen, vilka som går vidare från varje grupp och på enskilda matcher under mästerskapet.

En av våra mer populära marknader är spel på vilket lag som vinner Copa America. Här får varje nation ett odds som justeras utifrån resultaten under gruppspelet. Spela i regel på vinnarodds innan turneringen för att få bäst odds på favoriterna.

Copa America betting finns också för varje enskild match i turneringen, där du kan spela på matchvinnare, antal mål, handikappspel och spelarspecialer. Copa America odds finns både inför varje match och live från avspark och framåt.

Oddsfavoriter

Som regerande mästare är Argentina favoriter till att ta hem guldet 2024 enligt Copa America odds på turneringen. Med Lionel Messi, Lautaro Martinez, Paulo Dybala, Julián Álvarez och en rad andra toppspelare har man framför allt en offensiv som är i världsklass.

Brasilien kan också skicka ett slagkraftigt lag. Man har stått för ett svajigt VM-kval så här långt och slår därför lite ur underläge. Med Vinicius Junior i spetsen finns det offensiv kvalitet även här.

Uruguay, Colombia och värdnationen USA är de främsta utmanarna om guldet, sett till Copa America odds på vinnare av mästerskapet.

 • Argentina
 • Brasilien
 • Uruguay
 • Colombia
 • USA

FAQ

Hur ofta spelas Copa America?

Turneringen i Copa America har arrangerats med olika stort mellanrum på senare år. Turneringen 2015 i Chile följdes av ett mästerskap i USA året därpå. Tanken är dock att Copa America ska arrangeras vart tredje år.

I vilka städer spelas Copa America?

Copa America spelas i 14 städer runt om i USA. Arlington, Atlanta, Austin, Charlotte, New Jersey, Houston, Las Vegas, Kansas City och Orlando är bland städerna som står som värdar för matcher under mästerskapet.

Kan jag spela på Copa America i mobilen hos nya expekt?

Ja, ladda ner nya expekts app eller spela via din mobiltelefon och surfplatta genom webbläsaren. Här har du tillgång till samma utbud för Copa America betting och Copa America odds som när du spelar via en dator.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.