MLS odds och betting hos nya expekt

I Major League Soccer, MLS, ställs Nordamerikas bästa lag mot varandra i kampen om att krönas till mästare. Det har spelats klubblagsfotboll i USA och Kanada under flera decennier men det var först efter arrangemanget av fotbolls-VM 1994 som MLS kom till världen.

MLS har blivit en populär tillflyktsort för legendariska fotbollsspelare som vill vara med om ett äventyr utanför de europeiska ligorna. Till exempel gjorde den svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic stort avtryck i serien under sina två säsonger i Kalifornienlaget Los Angeles Galaxy.

Den amerikanska ligan växer i popularitet för varje år som går. Hos nya expekt kan du spela på ett stort sortiment av MLS odds, både inför matcher och som livebetting.

MLS winner odds och andra marknader

Fotboll är en av de mest populära sporterna att spela på hos nya expekt. Därför erbjuder vi ett brett utbud av oddsmarknader att spela på. MLS är inget undantag. Du kan exempelvis spela på vilket lag du tror kommer att vinna slutspelet eller vilken spelare som gör mål i en specifik match. Betting på MLS går att spela på både inför matcher och medan de pågår.

  • Vinnarspel: Spela på vilket lag du tror kommer att vinna Western Conference, Eastern Conference eller slutspelet. Vinnarspel går att ta del av både inför säsongen och medan den pågår.
  • Dubbelchans: Gardera dig genom att spela på två möjliga utgångar i en specifik match. Välj mellan 1X, 12 och X2.
  • Totalt antal mål: Här spelar du på om det blir över eller under ett visst antal mål i en match. Det finns flera alternativ på linor att välja mellan.
  • Målgörare: Spela på att en specifik spelare kommer att göra mål i matchen. Målgörare går att ta del av som singelspel eller ihopslaget med andra spel via nya expekts bet builder-funktion.

Livebetting hos nya expekt

Ibland händer det att man inte placerar ett spel på en match man är intresserad av innan den har börjat. Det kan bero på att man helt enkelt inte har hunnit eller att man vill sätta sig in i matchbilden för att kunna fatta ett mer informerat beslut. Hos nya expekt kan du spela på matcher i MLS medan de pågår via livebetting.

Utbudet av marknader på liveodds liknar de spel som finns att placera inför ett evenemang, men med en viktig skillnad. När du spelar på livebetting ändras nämligen oddsen i realtid i förhållande till vad som sker ute på planen.

MLS betting i mobilen

Hos nya expekt kan du spela på MLS odds på flera olika sätt. Om man av någon anledning inte kan eller vill spela via datorn finns betting i mobilen som ett alternativ. En faktor till att många föredrar att spela via sin smartphone – eller någon annan typ av mobil enhet – är det användarvänliga gränssnittet.

Du kan spela via mobilen på två olika sätt. På Google Play eller App Store kan du gratis ladda ner nya expekts app, men det är också möjligt att spela på den mobiloptimerade sajten i enhetens webbläsare.

Ett registrerat spelkonto krävs för att spela hos nya expekt. Förutsättningarna för att skapa ett konto är att du har ett svenskt personnummer, är 18 år eller äldre samt uppfyller övriga krav. Du kan legitimera dig med BankID och kan även använda tjänsten för att logga in både på sajten och i appen.

Så här spelas MLS

MLS skiljer sig till i mångt och mycket från andra fotbollsligor. I stället för att en mästare utses genom enbart seriespel har man här tagit efter andra amerikanska sportligor som NHL och NBA där ett slutspel utser mästaren. Säsongen är alltså uppdelad i två olika faser: grundserien och slutspelet.

Något som också gör att MLS sticker ut i förhållande till den europeiska ligafotbollen är det faktum att lag inte kan åka ur serien. Precis som i tidigare nämnda NHL och NBA är serien låst. Nya lag ansluter i stället till ligan genom att köpa in sig.

Grundserien

I grundserien delas ligans lag upp i två grupper beroende på geografisk position – Eastern Conference och Western Conference. Klubbarna möter samtliga lag i sin konferens två gånger om och spelar även en match mot alla lag, utom tre eller fyra, i den andra konferensen. Nio lag från varje konferens går vidare från grundserien.

Slutspelet

Lagen som hamnar på plats ett till sju i de respektive konferenserna går direkt till slutspelet. Åttorna och niorna får spela playoff för att avancera till kvartsfinal, där resten av lagen som gick vidare väntar. Slutspelsmatcherna avgörs genom enskilda möten där den högst seedade klubben får agera hemmalag. Finalen spelas på neutral mark.

Fotbollsodds hos nya expekt

Fotboll är en av de mest populära sporterna att spela på hos nya expekt. Utöver MLS finner du här ett brett sortiment av ligor och turneringar att spela på. Här samlas de största tävlingarna i världen under ett tak, från ligor som Premier League och Allsvenskan till turneringar som Champions League och VM.

Som registrerad kund hos nya expekt kan du spela på samtliga fotbollsevenemang som det finns odds på. Betta på en slutgiltig vinnare i en turnering eller liga eller spela på en specifik match, antingen innan den sparkar igång eller via livebetting medan den pågår.

FAQ

När spelas MLS?

MLS spelas mellan våren och hösten. Lagen delas upp i två konferenser där de bästa lagen avancerar till det slutspel som går av stapeln i slutet av året.

Hur många lag deltar i MLS?

Sammanlagt spelar 29 lag i MLS. Klubbarna är uppdelade i Eastern Conference och Western Conference. Det är först och främst lagen i den egna konferensen man möter.

Har det spelat svenskar i MLS?

Ja, flera svenska spelare har spelat i MLS. I listan hittar vi bland annat Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), Fredrik Ljungberg (Seattle Sounders/Chicago Fire) och Thomas Ravelli (Tampa Bay Mutiny).

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.