Din guide till de spanska fotbollslandslagen

De spanska fotbollslandslagen utgör en viktig del av Spaniens stolthet och har en rik historia av prestationer. Oavsett om det är herrarna eller damerna, så representerar de Spaniens passion för fotboll på den internationella scenen. Om du är intresserad av att satsa på deras matcher och evenemang, kan du enkelt göra det på nya expekt och samtidigt aktivera välkomsterbjudanden.

Vad är fotbollslandslaget?

Fotboll, Spanien och paella - finns det någon mer ikonisk trio? De tre går väldigt väl ihop och de spanska fotbollslandslagen är en central del av nationell stolthet och idrottskultur.

Generellt består ju ett landslag av en nations bästa fotbollsspelare som tävlar i internationella turneringar. De spanska fotbollslandslagen, både herrar och damer, är inget undantag. De grundades för att förena det spanska folket genom sporten och visa upp landets fotbollstalanger på den globala scenen.

Historien bakom landslagen

Spaniens herrlandslag i fotboll, även känt som "La Roja," grundades officiellt 1920 och är medlem i den internationella fotbollsfederationen FIFA samt det europeiska fotbollsförbundet UEFA. Deras första officiella match ägde rum 1920 mot Danmark.

Spaniens damer i fotboll, å andra sidan, grundades senare, år 1980. Damfotbollen har vuxit i popularitet och erkännande sedan dess, och Spanien har etablerat sig som en stark kraft inom damfotbollen.

Vilka ligor och turneringar spelar de i?

Både de spanska herr- och damlandslagen deltar aktivt i flera prestigefyllda internationella turneringar och kvalificeringsmöjligheter. Här är några av de mest framstående turneringarna och ligorna som de spanska landslagen är inblandade i:

FIFA World Cup (Herrar): Herrlandslaget i Spanien har en imponerande historia i FIFA World Cup, i dagligt tal känt som fotbolls-VM. De vann turneringen för första gången 2010 och har varit konkurrenskraftiga i många andra upplagor sedan dess. De deltar i kvalgrupperna för att säkra en plats i denna globala evenemang.

UEFA European Championship (Herrar): Fotbolls-EM är Europas främsta nationella fotbollsturnering för herrar.. Spanien har vunnit turneringen två gånger (1964 och 2008) och har ofta starka framträdanden i kvalificeringen och slutspelsfasen.

Olympiska spelen (Herrar): Både herr- och damlandslagen har möjlighet att delta i de olympiska spelen, men faktum är att damerna aldrig har spelat denna prestigefyllda, multinationella turnering.

UEFA (Women’s) Nations League: Denna liga introducerades 2018 och ger landslagen ytterligare en möjlighet att tävla på internationell nivå i en turnering som är speciellt utformad för att öka kvaliteten på internationella vänskapsmatcher.

FIFA Women’s World Cup (Damer): Damlandslaget har deltagit i flera upplagor av dam-VM, och även om de inte har vunnit turneringen än, har de fortsatt att utvecklas och förbättra sin prestation.

UEFA Women's European Championship (Damer): Det spanska damlandslaget är också en mer eller mindre given deltagare i UEFA Women's European Championship, alltså fotbolls-EM för damer. De har visat en imponerande förmåga att konkurrera med Europas bästa lag, däribland Sverige.

Kvalspelet för internationella turneringar: Båda landslagen måste genomgå kvalspel för att säkra sina platser i de största internationella turneringarna som VM, EM och OS.

Det spanska herrlandslaget i fotboll

Det spanska herrlandslaget har en rad meriter och en stolt historia som inkluderar framgångar som deras världsmästartitel 2010 och deras triumf i 2008 och 2012 års fotbolls-EM, då de tog sig överst på prispallen. I de senaste Europamästerskapen följde de upp 2016 års silver med att ta sig till semifinal, efter att ha blivit slagna av de svenska herrarna i gruppspelet.

De spanska herrarna är kända för sin tekniska stil och sitt "tiki-taka"-spel. Klart är att Spanien länge har varit en toppnation inom fotboll och har producerat några av världens bästa spelare.

Främsta meriter

TurneringResultatNär
VMVärldsmästare2010
EM3-faldiga Europamästare1964, 2008, 2012
OSOlympiska mästare1992

Några av deras nuvarande spelare

  • Sergio Ramos
  • Sergio Busquets
  • Jordi Alba
  • Gerard Moreno
  • Ferran Torres

Det spanska damlandslaget i fotboll

Spaniens damlandslag i fotboll har vuxit rejält de senaste åren och blivit väldigt framgångsrika. De har blivit en stark kraft inom såväl fotboll i Spanien som nation, som inom damfotbollen internationellt och har deltagit i flera internationella turneringar. En intressant aspekt är att damlandslaget saknade guld i internationella mästerskap, EM, VM och OS, fram till VM i Australien 2023, då laget bärgade hem guldet efter att ha slagit ut Sverige tidigare i turneringen.

Främsta meriter

SammanhangResultatNär
VMVärldsmästare2023
UEFA awardsTog alla titlar2020
Världsranking2 (efter Sverige)2023

Några av deras nuvarande spelare

  • Jennifer Hermoso
  • Marta Corredera
  • Irene Paredes
  • Nahikari García
  • Mapi León

Betta på landslagen hos nya expekt

Om du är intresserad av att betta på de spanska landslagen i fotboll, kan du göra det hos nya expekt. Här ser du delar av varför det brukar vara uppskattat:

Möjlighet att söka och filtrera efter spel

När du besöker nya expekt kommer du sannolikt att slås av hur användarvänligt gränssnittet är. Du kan söka efter spel som involverar de spanska landslagen i fotboll. Du kan hitta kommande matcher och evenemang som du är intresserad av.

Bet Builder

Nya expekt erbjuder en "Bet Builder" -funktion som låter dig anpassa din betting. Du kan kombinera olika bettingalternativ och skapa din egen unika satsning så att den passar dig perfekt under matchen.

Välkomsterbjudande

När du registrerar dig på nya expekt kan du aktivera ett välkomsterbjudande. Detta kan inkludera gratis spel eller insättningsbonusar, vilket ger dig extra värde när du börjar satsa på dina favoritlag - kanske de spanska fotbollslandslagen?

Vanliga frågor

Vilka spanska spelare är de mest framgångsrika?

Bland damerna har Jennifer Hermoso med sina 51 mål fått nätet att prassla flest gånger och kom på andra plats i Ballon d'Or voting röstningen under slutet av 2021 , medan det bland herrarna är David Villas 59 mål som har gjort honom mest framgångsrik målmässigt.

Kan man betta på fotboll i Spanien om man befinner sig i Sverige?

Ja, på nya expekt går det alldeles utmärkt.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.