Guide till betting på futsal odds hos nya expekt

Futsal är en sport som växer så det knakar. Bara i Sverige finns det hundratusentals registrerade spelare. Det finns också länder i världen, bland andra Spanien, Portugal och Brasilien, där matcherna samlar storpublik på läktarna. Till stor del påminner futsal om fotboll, om än i ett mindre format och inomhus.

Även hos nya expekt växer utbudet av odds och betting på futsal. Bland annat kan du spela på matcher från Svenska Futsalligan, som är den högsta ligan i det svenska seriesystemet. Ta dig an ditt spelande på futsal hos nya expekt via din dator eller mobiltelefon. Utbudet av futsal betting odds finns tillgängligt på alla enheter.

Betting i mobilen

Oavsett vilken sport eller tävling du siktar in dig på finns det flera olika plattformar för betting hos nya expekt. Självklart kan du spela via din dator genom att surfa in på sajten. Den möjligheten finns även på dina mobila enheter. Spela direkt i webbläsaren utan att tappa någonting vad gäller utbud, odds eller funktioner.

Det finns även en app från nya expekt som du kan ladda ner till din mobila enhet. Du behöver en smartphone med iOS eller Android som operativsystem för att kunna spela i appen från nya expekt. Ladda ner appen via din appbutik. Med hjälp av mobilt BankID kan du sköta din registrering och inloggning samt dina insättningar och uttag.

Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt.

Spela med nya expekts välkomstbonus

Hos nya expekt kan du ta del av ett välkomsterbjudande när du registrerar dig som ny kund. Om du har hämtat en bonus hos nya expekt tidigare kan du inte aktivera bonusen på nytt. För att aktivera din välkomstbonus behöver du göra en insättning på minst 100 kr. Storleken på ditt välkomsterbjudande bestäms av storleken på din första insättning.

Nya expekts erbjudande består av ett gratisspel på upp till 1 500 kronor. Kraven för att kunna använda gratisspelet är att spelkupongens odds måste vara minst 1.80 och att du ska placera ditt gratisspel inom 60 dagar från det att du har aktiverat erbjudandet. Det är maximalt en bonus per kund som gäller.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Hos nya expekt satsar vi på att ständigt utöka utbudet av odds och diverse spelmarknader. Sedan starten finns det en rad sporter som du har möjlighet att spela på. Genom åren har utbudet vuxit med fler sporter, turneringar och diverse tävlingar. Numera hittar du allt från fotboll och futsal till esport och politik bland oddsen på sajten.

Fotboll, tennis, ishockey, basket och esport tillhör de största kategorierna hos nya expekt. Tävlingarna som finns att hitta på dessa sektioner är bland andra Champions League, Allsvenskan, Wimbledon, US Open, SHL, NHL och NBA. Bland alla sporter i utbudet kan du räkna med att hitta odds från de största tävlingarna under året.

Fotboll och futsal går hand i hand. I båda sporterna lägger vi ett stort fokus på den inhemska ligan. Allsvenskan i fotboll och Svenska Futsalligan i futsal ligger nya expekt varmt om hjärtat. Det finns flera klubbar som har framstående lag inom både fotboll och futsal.

Futsal betting hos nya expekt

Även om genomslaget för futsal har dröjt på den europeiska kontinenten är det en sport med gamla anor. Sporten ska ha kommit till någon gång kring 1930. Uruguay, som vann VM i fotboll samma år, är det land som vi ska tacka för denna fartfyllda inomhussport. Skaparen var Juan Carlos Ceriani.

Futsal är en sport där tekniken spelar en större roll. Bollen som du spelar med är en mindre boll med dämpad studs än den som används inom fotboll. Dessutom spelas futsal inomhus, på ett jämnt och hårt golv.

Anledningen till att futsal kom till var det begränsade antalet fotbollsplaner i det fotbollstokiga Sydamerika. I både Uruguay och Brasilien började man spela på mindre planer, på den tiden inte sällan utomhus. Sporten spelas i regel med fyra utespelare per lag och en målvakt. Planen är betydligt mindre än en riktigt fotbollsplan, nämligen 18-25 meter bred och 38-42 meter lång. Målen är av förklarliga skäl mindre och påminner mer om handbollsmål än fotbollsmål.

Efter årtionden av inhemska turneringar världen över arrangerades det första officiella världsmästerskapet 1989. VM i futsal spelas vart fjärde år och samlar storpublik både på läktarna och hemma i sofforna.

Hos nya expekt hittar du olika odds på futsal. Det finns ett generöst utbud av odds som till stor del påminner om det för fotboll, med spel på matchvinnare, handicapspel och spel på det totala antalet mål i en match.

Futsal betting odds och marknader

Oddsmarknaderna som finns tillgängliga för betting på futsal varierar beroende på vilken match som ska spelas. Om det exempelvis gäller en grundseriematch i Svenska Futsalligan kan du hitta marknader för vem som vinner matchen, hur många mål som görs och vad slutresultatet skrivs till. Det finns även tvåvägsmarknader med insatsen tillbaka vid oavgjort om man vill spela med en försäkring.

För slutspelsmatcher, till exempel i VM, ska en vinnare utses förr eller senare. Därför kan du även spela på avancemang och turneringsvinnare genom mästerskapets gång. Andra klassiska spel är över/under för antalet mål och handicapmarknaden där du ger något av lagen ett fiktivt antal mål. Här ser du en del av de alternativ som erbjuds:

  • Turneringsvinnare: Odds för vilket lag som vinner en liga eller en turnering. Detta är vanligt när det är dags för ett världsmästerskap.
  • Matchvinnare: Spel på vinnaren av en specifik match. Det kan finnas både med oavgjort som alternativ (1x2) och med insatsen tillbaka vid oavgjort.
  • Handicap: Ge något av lagen ett fiktivt antal mål, antingen som plus eller minus. Handicap används ofta för att jämna ut förutsättningarna mellan två lag som inte är lika bra i en match.
  • Totalt antal mål: Spela på om det blir över/under ett antal mål i en match.

Livebetting hos nya expekt

Nya expekt ger dig möjligheten att placera dina spel både inför match och under tiden som matchen pågår. Det kan vara användbart om du inte hinner placera ditt spel innan matchstart eller om du inte har tillräckligt med kött på benen för att fatta ett beslut. Matchbilden kan vara talande för utgången av tillställningen. Den som spelar livebetting kan göra en analys av vad som faktiskt sker på planen.

Livebetting är tillgängligt på en rad olika sporter. Sektionen för livebetting hittar du antingen under respektive sport eller om du klickar in dig på klienten för all livebetting på sajten.

Spel på livebetting för futsal hittar du enklast när du klickar på futsal i menyn eller genom att söka på sporten. Under “live & kommande” får du upp alla matcher som är igång just nu och matcher som startar inom kort. Utbudet av livebetting på futsal är som störst när det är VM i futsal. Då spelas det matcher närmast dagligen.

Stora turneringar för futsal

Det finns såklart ett par tävlingar som smäller extra högt inom futsalen. Då kommer du att märka att utbudet blir större vad gäller antalet oddsmarknader på futsal hos nya expekt.

Samtidigt växer utbudet i takt med att sportens popularitet ökar. Tidigare nämnda Svenska Futsalligan och VM i futsal är evenemangen som fångar det största intresset i Sverige och båda tävlingarna är därför vanliga i oddsutbudet.

Svenska Futsalligan

Trots att futsal har funnits i olika sammanhang och konstellationer i Sverige tidigare var det först 2014 som Svenska Futsalligan grundades. Den första upplagan vanns av Göteborg FC efter ett slutspel. Där och då spelades grundserien uppdelat i den södra och den norra serien. Nu utgör lagen i Svenska Futsalligan en nationell serie som sträcker sig över stora delar av landet.

VM i futsal

Den första upplagan av VM i futsal spelades 1989 med Nederländerna som arrangerande land. Turneringens tre första upplagor vanns av Brasilien, som också är den nation med klart flest guldmedaljer genom åren. VM spelas vart fjärde år, anordnas av FIFA och samlar landslag från hela världen.

FAQ

Har Sverige ett landslag i futsal?

Ja. Sverige har ett futsallandslag som spelar matcher, bland annat VM-kval mot andra nationer. Eftersom sporten är relativt ung i Sverige ligger vi en bit efter världens bästa landslag. Sveriges landslag väntar fortfarande på att kvalificera sig till sitt första VM-slutspel.

Vem är världens bästa futsalspelare?

Brasilien har dominerat internationell futsal i ett historiskt perspektiv, men länder som Portugal kan nu konkurrera på allvar. Ferrao från Brasilien och Pany Varela från Portugal brukar benämnas som två av världens bästa futsalspelare.

Finns det futsal för damer i Sverige?

Ja, det finns en motsvarighet till Svenska Futsalligan för damer. Regionala Futsalligan avgörs i två olika seriegrupper. De bästa lagen från varje seriegrupp tar sig vidare till slutspel, som avgörs i kvartsfinaler, semifinaler och final. RFL Götaland och RFL Svealand är de två seriegrupperna. Tidigare fanns också RFL Norrland.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.