Golf betting & guide

När vi talar om sporter som har en lång och anrik historia är det få andra sporter som knäpper golf på fingrarna. Det finns dokumenterat att en variant av golf spelades redan på 1400-talet. Givetvis har en hel del hänt sedan dess och idag är golf en sport som spelas på mängder av olika nivåer. När det kommer till tävlingar på proffsnivå är nya expekt närvarande och erbjuder golf betting i toppklass.

Golf sports betting hos nya expekt

Golf klassas som en precisionssport och det krävs en stor dos av skicklighet för att bemästra slagstyrka, teknik, ett taktiskt kunnande och tålamod. Målet med golf är dock väldigt tydligt och enkelt. Med hjälp av olika varianter av golfklubbor ska du få ner golfbollen i banans hål på så få slag som möjligt.

Genom åren har vi sett stora golfspelare som har bemästrat sporten bättre än många andra. Både internationella och svenska namn går att hitta i golfens historieböcker. Många av tidernas bästa golfspelare lever kvar i människors minnen fortfarande. Sportens framfart och det ökade intresset har också bidragit till ett växande utbud av golf odds hos nya expekt.

Det är en sport som är lika charmig oavsett om den spelas som en hobby eller som i det här sammanhanget, på professionell nivå. Under året spelas flera stora tävlingar som ser till att samla världens mest skickliga golfspelare. Då finns det möjlighet till betting hos nya expekt både inför en tävling och under tiden som den pågår. Det senare kallas livebetting.

Nya expekt erbjuder golf odds och betting på golf på valfri enhet. Efter att du har registrerat dig och gjort en insättning kan du navigera dig fram till utbudet av golfodds hos nya expekt.

Välkomstbonus för betting på golf

Hos nya expekt har du möjlighet att aktivera välkomstbonus som finns för nya kunder. Den kan bara aktiveras en gång och kan användas till bland annat golf betting och andra sport odds.

.Du kan spela på golf betting och prova olika funktioner som finns tillgängliga. Din välkomstbonus går även att använda för spel på live golf odds om du föredrar livebetting.

För att aktivera din välkomstbonus behöver du vara en ny kund. Du accepterar bonusvillkoren i samband med din registrering och att du gör din första insättning. Därefter kan du göra dig redo för att ta del av hela oddsutbudet.

Odds på golftävlingar hos nya expekt

Oddsmarknaderna på golf skiljer sig mot klassiska oddsmarknader på sporter som ishockey, fotboll och tennis. Men det utbud av golfodds som finns tillgängligt är ändå stort. Nya expekt har många olika alternativ att välja bland.

Odds på vinnare av olika tävlingar ligger högt upp på listan över populära marknader när det gäller golfbetting. Ju större tävling som väntar, desto fler valmöjligheter finns det. I utbudet kan du bland annat spela på enskilda omgångar, dubbelchans och en rad olika specialer.

  • Tävlingsvinnare: Välj vilken spelare som ska stå som ensam segrare vid tävlingens slut.
  • Leder efter omgång: Spel på vilken spelare som har ledningen efter varje omgång.
  • Första/andra plats: Odds där det gäller att pricka in både vinnaren och tvåan i en tävling.

Stora tävlingar inom golf

Som i alla andra sporter finns det tävlingar inom golf som smäller aningen högre än andra. När det är dags för en major eller större lagtävling växer utbudet av odds. Inte sällan är det under den här typen av tävlingar som världens bästa spelare kliver fram och presterar på absolut högsta nivå.

Tävlingarnas historia sträcker sig inte riktigt så långt tillbaka som till golfens begynnelse, men det finns aktiva tävlingar som har spelats sedan 1800-talet. På makalöst vackra golfbanor runt om i världen arrangeras prestigefyllda tävlingar både på herrsidan och på damsidan. Nedan nämns tre golftävlingar som för många golfspelare är den stora drömmen att någon gång få spela, eller till och med vinna.

British Open

British Open är en av fyra majortävlingar som spelas årligen och det är den mest anrika tävlingen som spelas än idag. Den tre dagar långa tävlingen avgörs i Storbritannien och avgörs både för herrar och damer. Hos nya expekt hittar du vinnarodds och andra marknader. Oddsen är tillgängliga från långt innan den första bollen slås ut till tävlingens sista slag.

Ryder Cup

Vartannat år är det dags för en lagtävling på herrsidan vid namn Ryder Cup. Här ställs de bästa europeiska golfarna mot de bästa amerikanska motsvarigheterna i vad som brukar bli en otroligt spännande och dramatisk tillställning. Förutom prispengar står både prestige och ära på spel. Många meriterade golfprofiler deltar vid varje upplaga av den klassiska tävlingen.

Solheim Cup

Solheim Cup arrangeras även den vartannat år och spelas likt Ryder Cup som en lagtävling. Den här gången är det spelare från damernas tour som drabbar samman. Varannan upplaga avgörs på europeisk mark och varannan på amerikansk mark. Vid flera tillfällen har den spelats på någon av Sveriges bästa golfbanor.

Golf betting i mobilen

Tävlingar i golfens värld är oftast utdragna tävlingar och passar den tålmodiga spelaren inom betting som handen i handsken. Det är dock inte alltid det finns möjlighet att placera ett spel via en dator, varken inför en tävling eller under tiden som den pågår. Då kan man istället spela på odds i mobilen.

Nya expekts mobilupplevelse ger dig chansen att sköta all din betting från start till slut. Eftersom både registrering, insättningar och uttag kan genomföras med hjälp av mobilt BankID behöver du inte skifta enhet eller verktyg för att sköta det tekniska. Du kan dessutom aktivera din välkomstbonus direkt i mobilen.

Huruvida du vill spela direkt i din mobila webbläsare eller i nya expekts app är helt upp till dig. Oavsett vilken väg du tar är spelupplevelsen i stort sett densamma. Du har samma navigeringsmöjligheter och funktioner. ivebetting fungerar precis lika bra i ett komprimerat format i mobilen.

Livebetting på golf hos nya expekt

Golftävlingar är som nämnt en något längre process än till exempel en fotbollsmatch eller en match i ishockey. Istället får du se på en golftävling som en mindre turnering där ett avgörande, beroende på vilken typ av odds du spelar på, kommer först några dagar senare.

Med live golf betting hos nya expekt kan du placera spel medan tävlingen pågår, om du får en känsla kring vem står högst upp på prispallen i slutet av tävlingen. Det finns också många andra oddsmarknader och sidospel för den som vill spela livebetting på golf.

Livebetting på sport i allmänhet kan kombineras med din analys inför en tävling med det du ser av en match, eller som i detta fallet en golftävling. Du kan snabbt se om en spelare i golf har vaknat på rätt sida eller om det kanske är värt att se sig om efter ett annat spel än vad du hade tänkt. Dagsform kan vara avgörande för en golfspelare.

Tips för betting på golf

Golf kan vara både enkelt och komplext.. Utbudet skiljer sig en hel del från många andra sporter. Tävlingarna avgörs i regel i ett lugnare tempo och under en längre tid. För betting inom golf finns det det ett par tips som är bra att ha koll på.

Det är lätt att ta ut svängarna när du spelar på golf, just på grund av det emellanåt låga tempot. Inför varje tävling kan det vara bra att sätta upp en spelkassa som du följer och som du inte överstiger vid något tillfälle.

Kunskap är alltid en nyckel inom betting. Om du inte har någon kunskap kring golf eller betting på golf sedan tidigare är det en rekommendation att du tar dig tid att lära dig mer om sporten.

Spela ansvarsfullt

Nya expekt har en svensk spellicens som bland annat fungerar som en säkerhet och trygghet för dig som spelar. Det innebär bland annat att det finns olika hjälpverktyg tillgängligt för att underlätta ett ansvarsfullt spelande. Det är viktigt att hålla spelandet på en balanserad nivå. För att du ska kunna spela ansvarsfullt finns det gränser som du kan sätta upp för dig själv och ditt spelkonto. Gränserna avser insättningar som du gör, förluster du råkar ut för samt den tid du använder till att spela.

Det finns också ett självtest du kan göra för att kontrollera dina spelvanor. Upplever du att du har problem med ditt spelande? Då finns tips och råd att få hos stödlinjen.se. Via Spelpaus.se kan du spärra dig själv från spel hos alla sajter med svensk licens, samt hos fysiska spelombud.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.