Allt du behöver veta om Hockey VM betting

En gång om året avgörs det vilken nation som kan titulera sig världsmästare i ishockey. Hockey-VM är en av årets stora idrottshändelser. För en hockeytokig nation som Sverige är det än viktigt att laget går långt i turneringen. Samtidigt gör några av världens bästa ishockeyspelare upp på isen. Hos nya expekt hittar du bra odds på VM-hockey.

VM i ishockey hos nya expekt

Det finns många anrika landslagsturneringar inom sportens värld, och VM i ishockey hör till de mer anrika tävlingarna för landslag. Redan 1920 arrangerades den första upplagan, då som en del av OS där världsmästaren utsågs. Med ett par undantag har VM anordnats årligen från 1947 och framåt med ett ständigt ökande intresse.

Det är numera tradition att ishockey-VM spelas i maj månad. Då samlas 16 nationer för att göra upp om medaljerna. Nationerna delas upp i två grupper med åtta nationer i vardera grupp. Jumbon flyttas ned till B-divisionen medan lag 1-4 i gruppen går vidare till ett slutspel som inleds med kvartsfinaler. Därefter följer i sedvanlig ordning semifinaler och en final.

Intresset för VM i ishockey får extra fart av svenska framgångar, något vi har blivit bortskämda med under åren. Det första VM-guldet bärgades 1953 och därefter har VM-medaljerna duggat tätt. Konkurrenterna inför varje turnering är bland annat Kanada, USA, Finland och Tjeckien.

Inför, ibland till och med under, varje världsmästerskap pågår ett ständigt arbete för deltagande nationer att få med eventuella NHL-stjärnor. VM spelas parallellt med slutspelet i NHL och därför är det bara spelare som inte är kvar i slutspelet på andra sidan Atlanten som kan avsluta tävlingsåret i landslagsdressen.

Att ishockey är en stor sport och att ett VM i hockey är stort märks även i utbudet av VM hockey odds hos nya expekt. Inför och under turneringen kan du hitta spelmarknader och odds av alla dess slag. Det gäller också liveodds. Om du vill spela på VM i hockey kan du göra det både via din dator och dina mobila enheter.

VM hockey odds

Det finns ett stort utbud av odds på ishockey under hela året. När det är dags för hockey-VM kommer du märka att det finns ännu fler odds att hämta på sajten. I god tid innan mästerskapet börjar finns det hockey VM betting på vilken nation som vinner guldet.

När turneringen närmar sig och under tiden som den pågår utökas utbudet med spel på enskilda matcher. Varje match har i sin tur hundratals olika marknader. Dessutom finns alltid klassiska marknader som vinnare, handikappspel och över/under med spel på målskyttar, diverse kombinationsspel och mer därtill.

  • Turneringsvinnare: Odds för vilken nation som vinner VM-guld.
  • Matchodds: Hockey VM betting på resultatet, 1x2, efter full tid.
  • Totala antalet mål: Spela på över/under antalet mål i en match.
  • Handikappspel: Ge något av lagen ett fiktivt antal mål som handikapp.
  • Målgörare: Välj en spelare som du tror gör mål i matchen.

Minnesvärda svenska VM-guld

Även om det finns ett par nationer som har vunnit fler VM-guld i hockey än Sverige genom åren väger våra svenska framgångar tungt. Sverige har generellt sett en stark tradition inom ishockey och har närmare 50 mästerskapsmedaljer att stoltsera med. Det har blivit över tio VM-guld, vissa mer minnesvärda än andra.

I många världsmästerskap har landets då bästa spelare deltagit i turneringen. Tre Kronor, landslagets vedertagna smeknamn, är ett folkkärt landslag. Trots att VM i hockey numera spelas framåt sommaren är det många som trotsar värmen och följer mästerskapet ändå..

VM 1987 i Österrike

Det svenska landslaget var långt ifrån några favoriter till att knipa VM-guldet 1987. Det var istället dåvarande Sovjetunionen och Tjeckoslovakiens som förväntades bli finallag. Sovjetunionen gick fram som en ångvält i turneringen, men fick se sig besegrade i det gruppspel som avgjorde medaljstriden.

VM 2006 i Lettland

2006 blev ett starkt svenskt hockeyår. Det inleddes med ett OS-guld i Turin. Ett par månader senare var det dags igen när VM avgjordes i Lettland. En något knackig väg fram till slutspelet följdes upp med seger mot USA med 6-0 i kvartsfinalen, 5-4 mot Kanada i semifinalen och slutligen klara 4-0 mot Tjeckien i finalen. Ett imponerande VM-guld!

VM 2013 i Sverige/Finland

Att vinna VM i hockey på hemmaplan är svårslaget. Sverige lyckades med bedriften 2013 när värdskapet delades med Finland. Efter att ha fått se sig besegrade av Schweiz i gruppspelet ledde en straffseger mot Kanada och en stabil 3-0-seger mot Finland fram till en final mot schweizarna. Där visade Sverige sin klass genom att vinna med hela 5-1.

Mobilbetting hos nya expekt

Om du av någon annan anledning inte har tillgång till din dator under hockey VM finns nya expekts mobilbetting till ditt förfogande. Via din mobiltelefon eller surfplatta kan du spela på alla marknader och odds som finns tillgängliga via en dator. Du kan dessutom räkna med att alla spelfunktioner finns tillgängliga under tiden.

Nya expekts mobilbetting finns i två olika format. Du kan ladda ner nya expekts app som finns tillgänglig för användare med iOS och Android. Om du föredrar upplevelsen direkt i din mobila webbläsare finns det en mobilanpassad webbsajt. Båda alternativen ger dig en likvärdig produkt som via en dator.

Ishockey VM live betting

Ishockey är en av världens mer fartfyllda sporter. Det är tre perioder där tillfälligheter, mer än någon annanstans, tenderar att spela en avgörande roll. Ishockey är därför en sport som kan användas med livebetting. Det finns goda möjligheter till hockey VM betting på liveodds under tiden som VM-matcherna pågår.

Generellt sett är oddsutbudet inte sämre när du spelar på liveodds. VM hockey odds som matchvinnare, handikappspel, över/under och spelarspecialer finns tillgängliga för livebetting. Därför kan du med fördel invänta matchstarten innan du placerar ett spel på ett odds som du tror på.

Så spelas VM i hockey

Upplägget för VM i hockey har skiftat genom åren. Numera består turneringen av olika divisioner. De lägst placerade nationerna i en division flyttas varje år, om möjligt, ned en division och ersätts av en nation underifrån i divisionssystemet. Det finns totalt fem olika divisioner som alla spelas årligen.

Det är endast nationerna i huvudturneringen som gör upp om VM-guldet. 16 deltagande nationer delas upp i två grupper. Fyra lag från varje grupp tar sig vidare till slutspelet. Kvartsfinaler följs av semifinaler och en VM-final. Det spelas ingen bronsmatch, även om det har förekommit i tidigare VM-upplagor.

Varje match spelas enligt klassiska hockeyregler, det vill säga tre perioder om 20 minuter. Om det är oavgjort efter 60 spelade minuter är det förlängning som gäller, följt av straffar om det inte är avgjort innan dess. Tre poäng delas ut för seger, två poäng för vinst efter förlängning/straffar och en poäng om ett lag förlorar efter förlängning/straffar.

Spela ansvarsfullt

Det är alltid viktigt att spela ansvarsfullt när man spelar på odds. I och med att du spelar under svensk licens hos nya expekt har du flera verktyg för att hålla koll på dina spelvanor. I det ingår bland annat verktyg som gör det möjligt att reglera ditt eget spelande genom att sätta förutbestämda gränser. Det kan bland annat handla om storleken och frekvensen på insättningarna.

Det rekommenderas även att du sätter upp en spelkassa för dina bet på hockey VM som du känner dig bekväm med. Placera ut dina insatser med hjälp av din kassa och se till att dessa räcker hela turneringen.

Om du vill ha koll på dina spelvanor finns det ett självtest som hjälper dig att få en bättre överblick. Om du känner du att behöver tips och råd finns Stödlinjen.se alltid öppen. Du kan även kontakt nya expekts kundtjänst om du har några frågor och funderingar. Spelpaus finns tillgängligt om du vill ta en paus från allt spelande.

FAQ

När och var spelas ishockey-VM?

Ishockey-VM är schemalagt i början av maj varje år. De exakta speldatumen varierar. Var turneringen spelas bestäms genom en omröstning ett par år innan mästerskapet. Vid ett par tillfällen har flera nationer delat på värdskapet, bland annat Sverige och Finland 2013.

Vilken nation har flest VM-medaljer i hockey genom historien?

Kanada ligger i framkant både som hockeynation, men även när det kommer till framgångar i världsmästerskap. Med över 50 medaljer i VM-sammanhang är man den främsta nationen i medaljligan. Av dessa är nämligen närmare 30 guldmedaljer. Det är ett facit som inget annat hockeyland kan matcha.

Vilka nationer får delta i hockey-VM?

Totalt 16 hockeynationer får delta i VM varje år. Det krävs att nationen har ett ishockeyförbund. Om det är en nation från lägre VM-divisioner gäller det att vinna respektive division och ta sig uppåt på rankingen för att nå den högsta divisionen där VM-guldet står på spel. VM i hockey samlar nationer från hela världen.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.