Politik betting hos nya expekt

Politiken är ett viktigt fundament i alla demokratiska samhällen. När man pratar om politisk historia som studieområde är det studien av ledningen och makten i ett samhälle. I slutändan är det någonting som påverkar alla människor. I det moderna, digitaliserade samhället har politiken också blivit någonting mer. För många är politik en form av underhållning som man kan följa på avstånd, både när det gäller nationella val och internationella politiska händelser.

Som ett naturligt steg i den här utvecklingen finns det möjlighet att spela på politik betting hos nya expekt. Som kund på sajten kan man hitta odds på politik från olika länder. Det kan handla om Riksdagsvalet i Sverige, nästa val i Australien eller odds på vem som blir nästa ledare för politiska partier som Labour eller det konservativa partiet i Storbritannien.

För den som vill spela på politik betting hos nya expekt finns möjligheten att spela antingen via en dator, en surfplatta eller direkt i sin mobiltelefon. Det finns dessutom odds på politiska händelser från många olika hörn i världen.

Odds på politik

Runt om i stora delar av världen arrangeras det politiska val på regelbunden basis. Det politiska systemet bygger också på ett antal andra viktiga politiska beslut, som exempelvis rör valet av ministrar till en regering eller valet av en ny partiledare eller andra politiska företrädare. Det innebär att odds på politik hos nya expekt kan beröra flera olika områden och inte bara odds inför olika folkomröstningar.

Hos nya expekt finns odds på politik från olika länder och typer av politiska händelser. Det stora utbudet av odds gör det möjligt för spelarna att själva välja vilken typ av politisk betting som är intressant..

  • Odds på nästa partiledare i brittiska parti
  • Odds på val i Australien (Nordterritoriet)
  • Odds på delstatsval i Australien och USA
  • Odds på presidentvalet i USA
  • Odds på allmänna val i Storbritannien
  • Odds på allmänna val till Europaparlamentet (EU)

Populära politiska händelser

Politiska händelser och val är viktiga för länder över hela världen. Vanligtvis hålls politiska val med jämna mellanrum, på förutbestämda år eller datum. Politisk betting skiljer sig från betting på sporter eftersom de politiska händelserna är betydligt färre till antalet. Dessutom är tidsperioderna större mellan olika politiska val än mellan olika matcher i fotboll, ishockey, tennis eller andra populära sporter.

Samtidigt är många politiska händelser återkommande. Alla politiska händelser är av betydelse för många människor, men det finns vissa händelser som är mer populära att följa och som har en större inverkan på människors liv. Det handlar i grunden om var man bor och för stora delar av den svenska befolkningen är det svenska politiska val som är det mest intressanta.

Riksdagsvalet i Sverige

Riksdagen i Sverige består av 349 folkvalda ledamöter, som alla representerar ett politiskt parti i samband med valet. När det är riksdagsval i Sverige får den röstberättigade delen av befolkningen chansen att rösta fram sina favoriter bland de olika partierna och dess representanter. I samband med riksdagsvalet hålls val till kommunfullmäktige och regionfullmäktige, men när det gäller odds på politik i Sverige ligger fokus på riksdagsvalet.

Det svenska riksdagsvalet hålls vart fjärde år. Sedan 2013 arrangeras det svenska riksdagsvalet den andra söndagen i september månad.

Presidentvalet i USA

Det amerikanska presidentvalet är en viktig internationell nyhetshändelse. Det är inte så konstigt eftersom den folkvalda amerikanska presidenten har ett stort internationellt inflytande. Vart fjärde år röstar den amerikanska befolkningen om vem som ska bli nästa president i USA. Innan presidentvalet arrangeras också ett förval där de två stora partierna, Republikanerna och Demokraterna, tar fram sin huvudkandidat till presidentvalet.

Allmänna val i Storbritannien

Precis som Sverige är Storbritannien en monarki, men det brittiska kungahuset saknar formell politisk makt. Det är de allmänna demokratiska valen som är det brittiska folkets chans att göra sina röster hörda. De allmänna valen i Storbritannien arrangeras vart femte år.

Val till Europaparlamentet

I Europaparlamentet sitter den folkvalda församlingen inom Europeiska Unionen (EU) och den består av ledamöter från de olika medlemsländerna. Dessa röstas fram via allmänna val vart femte år. Detta är det största transnationella valet i världen då det finns över 350 miljoner röstberättigade runt om i de olika europeiska länderna. Befolkningen i respektive land röstar fram ledamöter från sitt eget land som ska ta plats i Europaparlamentet.

Oddsmarknader på politik betting

Betting på stora politiska händelser, folkomröstningar och val ser annorlunda ut än traditionell betting på sporter som fotboll eller ishockey. Samtidigt finns det några likheter. Det är fortfarande slutresultatet som är det relevanta för merparten av oddsmarknaderna. Men när det gäller vilka oddsmarknader man kan spela på är skillnaderna stora.

Inom betting på fotboll och ishockey kan man bland annat spela på antalet mål i en match, hur många hörnor det blir eller vem som kan tänkas göra mål i matchen. När det gäller politik betting ser oddsmarknaderna helt annorlunda ut. Kom också ihåg att oddsmarknaderna varierar mellan olika politiska händelser. Detta på grund av att valsystemen ser annorlunda ut i olika delar av världen. Det är rekommenderat att sätta sig in i hur valsytemet fungerar innan man placerar en insats på en politisk händelse.

  • Parti som får flest röster: I många nationella val röstar väljarna på partier. Då kan man spela på det parti man tror får flest antal röster.
  • Kandidat som utnämns till minister: I många valsystem röstar man inte direkt på kandidater till olika ministerposter, men det finns en oddsmarknad där man kan spela på vem man tror utnämns till exempelvis statsminister efter ett val.
  • Parti/koalition som bildar regering: Spel på vilket eller vilka partier som bildar regering efter valet. Det är det slutgiltiga valresultatet som ger underlag till olika potentiella regeringsbildningar, där du kan spela på det parti eller den koalition som du tror tar makten efter valet.
  • Head to head: En oddsmarknad som sätter två kandidater eller partier mot varandra. Spela på den du tror får flest antal röster i den inbördes matchen mellan kandidaterna.

Politik betting i mobilen

Nya expekt erbjuder möjligheten att spela på politiska odds direkt i mobiltelefonen. För den som vill spela betting i mobilen finns det två alternativ: spel via appen eller via den mobilanpassade hemsidan. I båda fallen är utbudet detsamma som om du spelar via en dator. Samtliga funktioner, odds och verktyg finns att tillgå oavsett om du väljer att spela i din smartphone, surfplatta eller dator.

Spela på politik odds med en välkomstbonus

Som ny kund har du möjligheten att hämta en välkomstbonus i samband med att du registrerar ett spelkonto och gör din första insättning hos nya expekt. Den minsta insättningen för att aktivera bonusen är 100 kronor och det är storleken på din första insättning som avgör hur stor din bonus blir. Du kan använda bonusen på upp till 1 500 kronor till att spela på politik betting eller utforska andra delar av utbudet.

Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och att du behöver vara 18 år gammal för att spela hos nya expekt. Om du uppfyller kraven kan du registrera dig hos nya expekt och hämta en välkomstbonus. Men bonusen är bara tillgänglig för nya kunder.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det är inte bara politiska händelser och stora val som står i centrum för oddsutbudet hos nya expekt. Det finns också ett stort utbud av odds på klassiska sporter som fotboll, ishockey, tennis, basket och annat. Kom ihåg att betting på sport skiljer sig mot betting på politik, men att den som har registrerat ett konto har möjlighet att spela på både och utan att behöva registrera ett nytt konto.

FAQ

När är nästa val till riksdagen i Sverige?

De allmänna svenska valen till riksdagen, kommunfullmäktige och regionfullmäktige arrangeras den andra söndagen i september månad vart fjärde år. Tidigare val till riksdagen i Sverige har till exempel arrangerats 2014, 2018 och 2022.

Hur gammal måste man vara för att rösta i Sverige?

För att få rösta i det svenska riksdagsvalet krävs att man är 18 år gammal. Dessutom är riksdagsvalen öppna för alla svenska medborgare som någon gång varit folkbokförda i Sverige, såvida man är röstberättigad i övrigt.

När är nästa presidentval i USA?

Vart fjärde år arrangeras det amerikanska presidentvalet och det hålls vanligtvis sent på hösten. Det tar sedan ett par veckor innan den nyvalda presidenten svärs in och tar över ämbetet som USA president. Tillträdet sker med andra ord först efter nyårsskiftet. De senaste amerikanska presidentvalen har arrangerats 2016 och 2020.

Är Sveriges kung folkvald?

Nej, Sveriges kungahus är inte folkvalda utan tronen går i arv till den förstfödde. Samtidigt har det svenska kungahuset ingen formell politisk makt, utan har bara en ceremoniell roll att utöva. Det är den folkvalda samlingen politiker i riksdagen som stiftar lagar. Dessa röstar fram via det svenska riksdagsvalet vart fjärde år.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.