Odds på trav hos nya expekt

Trav och travsport ligger många svenskar varmt om hjärtat. Med nya expekt får du odds på trav i många olika former. Utöver ett ständigt växande utbud av odds och funktioner får du också tillgång till välkomstbonusen när du börjar ditt spelande hos nya expekt.

Trav betting är populärt

På många håll och kanter i världen är trav en stor sport som samlar sportfantaster och hästälskare på en och samma plats. I Sverige, Norge Frankrike, USA, Australien och i flera andra länder finns det dagligen tävlingar där hästar och kuskar samverkar i en graciös och spännande symbios.

Trav etablerades på allvar under 1800-talet och har därefter vuxit, och fortsätter att växa, till den folksport som det är idag. Under året arrangeras flera stora lopp både i Sverige och i utlandet. Självklart är nya expekt där med odds och spelmarknader som gör att du som spelare har allt du behöver för att spela på odds på trav.

Från Prix d’Amerique i Paris till mer lokala tävlingar. Trav är verkligen en sport som kan ta många olika former. I Sverige finns flera anrika och kända travbanor där många minnesvärda tävlingar har avgjorts. Det har länge funnits ett enormt intresse från tävlande, sportintresserade och media för travsporten i Sverige.

På nya expekt hittar du ett stort utbud av odds på trav efter att du registrerat dig med BankID och därefter gjort din första insättning.

Olika trav odds och marknader

Även om upplägget för ett lopp eller en hel tävling i trav ofta är snarlikt finns det ett par skillnader som är bra att ha koll på när det kommer till odds på trav. Olika lopp kan vara olika långa och det ställer naturligtvis varierande krav på hästarna. Större tävlingar tenderar att ha längre sträckor, även om det varierar.

Vad gäller marknader för trav betting är det främst vinnarspel som fyller utbudet hos nya expekt. Du kan också hitta ett par sidospel som gör att du kan fokusera på övriga placeringar i ett lopp. Till exempel är ett spel på plats populärt och något som en del spelare tar till istället för ett spel på en vinnare.

När du spelar på fasta odds på trav spelar du alltid till det odds som nya expekt har satt ut. Det vill säga att insatser som kommer in efter du har placerat ditt spel inte påverkar eventuella vinster. Oddset är med andra ord låst så fort du har spelat. Alla odds som publiceras för trav betting står tillsammans med hästens namn.

  • Vinnarspel: Odds på vilken häst med tillhörande kusk som vinner ett lopp.
  • Plats: Spel på att en häst ska komma topp 3 i ett lopp.
  • H2H: En marknad som ställer två eller fler hästar från ett lopp mot varandra.

Stora tävlingar inom betting på trav

Trav innehåller både tävlingar och spelformer som är mäkta populära. När det gäller stora lopp som anordnas årligen finns det ett par som är extra intressanta. Eftersom trav är en sport som kan genomföras under alla årstider finns det ingen direkt paus under säsongen.

Sverige, Frankrike och USA räknas till några av världens största länder för travsport. Här arrangeras flera prestigefyllda lopp med både stor ära och stora prispengar i potten. Elitloppet i Sverige, Prix d’Amerique i Frankrike och Hambletonian Stakes i USA räknas som sportens främsta lopp.

Elitloppet

Det överlägset största loppet inom trav på svensk mark körs på Solvalla travbana utanför Stockholm. I maj varje år avgörs Elitloppet, och det lockar hästar och kuskar från hela världen. Dessutom brukar Elitloppet följas av en storpublik på plats. Har du tankar på att bli en travälskare eller på att spela på trav är Elitloppet en oerhört bra inkörsport.

Hambletonian Stakes

Strax utanför New Jersey i USA ligger den klassiska travbanan The Meadowlands Racetrack som årligen står som värd för Hambletonian Stakes. Det är världens största lopp för treåriga hästar och här har flera svenska kuskar tagit sig i mål först genom åren. Hambletonian Stakes har anordnats sedan 1926.

Prix d’Amerique

Världens i särklass störst travlopp är Prix d’Amerique. Det är ett franskt travlopp och skådeplatsen är travbanan Vincennes i Paris. Den första tävlingen arrangerades redan 1920 och traditionen är att Prix d’Amerique avgörs under den sista söndagen i januari varje år.

Nyttiga tips för trav betting

Om du är en ny och erfaren spelare när det kommer till att spela på trav finns det ett par nyttiga tips att ta med dig innan du sätter igång Även mer erfarna spelare kan ha några punkter i åtanke vid trav betting. Det är tips som kan hjälpa inom all form av betting på sport.

Ett viktigt tips är att sätta upp en spelkassa innan du börjar spela. Tanken är att du inte ska spela för mer än vad du till en början har tänkt dig. En spelkassa består av ett belopp som du känner dig bekväm med att spela för. Det är viktigt att spela ansvarsfullt och inte spela för mer pengar än vad du har.

Ett mer specifikt tips för betting på trav är tålamod och kunskap. För att bli kunnig inom trav gäller det att göra jobbet och läsa på kring allting som hör till. Hästarna, kuskarna, formen, historiken och yttre förutsättningar spelar in när du ska spela på ett lopp. Antingen samlar du på dig all information på egen hand eller tar hjälp av experternas tips.

Inom trav pratar man ofta om startspår och banans skick. Beroende på vilken tid på året det är kan en travbana vara hård eller mjuk, samtidigt som banorna är olika långa. Det innebär att förutsättningarna ser annorlunda ut inför varje lopp. Varje häst lägger sig i ett startspår i början av ett lopp. Det kan spela in när det kommer till utgången av loppet. Hur hästen är skodd inför ett lopp kan också påverka utgången.

Spela på travodds med vår välkomstbonus

Om du är ny hos nya expekt kan du påbörja din resa hos oss med ett erbjudande. Nya expekts välkomstbonus är tillgänglig för alla nya spelare som gör sin första insättning på sajten. Det kan användas till spel på trav och andra sporter i utbudet.

Med din välkomstbonus kan du utforska och utvärdera det som gör nya expekt till en bra aktör inom betting. Ett stort utbud av olika sporter, ligor och turneringar samt funktioner för spel på odds.

Livebetting på trav hos nya expekt

När det är dags för ett storlopp i trav kan du hitta spel på loppet i sektionen för livebetting hos nya expekt. Att spela live ger dig som spelare extra tid för att gå igenom förutsättningar inför ett lopp, samtidigt som du kan invänta mer information innan du bestämmer dig för att placera ett spel.

Odds på trav finns tillgängliga redan innan ett lopp. Om spelstopp har passerat kan du vända dig till nya expekts livebetting för att lägga ditt spel precis innan loppet har börjat. Inte sällan kommer det information från kuskar och experter tätt inpå tävlingen som mycket väl kan vara avgörande för hur loppet ska sluta.

Betting på trav i mobilen

Hos nya expekt kan du även använda mobilen för att spela på trav.Det är ett bra komplement till att spela på odds i din dator när den inte finns tillgänglig.

I din mobiltelefon eller surfplatta har du full tillgång till verktygen för att registrera ett konto, samt genomföra insättningar och uttag. Hos nya expekt finns det ett utbud av marknader, odds och funktioner som du kommer åt både via nya expekts app för betting, men också via vår mobilanpassade webbsajt direkt i din webbläsare.

Spela ansvarsfullt

Hos nya expekt spelar du under en svensk spellicens. Den är ett att av många tecken på att vi uppfyller alla krav och regler som finns idag och som är kopplat till din säkerhet samt trygghet. Medan vi ser till att leverera en säker och ansvarstagande produkt har du verktygen som krävs för att spela ansvarsfullt.

Hos nya expekt har du möjligheten att sätta gränser för ditt eget spelande. Med hjälp av gränssättningen får du full koll på dina insättningar, förluster och på tiden du använder till att spela. Det finns även länkar till ett självtest för att kontrollera dina spelvanor och till Spelpaus om du bestämmer dig för att ta en paus från spel. Om du har problem med ditt spelande finns stödlinjen.se öppen dygnet runt.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.