Elitloppet betting hos nya expekt

Som ett säkert sommartecken avgörs Elitloppet i Sverige slutet av maj varje år. Tävlingen är en av världens största inom trav och samlar hästar samt kuskar från stora delar av världen. På plats följer över 30 000 åskådare tävlingen och loppen sänd även på TV.. Hos nya expekt förser vi spelarna med odds på Elitloppet!

Elitloppet – guide till Sveriges största travtävling

Trav och galopp har i många år haft en stor plats inom svensk sport. På daglig basis avgörs travtävlingar på klassiska banor runt om i landet. Flera av dessa travtävling har arrangerats sedan en lång tid tillbaka. Den sista söndagen i maj varje år kan travfantasten både i Sverige och ute i världen se fram emot en ny upplaga av Elitloppet.

Det fullständiga namnet på tävlingarna är Solvallas internationella elitlopp, men oftast är det Elitloppet som används när man pratar om tävlingen. Elitloppet är ett så kallat Grupp 1-lopp, en kategori lopp som samlar världens mest prestigefyllda travtävlingar. Det innebär i sin tur att sportens främsta hästar och kuskar deltar.

Startfältet, 16 ekipage till antalet, får sina startplatser genom att bli inbjudna till tävlingen. Det är hästar som har utmärkt sig under det gångna året som gör upp om en plats. Under året avgörs även fyra lopp varifrån vinnaren också får delta i Elitloppet. Tävlingarna fungerar som ett slags kval till Elitloppet.

Den första upplagan av Elitloppet avgjordes 1952. Till en början deltog endast svenska ekipage, men med åren tillkom hästar från bland annat Frankrike och USA, två andra nationer med en stark historia inom trav och galopp.

Utöver Elitloppets status rent sportslig är det även en stor händelse inom odds och betting. Hos nya expekt kan du hitta odds på tävlingen. Spela på vinnare, placering och diverse sidospel.

Så avgörs Elitloppet

Det finns fyra lopp som fungerar som kval till Elitloppet. Paralympiatravet, Finlandialoppet, Meadow Roads Lopp och H.K.H Prins Daniels lopp. Därifrån är det bara vinnaren i varje lopp som säkrar en plats i nästa upplaga av Elitloppet. Resterande tolv hästar som tävlar i Elitloppet bedöms och kvalificerar sig för tävlingen tack vare sina genomgående goda prestationer under året.

Hästarna lottas sedan in i två olika heat. Därifrån tar fyra hästar från varje heat sig vidare till finalen som körs samma dag. Placeringen i respektive kvalheat avgör också i vilken ordning som kuskarna får välja startspår inför finalen.

Samtliga lopp är 1 609 meter långa. Genom åren har många minnesvärda lopp körts och avgjorts med minsta möjliga marginal. Till vinnaren tilldelas ett förstapris på 5 000 000 kronor och trofén Stig H. Johanssons pokal, uppkallad efter travlegendaren med samma namn.

Odds Elitloppet

På nya expekt ser vi till att tillgodose spelarnas behov genom att erbjuda odds på Elitloppet långt innan tävlingarna startar, fram till att det ska avgöras. På så sätt kan du placera ditt spel månader innan finalloppet går av stapeln.

Den vanligaste typen av Elitloppet odds är vinnarspel. Välj ut den häst som du tror tar hem segern. Därtill finns det odds som gäller för plats 1-3 och även H2H som innebär att två relativt jämna hästar sätts i en fiktiv duell.

Vinnare: Placera ett spel på den häst som du tror går segrande ur Elitloppet. Plats 1-3: Odds på en häst att ta en pallplats. H2H: Välj vinnaren i en duell mellan två av hästarna i loppet.

Andra stora travlopp hos nya expekt

Elitloppet är i ett celebert sällskap vad gäller stora travlopp världen över. Bara på Solvalla samlas över 30 000 åskådare när det är dags. Denna upplevelse går att hitta på ett par travbanor till en gång om året. Frankrike och USA är som tidigare nämnts två länder där hästsporten länge har haft och har ett starkt fäste. Därför är det inte helt oväntat att det är i dessa länder som två av sportens främsta lopp utöver Elitloppet avgörs.

Prix d’Amérique

Prix d’Amérique anses av många vara det allra största travloppet i hela världen. Här kördes den första upplagan redan 1920 och med den sista söndagen i januari som återkommande tidpunkt är tävlingen något som travälskare planerar in långt i förväg. Prix d’Amérique är ett till sträckan längre lopp än Elitloppet och körs över hela 2 700 meter. Mer än en handfull gånger har en svensk häst stått som segrare.

Hambletonian Stakes

På andra sidan Atlanten, närmare bestämt på Meadowlands Racetrack utanför New York, har Hambletonian Stakes avgjorts sedan 1926. Loppet körs i augusti varje år och är likt Elitloppet 1 609 meter långt. Hambletonian Stakes har bortsett från ett fåtal gånger vunnits av hästar från just USA.

Nya expekts livebetting

Du kan också spela live hos nya exepkt. Genom att klicka dig in på respektive sport kommer du fram till det pågående liveutbudet och hela dagens utbud för livebetting. Du kan även klicka dig in på nya expekts livebetting ochatt få hela utbudet samlat på en gång.

Fotboll, tennis, basket, ishockey och trav är några av sporterna som är återkommande. Vissa sporter, ligor och turneringar går också att kombinera med livestreaming. Nya expekt ger dig då tillgång till direktsänd sport samtidigt som du kan placera dina spel.

Vid livebetting på trav kan du lägga ett spel utifrån vad som sker i det faktiska loppet. Det går alltid att göra en analys kring ett spel på diverse statistik, som du sedan kan kombinera med direktsända händelser.

Betting i mobilen

Om du har för avsikt att se Elitloppet på plats är det kanske inte särskilt praktiskt att ta med dig din dator. Då kan du istället kika in betting i mobilen hos nya expekt. Med en genomtänkt spelupplevelse i mindre format kommer du åt samma utbud av odds, marknader och diverse funktioner som när du spelar via en dator.

Nya expekt finns tillgänglig som app för enheter med iOS och Android. Ladda ner appen och logga in eller skapa ett konto om du inte redan är kund. Det är steg som du sköter med Mobilt BankID. Du kan även göra insättningar och uttag samt ta del av Elitloppet betting live i din mobiltelefon eller surfplatta.

Nya expekts mobilbetting finns även som en mobilanpassad webbsajt. Likt på en dator surfar du in på nya expekt i webbläsaren och fortsätter att spela precis som vanligt.

Spela ansvarsfullt

Det är alltid viktigt att du spelar ansvarsfullt oavsett vilken betting du tar dig an. Nya expekt ser till att förse dig med olika verktyg som ger dig en överblick kring dina spelvanor. Då blir det enklare att spela just ansvarsfullt.

Hos nya expekt spelar du hos ett spelbolag med en svensk spellicens. Det är ett kvitto på att du spelar under trygga och säkra förutsättningar. I det ingår stabila betalningsmetoder, verifiering med BankID och ett tekniskt säkerhetsarbete på sajten.

Med ett självtest kan du svara på ett par frågor och få svart på vitt hur dina spelvanor ser ut. Om du eller någon i din närhet har problem med spel finns det kontaktuppgifter till Stödlinjen.se på vår sajt. Slutligen är nya expekt anslutet till Spelpaus som du använder för att ta en paus från spelandet.

FAQ

Vad är Elitloppet?

Elitloppet är Sveriges och ett av världens största travlopp. En gång om årets samlas ekipage från olika länder för att göra upp om den åtråvärda troféen. Efter två kvalheat med åtta hästar i varje avancerar fyra hästar från respektive heat till final. Vinnaren där tar hem prispengarna och pokalen.

Vem har vunnit Elitloppet flest gånger?

När det kommer till kuskar är det Stig H. Johansson, samma kusk som har gett namn till trofén, som har flest segrar i Elitloppet. Vad gäller hästar finns det flera hästar genom historien som har tagit två segrar. Sverige och Frankrike är länderna som har flest segrar kopplade till hästar från respektive nation.

Var körs Elitloppet?

Det är alltid på Solvalla i stadsdelen Bällsta i Stockholm som Elitloppet avgörs. Utöver att det är Sveriges nationalarena för travsport är det även Nordens största arena för trav. Det finns plats för 35 000 gäster och utöver Elitloppet anordnas en mängd andra lopp och evenemang under ett år.

Vem vann den första upplagan av Elitloppet?

Första gången Elitloppet avgjordes var 1952. Där och då gick tävlingen under namnet Solvallas Jubileumslopp och var tänkt till att fira jubiléet av travbanans invigning. Vinnaren blev hästen Permit från Västtyskland. Det var först året därpå som en svensk vann tävlingen för första gången.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.