nya expekt Blogg

Champions League-semifinalerna - returmötet

Semifinaler i Champions League - returmöte

Semifinalerna i Champions League ska avgöras! Nu ska finallagen bestämmas. I Milano är det blå fördel inför returen efter att Inter vann första mötet med 2-0. På andra sidan är utgångsläget fortsatt lika efter 1-1 i Madrid. Nedan följer de första semifinalerna med datum, avsparkstid, information om lag och matcher samt självklart odds och specialer. Dessutom erbjuder vi 100% återbetalning på veckans Champions League semifinaler. Gäller tisdag och onsdag mellan 16:00 och 19:00 på 1X2-spel.

Tisdag 16 maj 21.00

Inter - Milan 1: 2.20 | X: 3.30 | 2: 3.65

Det andra Derby Della Madonnina inom loppet av en vecka. Trots hemmafördel på den gemensamma arenan San Siro föll Milan med 0-2 i det första mötet. Inter inledde starkt och fick snabbt utdelning. Efter 11 minuter ledde man med 0-2 efter mål av Džeko och Mkhitaryan, vidare hade Inter flera lägen att utöka ledningen. I och med 0-1 målet blev dessutom Džeko den näst äldste spelaren någonsin att göra mål i en Champions League semifinal efter Ryan Giggs för Man Utd 2010/11.

Milan hade några försök till reducering men var aldrig riktigt nära att vända det. Vinsten innebar att Inter för första gången någonsin i Derby della Madoninnas historia har vunnit mot Milan i tre olika tävlingar under en säsong (Champions League, Serie A, Supercoppa).

Med ett stabilt 2-0 övertag och dessutom hemmaplan talar det mesta för att Inter går till final. Än är däremot inget avgjort, lyckas Milan vända det i returen eller spelar Inter final?

Att gå vidare: Inter 1.04 | Milan 13.00

Expekt Special: Inter att gå vidare + över 3.5 mål och över 5.5 kort i matchen.

Onsdag 17 maj 21.00

Manchester City - Real Madrid 1: 1.60 | X: 4.50 | 2: 5.50

Manchester City var favoriter inför det första mötet i Madrid. Motståndarna Real Madrid bör dock aldrig räknas bort i Champions League, vilket man också visade när man tog ledningen genom ett läckert avslut från Vinícius Júnior i den 36 minuten. Det skulle dröja till andra halvlek innan Manchester City kvitterade med ett hårt och välplacerat skott från Kevin De Bruyne i minut 67. Inför returen står det nu alltså 1-1, hur ska det sluta?

Lagen har mött varandra i Europa sammanhang 9 gånger tidigare, vilket resulterat i 3 vinster var och 3 oavgjorda. Det är tredje gången dessa lag möts i en semifinal i CL, de två tidigare gångerna har Real Madrid avancerat till final och sedermera vunnit allt.

Samtidigt har Real Madrid åkt ut i fem av sex Europaslutspel när de spelat 1-1 hemma i första mötet. Vidare har spanjorerna aldrig vunnit borta mot Manchester City i Europa sammanhang (två oavgjorda, två förluster).

Manchester City har endast förlorat 2 av sina 13 hemmamatcher mot spanskt motstånd i Europa, båda mot Barcelona i åttondelsfinal 2013/14 och 2014/15. Manchester City har spelat ett returmöte hemma denna säsong med 1-1 från första matchen, det var mot Leipzig, en match som man vann med 7-0 hemma.

Inte heller här är något avgjort ännu, hur slutar det i returen?

Att gå vidare: Manchester City 1.30 | Real Madrid 3.60

Expekt Special: Manchester City att gå vidare + över 3.5 mål i matchen och Haaland gör mål.

Guldfavoriter

Vilka kommer att vinna säsongens Champions League? Här oddsen i ordning.

  1. Manchester City (1.68)
  2. Inter (4.00)
  3. Real Madrid (5.50)
  4. Milan (26.00)

Samtliga Expekt Specialer i Champions League denna vecka:

*Angivna odds kan komma att ändras.

18+. Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.