Guide för betting på cricket hos nya expekt

Med anor så långt tillbaka som till 1500-talet har cricket varit en del av sportens värld i århundraden. Det finns flera länder där cricket klassas som en av nationalsporterna, bland annat i England, Indien, Sydafrika och Pakistan. Hos nya expekt finns det både ett stort utbud av cricket odds och live cricket betting på olika matcher, ligor och turneringar.

Live cricket betting

Av flera olika anledningar, framför allt hur en match i cricket är utformad, kan du använda dig av live cricket betting.. Nya expekt erbjuder livebetting på en mängd sporter. Du kan hitta matcher med marknader och odds inom fotboll, tennis, ishockey, basket, bordtennis, cricket och mycket mer.

Eftersom en match i cricket pågår så pass länge som den gör kan du också använda dig av livebetting hos nya expekt.Det är en funktion som tillåter dig att följa utvecklingen i en match och sedan placera ett spel vid precis rätt läge. Under matchen kan olika händelser göra att oddsen svänger kraftigt.

Det finns olika former av cricket som spelas olika länge. One Day Cricket är, som namnet avslöjar, en match i cricket som spelas över en dag. Därtill finns andra former, bland annat Test Cricket, som avgörs under tre till fem dagar. Om du tycker det är knepigt att förutspå händelser i den typen av match är live cricket odds ett alternativ..

Cricket betting

Det ska sägas att historien bakom cricket som sport inte är helt kartlagd. Redan under 1500-talet ska någon form av sporten ha spelats i England, där det var bland barn och ungdomar som sporten tidigt fick ett starkt fäste. Under åren har andra former av cricket blivit mer och mer lika den vi ser idag.. Det var under 1800-talet som merparten av alla cricketklubbar, aktiva än idag, grundades.

Sedan dess har cricket spridit sig från England till olika delar av världen. Indien, Nya Zeeland och Västindien hoppade på tåget först, innan bland annat Sri Lanka, Sydafrika, Bangladesh och flera andra länder.. Numera spelas flera stora turneringar på årlig basis, och de samlar världens bästa spelare och storpublik på arenorna.

Nya expekt ser till att möta intresset för cricket i form av utbudet av odds och marknader för betting. Eftersom cricket spelas i olika delar av världen finns ett stort utbud tillgängligt. Både internationella turneringar i landslagssammanhang såväl som inhemska ligor och turneringar går att hitta på sajten.

Med BankID som verktyg för registrering kommer du igång med betting på cricket och andra sporter hos nya expekt. Du väljer själv om du vill spela via en dator eller på mobila enheter. Utbudet av odds och olika funktioner för betting är detsamma oavsett enhet.

Utbudet av cricket odds hos nya expekt

Beroende på vilken typ av tävling det gäller skiljer sig utbudet av olika cricket odds inför en match. Samma sak gäller för spel på live cricket odds. För en turnering av högre dignitet kan du räkna med att hitta spel på turneringsvinnare och matchvinnare, men också specialspel som inte nödvändigtvis gäller för vilket lag som vinner matchen.

Här får du ett utbud av odds som täcker in klassiska oddsmarknader. Nya expekt värnar om kvalité och ser till att ett stort utbud av sporter, tävlingar och diverse event har tillräckligt med odds.

  • Tävlingsvinnare: Spel på vilket lag som vinner en turnering.
  • Matchvinnare: Spel på vilket lag som vinner en match.
  • Totaler: Odds för bland annat antalet run outs.
  • Antal runs: Spela på antalet runs för båda lagen.

Stora tävlingar inom cricket

Både årligen och med några års mellanrum arrangeras stora tävlingar inom cricket. I de största tävlingarna är prestigen, prispengarna och intresset som allra störst. Det är framför allt internationella tävlingar som sticker ut, även om det i flera crickettokiga nationer finns inhemska evenemang som har ett starkt följe.

Bakom stora tävlingar står ICC, International Cricket Council. Det är en blandning av tävlingar med en lång och anrik historia samt turneringar som är av ett mer modernt slag. Sportens främsta nationer drabbar samman i ICC Cricket World Cup, ICC Champions Trophy och Ashes Series.

ICC Cricket World Cup

ICC Cricket World Cup, världens mest sedda cricketturnering, är världsmästerskapet i cricket på herrsidan och avgörs vart fjärde år. Genom åren är det framför allt Australien som har firat stora framgångar. ICC Cricket World Cup avgörs i tidigare nämnda One Day Cricket, det vill säga att matcherna spelas under en och samma dag.

ICC Champions Trophy

Även ICC Champions Trophy är en endagstävling och arrangerades för första gången 1998. Därefter har tävlingen genomförts vart fjärde år. Här samlas åtta nationer där den täta konkurrensen om både placeringar och slutsegern bidrar till att ICC Champions Trophy har ett rykte kring sig om att vara en oerhört dramatisk och spännande turnering.

Ashes Series

I kategorin anrika turneringar är Ashes Series den största av alla. Redan 1882/83 arrangerades tävlingen för första gången, och det är en tävling som spelas mellan England och USA årligen. Till skillnad från ICC Cricket World Cup och ICC Champions Trophy är Ashes Series en turnering med Test Cricket som format, vilket innebär att matchen pågår över flera dagar.

Tips för betting på cricket

Spel på cricket är i mångt och mycket likt betting på andra sporter som finns i utbudet hos nya expekt. Kunskap och magkänsla kombineras med fingertoppskänsla. Men det finns viktiga tips för betting som kan bli användbara.

Som nämnt tidigare är cricket en sport där matcherna är av längre slag. Därför kan live cricket betting vara fördelaktigt att spela på, eftersom oddsen grundar sig på händelser i matchen snarare än statistik, form och andra aspekter. Även om du ska ta med statistik i din beräkning kan det du faktiskt ser av en match i cricket spela större roll i slutändan.

I övrigt gäller det att hålla koll på dina insatser och att spela för summor du känner dig bekväm med att spela för. Det är en rekommendation att du sätter upp en spelkassa som du följer. Beroende på hur stor tilltro du har till ett spel kan du därefter lägga in en insats som inte påverkar ditt saldo för mycket. Välj ut en strategi och håll dig till den oavsett om du vinner eller förlorar ett par spel i rad.

Betting på cricket i mobilen

Betting på cricket är mer av ett långdistanslopp än något annat. Eftersom en match ibland avgörs under så många som fem dagar är det förståeligt att du inte alltid har en dator i närheten för att placera ett spel. Istället kan du ta hjälp av nya expekts mobilbetting.

Spel hos nya expekt i mobilen finns tillgängligt både som en applikation samt i din mobila webbläsare. Här kan du genomföra insättningar samt uttag, och ta del av alla funktioner som även finns tillgängliga när du spelar via en dator.

Välkomstbonus för betting på cricket

Hos nya expekt har du tillgång till en välkomstbonus som kan användas för cricket eller för betting på andra sporter i utbudet.

Tanken, förutom att erbjuda dig en välkomstgåva, är att du ska få utökade möjligheter till att utforska sajtens utbud och diverse spelfunktioner. Erbjudandet finns tillgängligt för alla nya spelare som gör sin första insättning hos nya expekt.

Så spelas cricket

Det finns mängder av olika regler, uttryck och eventuella utgångar att hålla koll på i cricket. I grunden är det ett spel med elva spelare i varje lag. Spelplanen är en oval gräsplan med en rektangulär yta i centrum. Matcherna spelas i två halvlekar där det likt i brännboll, som spelas på skolgårdarna runt om i Sverige, finns ett innelag och ett utelag.

Innelaget är det lag som ska samla poäng, medan utelaget i första hand ska förhindra motståndarna från att ta poäng. För att samla poäng som innelag ska man slå iväg bollen med det slagträ som används. Därefter ska man undvika att bli brända av utelaget.

Spela ansvarsfullt

För all form av betting är det viktigt att spela ansvarsfullt. Det gäller inte minst när du spelar på cricket. Hos nya expekt spelar du under en svensk licens och får således en trygg, säker och hållbar spelupplevelse. Modern teknologi tillåter dig att sköta både registrering och diverse transaktioner på ett säkert sätt.

Det finns också ett par gränssättningsverktyg att använda som spelare. Dessa hjälper dig att spela ansvarsfullt och ger dig bättre förutsättning att hålla koll på dina spelvanor. Du sätter upp gränser för insättningar, förluster och för tiden som går åt till att spela. För att få en överblick kring dina spelvanor finns det ett självtest du kan genomföra. Du kan också registrera en Spelpaus om du känner att du har problem med spel. Även stödlinjen.se finns tillgängliga för hjälp och stöd.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.