Spela vintersporter betting hos nya expekt

För många svenskar är helgen helig och på vinterhalvåret är en viktig del av helgbestyren att sitta hemma i tv-soffan och följa olika vintersporter. Det stora intresset går hand i hand med det faktum att Sverige varit framgångsrika inom många av vintersporterna, däribland längdskidor, alpint och skidskytte.

Säsongen för vintersport pågår primärt under vinterhalvåret, men då är tävlingsschemat intensivt inom många av sporterna. Det avgörs viktiga internationella tävlingar nästan varje helg och årligen avgörs olika typer av mästerskap vid sidan om världscupen. Det finns med andra ord mängder av vintersporttävlingar att följa för den som är intresserad.

Det stora intresset för vintersport i Sverige har gjort det naturligt för nya expekt att satsa på vintersport betting i det ordinarie utbudet. Som registrerad spelare finns det möjlighet till många olika typer av vintersport bets. Utbudet är som störst när stora tävlingar eller mästerskap ska avgöras. Då kan man dessutom utnyttja populära funktioner som livebetting när man spelar på vintersporterna.

Populära vintersporter i oddsutbudet

Vintersporterna är sporter som avgörs på vinterhalvåret och som vanligtvis innehåller inslag av snö eller kyla. När det gäller vintersport betting ligger fokus primärt på de fyra största vintersporterna: längdskidor, alpint, skidskytte och backhoppning. De tre första är vintersporter som Sverige är mer framgångsrika i.

Det finns en del likheter mellan de olika vintersporterna. Förutom att man tävlar under vintern, på snö eller i kyla, använder man också någon form av skidor. Det är däremot olika skidor för en alpinåkare, en backhoppare och en längdskidåkare.

Längdskidor

För många är det längdskidåkning som är den klassiska vintersporten. Här tävlar skidåkare i olika typer av lopp där det är först i mål som vinner. Längdskidor kan åkas både i klassisk stil och i fristil. Dessutom kan loppen avgöras med jaktstart, där det är tiden som avgör, eller masstart, där det är först i mål som gäller. Dessutom kan längdskidor avgöras individuellt eller i lag, så kallad stafett. Sprint är en egen tävlingsform inom längdskidsporten. Då kör åkarna kortare, mer intensiva lopp.

Alpint

Alpin skidsport eller alpin skidåkning är en klassisk vintersport med en stolt svensk historia. Anja Pärson, Pernilla Wiberg och Ingemar Stenmark är tre av många framstående svenska alpinskidåkare. Många svenskar tycker om att åka nedför på vintersemestern, men alpin skidåkning är betydligt mer avancerat än så. I slutändan handlar ett alpint lopp om att komma ner till mållinjen så snabbt som möjligt. Det finns olika tävlingsformer inom den alpina skidåkningen:

 • Slalom
 • Storslalom
 • Super-G
 • Störtlopp
 • Alpin kombination
 • Parallellslalom

Skidskytte

Skidskytte är en vintersport som kombinerat två sporter: skytte och längdskidor. Det finns olika discipliner inom skidskyttet, men i slutändan handlar det om att åka ett lopp på så kort tid som möjligt. 2-4 fyra gånger under loppet måste skidåkaren också skjuta med ett gevär som man har med sig på ryggen. Ett missat skott innebär tidstillägg eller straffrunda. För att lyckas som skidskytt behöver man vara både en duktig skidåkare och skytt. Skidskyttet kan avgöras i flera olika discipliner, men också i jaktstart eller masstart.

Backhoppning

Den klassiska vintersporten backhoppning utövades för första gången redan 1808, men sedan dess har sporten utvecklats enormt. Sporten går ut på att glida nedför en backe och hoppa ut från backens kant, så långt som möjligt. Poängen baseras både på hoppets stilkaraktär (skala 1-20) och längden på hoppet. För många svenskar är backhoppning synonymt med den årliga tävlingen i Garmisch Partenkirchen på nyårsdagen.

Populära oddsmarknader för winter sports bets

Det går att spela på olika oddsmarknader när man spelar på vintersporter betting hos nya expekt. En del oddsmarknader berör saker som vinnaren i ett specifikt lopp, men det går också att hitta mer specifika oddsmarknader i det utbudet av odds på vintersporter som finns på sajten.

Betting på vintersport skiljer sig en del från betting på andra populära sporter. I fotboll eller ishockey kan man exempelvis spela på specifika matchhändelser som antalet mål, hörnor eller korrekt resultat i matchen. Men när man spelar på betting på olika vintersporter är det andra oddsmarknader som är populära.

 • Vinnarspel: Spela på den tävlande som du tror kommer att vinna en tävling eller en hel säsong. Det går också att spela vinnarspel på stora mästerskap.
 • Pallplats: Spela på den tävlande som du tror kommer att sluta på en pallplats. En pallplats i ett mästerskap innebär att den tävlande plockar en medalj.
 • Head to head: Spela på vem av två eller fler tävlande du tror gör bäst resultat i tävlingen. Oddsmarknaden ställer två eller fler tävlande mot varandra och du kan spela på vem du tror vinner den inbördes ordningen mellan dessa.

Spela på vintersport med vår välkomstbonus

Som ny kund hos nya expekt har man möjlighet att hämta en välkomstbonus. För att kvalificera sig till bonusen krävs att man gör en första insättning och lägger ett första spel. Det första spelet matchas sedan upp till 1 500 kronor och bonusen betalas ut i form av ett gratisspel på samma belopp.

Erbjudandet gäller endast nya kunder som inte har registrerat ett konto eller gjort en insättning hos nya expekt tidigare. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar efter att det har betalats ut till ditt spelkonto. För att det första spelet ska aktivera bonusen hos nya expekt behöver oddset vara minst 1.80 gånger insatsen.

Odds på vintersporter

Det är framför allt under vinterhalvåret som det finns ett stort utbud av odds på vintersport hos nya expekt. Det avgörs få eller inga tävlingar alls under sommarhalvåret och då finns det inte heller möjlighet att spela på lika många odds. Men redan inför säsongen kan man bland annat spela på vinnarspel inför världscupen eller mästerskapen i de olika vintersporterna.

Ishockey, bandy och andra issporter räknas inte som vintersporter hos nya expekt. I oddsutbudet finns det bland annat odds på följande vintersporter:

 • Längdskidåkning
 • Alpin skidsport
 • Skidskytte
 • Backhoppning

Betting i mobilen

Som kund hos nya expekt har man själv möjligheten att avgöra om man helst tar del av produkten via en dator eller en mobil enhet. Det är smidigt att spela betting i mobilen, eftersom webbläsarversionen av hemsidan är optimerad för mobilanvändare när man besöker den via en mobil enhet. Det gäller både för användare med en surfplatta och en smartphone.

Om man föredrar att spela betting i mobilen finns också möjligheten att spela direkt via en app. Du kan ladda ner nya expekts app i både Google Play och App Store, beroende på vilken enhet du använder. Den som föredrar att spela i webbläsaren kan spara ett bokmärke på hemskärmen för att enkelt logga in hos nya expekt.

Om du använder en mobil enhet kan du använda ett mobilt bankID på samma enhet. Det behövs nämligen en e-legitimation för att kunna registrera sig och logga in hos nya expekt. Då vi erbjuder spel under svensk licens behöver samtliga spelare legitimera sig i samband med varje inloggning.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det finns ett stort utbud av odds och oddsmarknader hos nya expekt. För att ta del av hela utbudet behöver du vara inloggad på sajten och för att kunna spela behöver du ha ett positivt saldo på ditt spelkonto. Den som är registrerad hos nya expekt kan använda samma spelkonto för att spela på flera olika sporter.

Förutom vintersporter betting kan du använda ditt spelkonto hos nya expekt för att spela på betting på populära sporter som handboll, ishockey och bandy. Det är också sporter som primärt spelas under vinterhalvåret. På sommarhalvåret domineras oddsutbudet hos nya expekt av sporter som exempelvis fotboll och tennis.

FAQ

Vilka sporter räknas som vintersporter?

Det finns mängder av sporter som räknas som vintersporter, men när det gäller de mest populära vintersporterna brukar man prata om längdskidåkning, alpint, skidskytte och backhoppning. Men man kan också räkna sporter som puckelpist och snowboard till vanliga och populära vintersporter.

Vad krävs för att en sport ska kallas vintersport?

Vintersport är ingen skyddad titel, utan ett samlingsbegrepp för sporter som utövas på vintern i ett vinterklimat. Vanligtvis utförs vintersport på snö eller i kyla och primärt under vinterhalvåret då klimatet är som bäst för vintersport.

Vilken är den största vintersporten?

Om man räknar ishockey som en vintersport är det världens största vintersport sett till antalet aktiva utövare, med bandy som nummer två. Men i Sverige är intresset för andra vintersporter som längdskidåkning, alpint och skidskytte också stort.

Vilken vintersport är Sverige bäst i?

Sverige har en stolt tradition av att vara framgångsrika i skidspåren och det finns mängder av skidåkare, både längdåkare och alpina åkare, som plockat medaljer på stora mästerskap. Gunde Svan och Ingemar Stenmark är två exempel.

Vilka vintersporter finns med på OS?

Vinter-OS består av sporterna alpin skidåkning, bob, curling, freestyle, skridskor, short track, rodel, nordisk kombination, längdskidor, snowboard, skidskytte, skeleton, konståkning, ishockey och backhoppning. Dessutom finns det en rad olika grenar inom varje sport. Totalt rör det sig om över 100 grenar på ett vinter-OS.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.