Spela på Dota 2 betting odds hos nya expekt

Dota 2 är i många människors ögon synonymt med esport. Spelet har haft en viktig roll i utvecklingen för att se på digitala sporter på samma sätt som man förhåller sig till fysiska sporter som fotboll, tennis eller Formel 1. De största tävlingarna lockar mängder av åskådare, både på läktarna och framför skärmarna hemma.

På enorma arenor tävlar världens bästa Dota 2-spelare om titlar och stora prispotter. Nya expekt har varit lyhörda för esportens framfart. Hos oss hittar du ett stort utbud av Dota 2 betting odds. Att spela på esport fungerar precis likadant som att spela på vanlig sport och du kan använda dig av samma spelkonto för att göra det.

Upplev matchen på ytterligare ett sätt genom att spela på Dota 2 live betting eller placera ett spel på vem du tror kommer att ta hem segern i en av världens största turneringar, The International.

Marknader för Dota 2 odds betting

I och med att Dota 2 är en av världens mest populära esporter utgör Dota 2 betting odds en viktig del av nya expekts utbud. Vilka och hur många oddsmarknader som finns tillgängliga att spela på kan variera beroende på storleken på matchen eller turneringen. Alla registrerade kunder kan spela på samtliga marknader som det finns odds på. Det kan bland annat röra sig om matchodds, totalt antal kartor, korrekt kartresultat och slutvinnare.

  • Matchodds: Spela på vilket lag du tror kommer att vinna en specifik match. Matchodds går att spela på både som betting och som liveodds. När du spelar på Dota 2 live betting ändras matchoddsen utefter vad som händer ute på banan.
  • Totalt antal kartor: Spela på över/under antalet kartor i matchen. Först till två vunna kartor vinner, vilket innebär att det totala antalet som högst kan bli tre. Linan för över/under är därför lagd på 2,5.
  • Korrekt kartresultat: Placera ett spel på det korrekta resultatet vunna kartor för båda lagen. Alternativen är 2-0, 2-1, 0-2 och 1-2.
  • Slutvinnare: I det här spelet bettar du på vilket lag som kommer att vinna en hel turnering, exempelvis The International. Du kan spela på slutvinnare både innan tävlingarna börjar och medan de pågår.

De största tävlingarna för esports betting Dota 2

Dota 2 tillhör spelgenren MOBA, vilket står för Multiplayer Online Battle Arena. I matcherna spelar två lag mot varandra med fem spelare på varje sida. Målet med spelet är att ta sönder det andra lagets bas samtidigt som man utför olika sidouppdrag som pågår under spelets gång. Matcherna spelas ofta i bäst av tre kartor, alltså omgångar. Bataljerna är ofta intensiva, vilket kan förklara varför Dota 2 är en av de mest populära esporterna hos nya expekt.

Tävlingar som Dota Pro Circuit och The International liknar i dag mästerskap i fysiska sporter, med professionella spelare och hängivna supportrar. Det pågår nästan alltid en match eller turnering någonstans, vilket gör att det är enkelt att hitta Dota 2 betting odds att spela på.

Dota Pro Circuit

Dota Pro Circuit är en slags serie i Dota 2 som består av en mängd olika ligor och turneringar. Tävlingssäsongen brukar ofta börja under hösten och fortsätter sedan hela vägen fram till sommaren året efter. Varje säsong är uppdelad i tre olika tourer. I varje tour spelas först en regional ligaserie där alla lag i regionen möter varandra. Ett dota 2 betting tips är att försöka sätta sig in i hur olika lag spelar för att på så sätt kunna fatta informerade beslut när man placerar sina spel längre fram.

De bästa lagen från varje liga möts sedan i en major, där man både kan vinna rankingpoäng och prispengar. Här är det en elimineringsturnering som gäller i stället för ett seriespel. Att få bra rankingpoäng är viktigt för att klättra i den sammanlagda säsongens tabell. Då ökar man nämligen sina chanser till att bli inbjuden till ett av hela esportsvärldens största evenemang, The International.

The International

The International är en turnering i Dota 2 som arrangeras en gång per år av spelets utvecklare, Valve. Detta är en av de mest populära tävlingarna för både Dota 2 betting odds och Dota 2 live betting. Sammanlagt är det 20 lag som deltar och slåss om mästartiteln. Tolv av dessa lag bjuds in av Valve själva, som utgår från prestationer och resultat i tidigare nämnda Dota Pro Circuit. De övriga åtta deltagarna som ansluter till The International består av inkvalade lag från regionala tävlingar i Östeuropa, Västeuropa, Kina, Sydostasien, Nordamerika och Sydamerika.

Något som har satt The International på kartan är den enorma prispotten. Hur mycket det vinnande laget tar hem kan variera från år till år, men det handlar alltid om gigantiska summor. Ett år låg prispotten på 40 miljoner dollar, vilket är den högsta vinsten som någonsin delats ut i esportsammanhang.

Dota 2 live betting

Live bets på Dota 2 är ett populärt sätt att spela på denna omtyckta esport. Just livebetting är en viktig del av det sortiment av spel som kunderna erbjuds hos nya expekt. När du spelar på livebetting, oavsett om det är Dota 2 eller en match i fotbollens Champions League, kommer du snabbt att märka att oddsmarknaderna i mångt och mycket ser ut som de gör i vanlig betting. Det finns dock en viktig skillnad. Liveodds regleras nämligen under matchens gång. De stiger eller sjunker beroende på vad som händer ute på banan.

Det finns många anledningar till att spela på Dota 2 live betting eller andra typer av liveodds hos nya expekt. Möjligheten att kunna sätta sig in i matchbilden och bilda en egen analys innan man spelar kan dessutom hjälpa till att fatta mer informerade beslut när man placerar sina spel.

Ett Dota 2 betting tips är att använda sig av den statistik som nya expekt tillhandahåller. Där kan du ta del av bland annat antal kills från varje lag och resultatrader från tidigare matcher. Du hittar statistiken i de specifika evenemangen, både på sajten och i appen.

Betting i mobilen hos nya expekt

Många av nya expekts kunder föredrar att spela på till exempel Dota 2 live betting via mobilen. Därför har vi utvecklat en app som du kan ladda ner gratis via Google Play och App Store. Utbudet är detsamma som på hemsidan och du loggar in med hjälp av BankID.

Att spela via din vanliga webbläsare i telefonen är också möjligt. Skriv bara in samma adress som du brukar göra på datorn och logga in, även här med BankID. Sajten är mobilanpassad med ett gränssnitt som är lätt att navigera. Betting i mobilen är tillgängligt för alla registrerade kunder. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer och uppfylla övriga krav för att få spela.

Esportsodds hos nya expekt

Hos nya expekt hittar du inte bara Dota 2 odds betting. Här kan du spela på esporter som League of Legends, FIFA, Overwatch 2 och CS. Hur många oddsmarknader som finns tillgängliga kan variera från evenemang till evenemang. Storleken och digniteten på tävlingen brukar avgöra mängden spelformer du kan ta del av. Lägg ett spel inför en match eller prova på livebetting, antingen via sajten eller i din mobila enhet.

Andra sporter att spela på

Dota 2 betting odds och andra typer av spel på esport blir en allt större del av nya expekts utbud i takt med att tävlingarna ökar i popularitet. Här samlas esport och sport under ett och samma tak. Du som har ett aktivt spelkonto kan med samma inloggning som du spelar på Dota 2 live betting också ta del av ett stort antal spel och oddsmarknader på vanlig sport.

Detta gäller både betting och liveodds. Bland de mest populära idrotterna att spela på hos nya expekt hittar du bland annat fotboll, ishockey, tennis och basket. I sortimentet kan du prova på betting på allt från fysiska kontaktsporter som amerikansk fotboll till precisionsfokuserade tävlingar i dart. Ta del av hela utbudet via sajten eller i appen.

FAQ

Är det alltid bäst av tre i Dota 2-matcher?

Dota 2 går inte bara att spela i bäst av tre-matcher, utan det är även möjligt att spela bäst av en och bäst av fem. I professionella sammanhang är det dock nästan alltid bäst av tre som gäller.

Hur lång är en match i Dota 2?

Längden på matcher i Dota 2 kan variera beroende på hur många kartor som spelas. Snittet i esportsammanhang brukar ligga på någonstans mellan 40 och 50 minuter. Det händer dock att vissa matcher är över på 20 minuter, medan andra tar över en timme.

När lanserades Dota 2?

Dota 2 lanserades på PC den 9 juli 2013. Spelet är så kallat free-to-play, vilket innebär att det inte kostar något att spela.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.