Spela på Championship betting hos nya expekt

Den har kallats världens charmigaste fotbollsliga. Av många kallas det världens bästa fotbollsliga utanför de fem största högstaligorna. Den engelska andradivisionen Championship ligger många varmt om hjärtat, men vad är det som lockar så mycket med fotbollen i England?

Enligt många har Championship lyckats bevara sin genuina, autentiska känsla. Det har mycket att göra med att merparten av lagen i serien är anrika klubbar med stora supporterföljen och klassiska arenor. Historiens vingslag är närvarande i samband med nästan alla matcher i Championship.

Samtidigt spelas Championship över smått otroliga 46 omgångar, eftersom ligan består av totalt 24 lag. Det gör säsongen närmast maratonlik och det krävs mycket av det lag som ska ta sig upp till Premier League. Det gäller att hålla fast vid en god form och ett bra poängsnitt över hela den långa säsongen.

Med 46 omgångar, och därtill ett playoff som avslutar säsongen för att avgöra vilka lag som tar sig upp ett hack i seriesystemet i England, finns det många möjligheter till Championship betting. Nya expekt erbjuder ett stort utbud av odds och oddsmarknader på varje omgång, från premiären på hösten fram till playoff-finalen på Wembley sent på vårkanten.

Championship odds och oddsmarknader

För den som spelar på Championship påminner oddsutbudet om det som finns på andra stora fotbollsligor runt om i Europa. Det stora intresset för den engelska andradivisionen har gjort att det finns ett stort utbud av oddsmarknader, med många alternativa odds och spelmöjligheter för kunderna hos nya expekt.

I grunden är det återkommande fotbollsodds och oddsmarknader för sporten som finns när man spelar på betting på Championship. En sak som skiljer sig är hur säsongen ser ut. Eftersom Championship spelas över så många omgångar och avslutas med playoff för lagen i både toppen och botten finns det andra spelmarknader tillgängliga då.

Men de vanligaste oddsmarknaderna för Championship betting är fortfarande klassiska fotbollsodds. De finns tillgängliga även som livespel för den som gillar livebetting på Championship.

  • Vinnarspel: Spela på den klubb du tror vinner Championship. Vinnarspel kan också vara placeringsspel, både i botten och toppen av tabellen. Odds på vinnarspel finns också tillgängliga inför playoff.
  • Matchvinnare: Spela på vilket lag du tror vinner en specifik match. 1X2 är de olika tecken som finns tillgängliga bland oddsen.
  • Över/under: Spela på hur många mål du tror att det blir i matchen. Över/under ett visst antal, enligt den lina som oddsen hos nya expekt berör.
  • Asian handicap: Ge något av lagen en fiktiv plus- eller minuslina att starta matchen med. Laget inleder då med ett målhandikapp och oddsen påverkas av hur handikappet fördelas.
  • Målskyttar: Spela på vem som blir målskytt i en match, vem som gör två mål eller vem som gör det första eller sista målet.

Livebetting på Championship hos nya expekt

Som registrerad kund hos nya expekt har man tillgång till funktionen för livebetting. Det innebär att man som spelare kan placera spel på liveodds. Det är odds som finns tillgängliga under tiden en match pågår, och som förändras i takt med olika matchhändelser. Livebetting går att spela både på mobila enheter och via en dator.

Många oddsmarknader som finns tillgängliga inför en match i Championship finns också i liveutbudet när man ska spela livebetting. Oddsen är föränderliga och kommer att påverkas av flera faktorer, däribland resultatet och skeenden i matchen. Som spelare har du möjlighet att göra en djupare analys utifrån matchbilden innan du hittar ett livespel du vill satsa på.

Olika typer av odds på Championship

Championship är en fotbollsliga som spelas över 46 omgångar och ett playoff. Det gör att det finns olika typer av odds tillgängliga på Championship. Hos nya expekt finns det både ett stort utbud av odds under själva ligaspelet och senare på säsongen när playoff ska avgöras. Dessutom är säsongen i Championship lång och intensiv, varpå det finns mängder av odds i utbudet sett över hela året.

  • Vinnarspel (inför säsongen)
  • Livebetting (under matcherna)
  • Vinnarspel inför playoff
  • Matchodds inför varje omgång i Championship

Så spelas Championship

English Football League Championship, eller Championship som ligan kallas i folkmun, är andradivisionen i England. De bästa lagen från Championship tar sig upp till Premier League, medan de sämsta lagen i botten ramlar ner till League One. Championship räknas som den högsta ligan inom English Football League (EFL) eftersom Premier League är en fristående organisation.

46 ordinarie omgångar i Championship

Det är totalt 24 lag som utgör serien i Championship. Alla lag spelar mot varandra två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på hemmaplan. Det innebär att en ordinarie ligasäsong består av 46 omgångar för varje lag. Det går att jämföra med Premier League där lagen bara spelar 38 omgångar vardera.

De två bäst placerade lagen i Championship får en direktplats till Premier League. Lagen som slutar mellan placering tre till sex går vidare till ett playoff. Där ligger det en sista plats till Premier League i potten.

I botten får de tre sämst placerade lagen förbereda sig på spel i League One nästkommande säsong. De ersätts i sin tur av tre lag från just League One.

Playoff till Premier League

Tre lag som spelar i Championship tar sig upp till Premier League nästkommande säsong. Två av lagen tar direktplatser, medan det tredje behöver vinna playoff mot tre andra lag för att ta sig upp i seriesystemet. Kvalspelet spelas mellan lag tre, fyra, fem och sex i tabellen.

Playoff till Premier League spelas som ett litet slutspel där trean möter sexan och fyran möter femman i semifinal. Därefter spelas en direkt avgörande final på Wembley Stadium i London. Vinnaren av playoff-finalen tar sig upp till Premier League.

Playoff till Championship

I League One är det två lag som tar direktplatser till Championship, men det tredje laget som tar sig upp i seriesystemet är det lag som vinner League Ones eget playoff. Det spelas på samma sätt som playoff till Premier League, med en direkt avgörande final mellan de två lag som vinner playoff-semifinalerna. Det lag som vinner finalen får spela i Championship säsongen därpå.

Betting i mobilen

Om du är registrerad kund hos nya expekt har du möjlighet att spela på odds både via en dator och på mobila enheter. Produkten innehåller samma utbud och funktioner oavsett vilken typ av enhet du väljer att spela hos. Nya expekt har optimerat sin webbläsarversion av sajten för att vara anpassad till den enhet som spelaren använder.

Om du spelar på betting i mobilen har du också möjlighet att spela via nya expekts uppdaterade app. Den finns tillgänglig både i Google Play och App Store. Appen innehåller också det fullständiga utbudet av odds och andra funktioner. Det i sig gör att spelupplevelsen i appen är precis samma som om man spelar via en annan enhet eller via webbläsaren på sin smartphone.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det finns ett stort utbud av odds hos nya expekt. Som kund finns det möjlighet att spela både på Championship och en mängd andra ligor. Fotboll är den sport med flest antal spel- och oddsmarknader i det ordinarie utbudet. Det finns också ett stort utbud av liveodds på fotboll.

Som kund hos nya expekt finns möjligheten att använda sig av samma spelkonto för att placera spel på andra sporter. Ishockey, tennis och vintersporter är några vanliga sporter som finns i utbudet. Det går att spela både liveodds och vanliga odds på många av dessa sporter också.

FAQ

När spelades Championship första gången?

2004/2005 var den första säsongen i Championship. Då gick man från namnet First Division och lanserade istället namnet Championship, samtidigt som en rad förändringar av spelupplägget trädde i kraft. Tidigare hette First Division faktiskt Second Division. Det namnet ändrades 1992 när Premier League grundades.

Är Championship högstaligan i England?

Nej, Championship är den näst högsta ligan i England. Det är Premier League som är den högsta ligan i det engelska seriesystemet. Däremot är Championship den högsta serien i English Football League (EFL). Premier League drivs av en fristående organisation.

Vilka har vunnit Championship flest gånger?

Det finns totalt fem lag som har vunnit Championship två gånger vardera. Newcastle United, Reading, Sunderland, Wolverhampton Wandereres och Norwich City har varit framgångsrika i den näst högsta engelska ligan sedan starten 2004/2005.

Hur många matcher spelas det i Championship?

Det spelas totalt 46 matcher per lag i Championship. Under en säsong innebär det att det spelas 552 matcher i Championship. Efter att säsongen är avklarad spelas ytterligare ett antal matcher i playoff, mellan lagen som slutar mellan tredjeplatsen och sjätteplatsen i tabellen.

Vad hette Championship innan sitt nya namn?

När Championship grundades och fick statusen som den engelska fotbollens näst högsta serie tog man över från First Division, som var den tidigare andradivisionen i Englands seriesystem. First Division gick tidigare under namnet Second Division, men bytte namn till First Division år 1992 när Premier League grundades.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.