Guide för FA Cupen odds & betting

När vi pratar klassiska fotbollsturneringar runt om i världen finns det ingen som har en mer anrik historia än den engelska FA-cupen. Den första upplagan av det som idag är världens äldsta turnering spelades redan 1871/72.

FA-cupen spelas med lag från närmare alla divisioner i det engelska seriesystemet. Det innebär att stora klubbar som Manchester United, Liverpool och Manchester City kan lottas mot mindre kända lag, vilket kan leda till rejäla knallar.

Turneringen är den mest åtråvärda inhemska cuptiteln ett lag i England kan vinna. FA-cupen spelas varje år och ger förutom en titel och en plats i historieböckerna även en plats i Europa League året därpå.

Genom åren har flera klubbar stått högst upp på pallen när FA-cupen avgörs. Den första upplagan vanns av Wanderers FC. Sedan 1923 spelas finalen av FA-cupen på den engelska nationalarenan Wembley Stadium.

Bland klubbarna som har vunnit FA-cupen flest gånger finns bland annat Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea och Tottenham Hotspur. Finalen avgörs alltid i en match där förlängning och straffar kan vara en del av avgörandet.

Hos nya expekt hittar du FA cup odds hela vägen från turneringens inledande omgångar fram till finalen. Ta del av FA cup betting för vinnarna av turneringen så väl som oddsmarknader på varje match som spelas.

Vår guide kring FA cupen betting ger dig allt du behöver veta för att sätta igång och spela på tävlingen hos nya expekt.

Betta på FA cupen

Nya expekt ser till att inte bara erbjuda spel på varje match i FA-cupen utan även att du har väldigt många oddsmarknader att välja mellan för hela turneringen. Således kan du välja och vraka bland olika spel för att hitta de FA cupen odds som faller dig bäst i smaken.

Du kan till exempel spela på vilket lag som vinner FA-cupen, vilket lag som vinner respektive match och en rad andra spel. Asian Handicap är en populär spelform där du adderar ett fiktivt handikapp – antingen på favoriten eller matchens underdog – som kan jämna ut oddsen.

Därtill ser vi till att erbjuda olika funktioner för FA cupen betting. Använd till exempel livebetting eller vår bet builder som ger dig möjligheten att kombinera flera odds från samma match.

Vinnarspel: FA cupen odds för vilket lag som vinner turneringen. Spela på det lag du tror går hela vägen till titeln.

Lag som går vidare: Spela på FA cupen odds för vilket lag som tar sig vidare från varje omgång. Går du på favoriten eller tror du på en skräll?

Asian Handicap: Addera ett fiktivt handikapp till en match som gäller för din FA cupen betting. Kan användas för att jämna ut oddsen mellan lagen.

Odds på FA cupen

En marknad för FA-cupen som finns med från början till slut och som är populär hos nya expekt är vinnarspel. Detta är FA cupen odds för vilket lag som går hela vägen och vinner turneringen.

Om du vill spela med högre odds är det fördelaktigt att placera spelet så tidigt som möjligt under säsongen. Då återstår fler hinder för varje dag fram till titeln, vilket automatiskt genererar högre odds.

Bland favoriterna att vinna FA-cupen 2023/24 hittar vi bland annat Manchester City och Liverpool. Det är två topplag i England som har kvaliteten och bredden att konkurrera på flera fronter.

Därtill ska klubbar som Manchester United, Chelsea och Newcastle inte räknas bort. Även om det är mer svajiga lag i nuläget har man kapaciteten att besegra samtliga motståndare som man ställs mot.

Man kan placera sitt spel på vinnare redan nu eller vänta tills FA cupen final odds presenteras. Utbudet av odds för FA cupen final betting består av hundratals olika oddsmarknader som berör finalen.

Spela på vilket lag som vinner finalen, hur många mål det blir, vilka spelare som gör mål i finalen och andra marknader som avgörs under fotbollsfesten på Wembley Stadium.

Betting i mobilen

FA-cupen är en av många turneringar, inom många olika sporter, som du hittar i utbudet hos nya expekt. Med betting i mobilen kan du utöka möjligheterna till att hitta vinna spelande i vårt utbud.

Betting i mobilen hos nya expekt finns tillgängligt både via webbläsaren på din mobila enhet samt om du laddar ner nya expekts app. Härifrån kan du ta dig an din upplevelse för FA cupen betting var du än befinner dig.

Upplevelsen på mobila enheter är optimerad för att passa din enhet och skärm. Det innebär smidig navigering som hjälper dig att hitta den sport, turnering och oddsmarknad som du är intresserad av.

Matcherna i FA-cupen är också tillgängliga för livebetting, en funktion som gör sig bra även i mobilen. Om du befinner dig på plats på en arena, på sportbaren eller ser matchen i goda vänners lag kan du enkelt placera ditt spel med din mobiltelefon eller surfplatta.

FAQ

Vilken klubb har vunnit FA-cupen flest gånger?

Arsenal står på 14 segrar i FA-cupen genom historien och är därmed den klubb som har vunnit flest gånger. Man har även varit i flera finaler genom åren och trivs uppenbarligen med cupformatet.

Vad får vinnaren i FA-cupen?

Vinnaren i FA-cupen får, förutom att titulera sig FA-cupmästare för ett år framöver, även en plats i Europa League till nästa säsong. Om laget som vinner FA-cupen redan har en plats i Europa som man har säkrat på annat håll går Europa League-platsen vidare till nästa lag.

Vilka lag får delta i FA-cupen?

Numera är FA-cupen endast tillgänglig för klubbar som ingår i det engelska seriesystemet. Det innebär att andra storklubbar på de brittiska öarna, till exempel skotska Celtic och Rangers FC, inte kan delta.

Vilka svenskar har vunnit FA-cupen?

Fredrik Ljungberg, Glenn Hysén och Jesper Blomqvist är bland de svenska spelare som någon gång har vunnit FA-cupen. Blomqvist var med när Manchester United vann trippeln säsongen 1998/99, där FA-cupen ingår.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.